Stavebne povolenie bez pristupovej cesty

Dobry den, chcem stavat druhy dom hned za mojim domom. Za domom je len orna poda a tam chcem stavat ( extravilan). Situacia je takato: pred moji domom je klasicka asfaltova cesta na ulici. Problem je ze moj planovany dom je dalej ako 70m od asfaltovej cesty a teda sa tam nedostane poziarne auto v pripade potreby. Takze to nesplna poziarnu smernicu a vraj nedostanem stavebne povolenie, Na konci ornej pody je strkova cesta ale tu maju dvaja vlastnici a nechcu ju predat, takze jedina moznost je vyriesit to nejako od mojho domu = od asfaltovej cesty z ullice. Chcem sa spytat ci s tym mate skusenosti a ci sa to da vyriesit. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Orná pôda, extravilán, bez inžinierskych sietí a prístupovej cesty .... V našom meste je to roky neriešiteľné. Vyžiadaj si od obce UPI - územno plánovacia informácia a do 30dní, spravidla skôr zistíš na čom si. No a na SU ti iste vysvetlia čo všetko musíš urobiť aby si mohol stavať. Chcieť nestačí, teda ak by si chcel stavať oficiálne
Odpovedať
Inzinierske siete budem tahat od ulice - od mojho domu - to je ok. Vsetko ostatne mozem zariadit len ta pristupova cesta ma drzi.
Odpovedať
@markos11 Bez prijazdovej cesty nedostaneš SP. Ak máš miestom na svojom pozemku a dokazes obetovať 3m, tak ťa čaká ďalšie trápenie s tým extravilanom. Ale ako bolo uz písané územný plán ti dá odpoveď na tvoju otázku.
Odpovedať
@markos11 pošli mi do súkr. správy kópiu z KN a popíš situáciu..dám ti myslím dobrú radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@markos11 Ako keby si bol opísal moju situáciu spred 3 rokov. Akurát u mňa to nie je 70, ale cca 55 m. Ja som k tej novostavbe potreboval dostať autá (bager, Tatry, domiešavače... apod.), tak som to musel postupne vysýpať štrkom. Najskôr frakciou 8 a viac cm, potom som na todával 4 a viac cm. A ako to mechanizmy zatláčali do pôvodnej zeme, tak som postupne dosýpal... Dnes mám skvelú spevnenú komunikáciu až k domu. Ale my (keďže sme to nakoniec rozdelili na 2 majiteľov) sme museli riešiť aj vykúpenie cesty, inak by som zadný dom neskolaudoval. V prípade lepšej predstavy kuk môj fotoalbum: http://www.modrastrecha.sk/blog/leona...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?