Stavba rodinného domu. Kde začať?

Prosím Vás poraďte ako a kde začať? chceme si postaviť dom,pozemok mame,budeme búrať starý dom a namiesto toho stavať nový....Prosím poraďte ako začať? projekt povolenie ako to funguje? Aký je postup? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@terinka.marecko Skôr, než čokoľvek urobíš, vyber si projektanta. Oslov viacerých, nech ti dajú cenovú ponuku. Neber najlacnejšieho, resp. nech cena nie je jediným kritériom. Potom spolu s ním sa rozhodneš, či sa dá daný dom rekonštruovať a v akom rozsahu. Je ľahšie vybaviť si povolenie na rekonštrukciu, než búracie a nové stavebné. Pod rekonštrukciou sa môže myslieť aj úplné zbúranie stien a postavenie nových na mieste pôvodného. V tomto ťa usmerní a poradí ti projektant. Postupne získaš skúsenosti a ľudia či úrady ťa budú ďalej navigovať.
Odpovedať
Profilova fotka
najsôr si treba vyhliadnuť samotný pozemok a ubezpečiť sa, že sa na ňom môže stavať, potom je vhodné si poriešiť projekt, povolenie a môžte sa do toho pustiť
Odpovedať
@ssp skús nečítať iba nadpis :-)
Odpovedať
Ak chcete búrať, treba najprv buracie povolenie vybaviť, na stav. urade povedia co presne k tomu treba. Medzitym kým budete riešiť toto/čakať na pravoplatne buracie povolenie, môžete sa obzerat po projektantovi/po projekte.. az budete mat projekt, môžete začať s vybavovanim stavebneho povolenia...drzim palce, presli sme si tým. Nám od zakupenia pozemku cez buranie, projekt a povolenie ubehol presne rok..
Odpovedať
@terinka.marecko jednoznacne si najprv musis najst projektanta alebo vybrat nejaky katalogovy dom. ked to budes mat, tak s nim navrhnete dom po akom tuzite a potom zburate stary. no musite vybavit stavebne povolenie a ked toto vsetko budete mat, tak mozte zacat stavat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?