Stavbene povolenie na prijazdovu cestu

Dobrý deň, na stavebnom úrade od nás vyžadujú stavebné povolenie na príjazdovú cestu. Na fotke je vyznačená situácia pozemkov, príjazdová cesta je vo vlastníctve inej osoby no máme vecné bremeno na prejazd aj na inžinierske siete. Príjazdová cesta bude slúžiť výlučne len na vstup na môj pozemok, žiadne iné pozemky tam vstup nebudú mať, takže cesta bude len obyčajne vysypaná štrkom, nebude to ulica, len vjazd na jeden pozemok. Dá sa predísť stavebnému konaniu na príjazd ? Príde mi to len ako výmysel zo strany stavebného úradu. Stretol sa niekto s niečím podobným?
Odpovedať
@justinadurisova47 U nas podobna situacia, akurat my sme priamo spoluvlastnici danej parcely - tiez je pozadovane stavebne povolenie na cestu (hoci aj sukromnu) a dom mozeme skolaudovat, az ked bude skolaudovana aj cesta (v nasom projekte makadamova)... Ale je pravda, ze cesta moze (a bude) sluzit viacerym pozemkom.
Odpovedať
Profilova fotka
@justinadurisova47 keby ste boli mali cestu zakreslenä už pri stavebnom povolení domu, bola by säúčasťou povolenia ako spevnené plocha a aj vyňatá z PF, ak to robíte samostatne, alebo ste ju nevyňali, treba SP
Odpovedať
@jan45 cesta je práve už vyňatá a stavebné na dom ešte nemáme preto nerozumiem prečo mame robiť 2x stavebné aj na cestu aj na dom
Odpovedať
Profilova fotka
@justinadurisova47 keby to nolo na Vašom pozemku je to spevnená plocha, na cudzom komunikácia a tá má samostatné st. pov.
Odpovedať
@justinadurisova47 Lebo je to samostatný stavebný objekt. Ako jan napísal - keby to bol tvoj pozemok, tak nemusíš budovať prístupovú cestu. Takto je to spoločný pozemok a buduješ komunikáciu pre viac pozemkov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?