Stavebné povolenie a iný projekt domu

ahojte, chcem sa spytat kupili sme pozemok so stavebnym povolenim ale na poschodovy domcek, ALE my chceme bungalov a vacsich rozmerov. chcem sa spytat, ci staci ist na stavebny urad a neviem codalej?treba vybavovat nove povolenie?
Odpovedať
ahoj, budes musiet riesit komplet nove stav povolenie.
Odpovedať
super ale preco? ja tam pripojky mam su len osadene na pozemku, mam tam aj vyjadrenia od t-comu, pamiatkovych atd.. proste vsetko len tam je stavebko vydane na dom s rozm. 8 krat 8m? A MY chceme 10 na 10!ale majitel mi povedal, ze by to nemal byt problem to zmenenie... a vydat nemozem nove stavebko, lebo on ma toto predlzene do 2014!!! vooobec ale ze vobec nechapem teraz som si myslela, ze ked mam vsetky vyjadrenia ze staci na stavebny urad odniest nas projekt, a zmeni sa to len nejak formou tlaciv a nebudem musiet zas platit 700eur ci kolko!
Odpovedať
@kkristian super ale preco? ja tam pripojky mam su len osadene na pozemku, mam tam aj vyjadrenia od t-comu, pamiatkovych atd.. proste vsetko len tam je stavebko vydane na dom s rozm. 8 krat 8m? A MY chceme 10 na 10!ale majitel mi povedal, ze by to nemal byt problem to zmenenie... a vydat nemozem nove stavebko, lebo on ma toto predlzene do 2014!!! vooobec ale ze vobec nechapem teraz som si myslela, ze ked mam vsetky vyjadrenia ze staci na stavebny urad odniest nas projekt, a zmeni sa to len nejak formou tlaciv a nebudem musiet zas platit 700eur ci kolko!
Odpovedať
ahoj, my sme mali mat montovany dom, ale staviame murovany. Stavebne povolenie bolo vydane na montovany, ale ty musis urobit to, ze pred kolaudaciou poziadas o zmenu stavby, tak nejako sa to vola a hotovka, len daj pozor na vsetky odstupy a postupy od susedov. pevne nervy a vela uspechov. :-) ;-)
Odpovedať
@zuzulienka00 skuste si poziadat o zmenu stavby pred dokoncenim, mozno to bude stacit, ale tiez k tomu bude potrebny projekt, uvedomte si ze idete stavat uplne iny dom, a hlavne aj inych podorysnych rozmerov. Tak sa mozu menit vzdialensti od hranice pozemku, stavbna ciara, odstupove vzdialenosti, pripadne mozete narusat uzemny plan obce/zony a pod.... Skuste sa na to spytat priamo na stavebnom urade. drzim palce.
Odpovedať
no vyjadrenie suvisi priamo s projektom, aspon od mna chceli jednotlive napojenia IS...ak sa ti zmenil projekt natolko, ze budu IS napojene 'inde', tak budete potrebovat aj nove vyjadrenia. stavba murovaneho domu miesto montovaneho je ina vec, podorys ostane zachovany.
Odpovedať
@cobra13 Naozaj neskutocna uzera za nic ! (bolsevicke istoty) :-(
Odpovedať
Profilova fotka
vo vseobecnosti plati zmena stavby pred dokoncenim.ale skusenosti vravia ze kazdy jeden stavebny urad/starosta si to vysvetluju inak.najlepsie je ist sa opytat priamo co vlastne chcu.vela stastia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienka00 riesila by som to zmenou stavby pred dokoncenim. blizsie ti povedia na miestnom urade.
Odpovedať
@zuzulienka00 pokiaľ ide o zmenu pôdorysu, alebo výškový rozdiel treba upravený pôvodný projekt a žiadosť o zmenu stavby pred dokončením a prebieha nové stavebné konanie. My sme to riešili ešte pred samotným začatím stavby. To aké ďalšie papiere budeš k tomu potrebovať ti povedia na stavebnom úrade.
Odpovedať
Profilova fotka
bolo by dobre, ak by si isla na miestny urad s novym domcekom a prekonzultovala osadenie domu a koliziu s moznym regulativom uzemneho planu zony, ak nejaky je. treba si uvedomit, ze vyjadrenia od dotknutych spravcov sieti su k povodnemu projektu, to znamena, ze aj dimenzie sieti su k povodnemu projektu. to znamena napriklad elektricke istenie, pripojka elektrickej energie, pripojka kanalizacie a dalsie. taktiez moze zavazit napriklad krb a dalsie veci. takze idealne by bolo, ze najprv si to prekonzultujes na miestnom urade, potom postavite novy domcek a nasledne zaziadate o zmenu stavby pred dokoncenim. ak idete stavat iny dom, ako na ktory je vydane stavebne povolenie, tak sa to povolenie stava takmer bezcennym. tak ci onak budete musiet zaplatit zmenu stavby pred dokoncenim a projektovu dokumentaciu, ktora bude k novemu domu. aj ked tato moze mat mensi rozsah. to ti povedia pri ziadani o zmenu stavby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?