Stavebne povolenia

Zdravim vie mi niekto poradit ohladne zmeny stavebneho povolenia? Stavebne povolenie uz mame a stavbu pre dokoncenim.Na spolocny pozemok mame s bratom rozostavany dvojdom cize jedna polovica jeho a jedna moja.mame aj dve stavebne povolenia jedno na moje menoa druhe na bratovo meno.Obidve stavebne povolenia su vydane na jednu teda spolocnu parcelu.Teraz si dame vyhotovit geometricky plan ktory nam rozdeli aj stavby a pozemky.teda ja budem mat cislo parcely pozemku a cislo parcely rozostavanej stavby.to iste aj brat.Nejasnosti mame v povodnych stav.povoleniach kde je spolocne cislo parcely.Treba poziadat o zmenu stav povolenia na zaklade geom planu?
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa zmení číslo p. pod domom, treba požiadať o zmenu rozostavanej stavby. V SP sa zmení č.p.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek2703 neviem na kolko je to sprave, ale u mna sa zapisanim rozostavanej stavby do katastra tiez zmenila parcela a pri kolaudacii nikto nenamietal.
Odpovedať
Radil som sa aj s geodetom ten mi jasne potvrdil,ze na stav.povoleni mi treba ziadat o ziadnu zmenu aj napriek tomu ze sa zmenia parcelne cisla a to z dovodu toho ze SP bolo vydane na vtedy existujucu parcelu. Dakujem za rady
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@marek2703 žiadnu zmenu stavebného povolenia, t. j. žiadosť o zmenu stavby pred jej dokončením nepotrebuješ. K návrhu na vydanie kolaudačného rozhodnutia priložíš GP na porealizačné zameranie stavby, podľa ktorého SÚ v kolaudačnom rozhodnutí uvedie, že stavbe bolo pridelené nové parc. č. podľa GP a tak Ti stavbu aj zapíšu v KN. Pôv. parc. č. zrejme ostane na bratovom pozemku, avšak jeho stavbe bude tiež pridelené nové parc. č.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?