Stavebné povolenie na dom v Nitre

Chcem sa prosim opytat na Vase skusenosti . Staviam RD v NR , 1 poschodie ( podla PD I. a II: NP ). Da sa urobit Stavebne povolenie na jeden krat ? Alebo treba najprv Uzemne rozhodnutie ? a az potom Stavebne povolenie . Staviam v zone urcenej na byvanie do 2. nadzemneho podlazia, vedla mna je 1podlazny dom ( ako mam ja ). Dik
Odpovedať
Dobry den, obycajne sa taketo konanie zlucuje v jedno, cize stavebne konanie je zlucene spolu z uzemnym. Bohuzial v Nitre sa stav.povolenie vybavuje dost zdlhavo hlavne co sa tyka casoveho horizontu na stavebnom urade v Nitre. Momentalne vybavujem nielko stav.povoleni, ale v Nitre to je vzdy najhorsie.
Odpovedať
@paulkom67 Ak je vedľa teba postavený dom, skús najskôr overiť na stavebnom úrade, či náhodou už nebolo vydané územné rozhodnutie pre danú lokalitu pre výstavbu RD na jednotlivých pozemkoch. Ak bolo, tak potom stačí riešiť už len stavebko. Ešte je dôležité aj to, či chceš do stav. povolenia zahrnúť aj vybudovanie prípojok, alebo to chceš riešiť ohláškami ešte pred stav. povolením ( je to rýchlejšie). Ak už prípojky máš, tak je to super ;-) Kde staviaš ? My sme vybavovali staveb, teraz na jeseň a dostali sme ho v 01/2012. Podrobnejšie info môžem poskytnúť do IP.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
teraz riesim stavebne povolenie a mozno niekomu pomozem co vsetko som potreboval v Nitre. Zatial to este je v stadiu riesenia stavebneho povolenia, ale v skratke: 1. Vyjadrenie pamiatkoveho uradu 2. Vyjadrenie od vodarni 3. Vyjadrenie odbor zivotneho prostredia .potrebuju z projektu nejaky zoznam materialu zo stavby - z PD 4. Vyjadrenie, satro, orange, t-com - je potrebne mat situaciu kde daju peciatky 5. Vyjadrenie od plynarov- treba ziadost o pripojenie a potom poslat PD a ziadost o vyjadrenie- spp-distribucia.sk 6. Vyjadrenie od elektrarni, strankove dni iba v pondelok na 1. poschodi oproti staremu prioru. podobne ako plynari, najprv ziadost o pripojenie... 7. Od policajtov treba povolenie na vjazd, vyjazd na cestu - to sa podava na meste a oni to poslu policajtom . (UHA referát dopravy a cestného hospodárstva) 8. Na mestskom urade ziadost “zdroj maleho znecistenia” a “statna vodna sprava” (Odbor komunálnych činností a životného prostredia) 9. K ziadosti na stavebne treba orig. LV a katast- na katastri. 10. Vyjadrenie UHA - potrebuju situaciu, rozsireny pohlad na oplotenie Inak vsetky dokumenty sa daju stiahnut http://www.nitra.sk/stranka.php?cat.85 sekcia tlaciva a formulare. Dufam, ze to niekomu pomoze ked bude potrebovat. Ak mi vratia ziadost, ze nieco chyba, doplnim. Este co sa tyka uzemneho rozhodnutia, niekedy je to potrebne, niekedy nie. A moze to byt sucastou stavebneho povolenia.
Odpovedať
Boze to, co ma clovek vsetko spravit aby mohol stavat.....
Odpovedať
Je toho viacej, preto sme sa aj my obrátili na skúseného človeka a odborníka v tejto oblasti, ktorý má v tom prax a skúsenosti. Ak by si kasko7 chcela, alebo iný, NR a okolie, pošlem kontakt na neho do správy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@juraj51 Ahoj poprosil by som ťa o kontakt na pána čo vybavuje stav. povolenie. Ďakujem
Odpovedať
@bella892 Ahoj. Pošli mi spravu cez IP s popisom vsetkeho, co potrebujes, kde to je a vsetko jasne strucne a ja mu to preposlem. Alebo ak nie, tak ti Tam poslem email, kde sa s nim spojis Ty. Ahoj.
Odpovedať
@juraj51 Poprosim kontakt, Dakujem
Odpovedať
@majkasnula Ok, poslal som Vám kontakt do správy...napíšte, či Vám prišla správa v poriadku. ;-)
Odpovedať
Zdravím. Stavebné právo a súvisiace predpisy vrátane správneho poriadku ovládam na slušnej úrovni a tiež sa orientujem v spleti dotknutých úradov - orgánov. Pokiaľ niekto potrebuje poradiť na diaľku píšte :) K vynikajúcemu výsledku sú dôležité tie správne podklady a správne znalosti.. ;-)
Odpovedať
@juraj51 pekny den kolko si taky clovek vypyta ? ja som jednu pani nasla za 300 € vybavi stavebko tak iba na porovnanie ze kolko pytaju iny .
Odpovedať
@janetbla Ale predpokladám, že pracujete iba vo svojom regióne, NIE všade v rámci SR....to je kde konkrétne? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@juraj51 pracujem na Spiš :), ale poradím aj na diaľku, pokiaľ budem mať dostatočné odklady poskytnuté aj e-mailom..zákony "platia" všade len v iných podmienkach :) dnes sa na nete dá nájsť skoro všetko, len treba vedieť hľadať. Podľa potreby stavebníkom - zúfalcom vypomôžem aj s prípravou písomností vrátane odvolania, lebo aj to občas treba na "dobrých susedov" :) V konaniach treba vedieť prac. stavebných úradov aj oponovať a občas aj poučiť, ktorí sa cestou odborne napísaného odvolania tiež veľa naučia..Zatiaľ cez net vypomáham stavebníkom iba iba krátku dobu, len tak pre dobrý pocit :), ale v tejto oblasti robím nejaké to desaťročie a v práci ich vybavujem profesionálne. Pri tejto činnosti sa vlastne aj ja vzdelávam a zvyšujem právne povedomie ľudí, aby sa nedali šikanovať a preháňať úradníkmi.
Odpovedať
@kasko7 to bolo treba v r. 2013, už máme r. 2017 a treba toho ešte viac :) samozrejme záleží prípad od prípadu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahojte, odkial alebo ako mam vytlacit k ziadosti mapu / situáciu širších vzťahov? Dakujem
Odpovedať
@kubistar napr. aj na http://mapa.zoznam.sk/mesta-slovenska... a vytlačíš ju keď nabehneš kurzorom na Nástroje vľavo
Odpovedať
@kubistar ja som poslal odtialto... http://mapka.gku.sk/mapovyportal/ ........ v exl som dokreslil ciaru, aby bolo vidno, kde to je :o)... stacilo to.... prakticky pre vsetkych, co to z nejakeho dovodu potrebovali... plyn, elektrika,....
Odpovedať
@ivantausk Super, diky pekne za pomoc
Odpovedať
1. Vyjadrenie pamiatkoveho uradu Nitra pisal som na KPU a odpisali mi, ze ziadost mam napisat ja :-) citujem: "Kľudne si napíšte svoju žiadosť..." Vedel by niekto preposlat nejaky vzor. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kubistar Dobrý deň, behnite na pamiatkový tam Vám ho dajú :) Alebo napíšte že vyjadrenie na stavebné povolenie. dajte tam číslo parcely, katastrálne územie, vlastníkov, dátum a či je dom podpivničený alebo nie atď, k tomu dopísať táto žiadosť slúži na vyjadrenie k stavebnému povoleniu alebo niečo také... k tomu treba doložiť situáciu, LV, KM :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@juraj51 Ahoj, poslal by si mi kontakt na spoľahlivého človeka vybavujúceho stavebné povolenia v Nitre? Vďaka
Odpovedať
Je toho skutočne dosť čo treba vybaviť a v NR je to skutočne zaujímavé na sú. preto sme sa aj my obrátili na skúseného človeka a odborníka v tejto oblasti.Viem vám dať kontakt, ak treba.
Odpovedať
@juraj51 poprosim kontakt do spravy, dakujem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@juraj51 mohla by som ta poprosit aj o kontakt na cloveka, ktory by nam vedel vybavit stavebne povolenie v Nitre? Vopred velmi pekne dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@juraj51 aj ja by som privítala kontakt, ďakujem😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?