Stavba RD v ochrannom pasme cintorina - Vase skusenosti

Dobry den, chcel by som sa opytat, ci je mozne ziskat od stavebneho uradu povolenie na stavbu RD vo vzdialenosti cca 30m od cintorina (cize sa nachadza v ochrannom pasme 50m), ked obec nema uzemny plan ale na zaklade novostavieb aj z predchadzajucich rokov nachadzajucich sa na tejto ulici je jasny zamer obce tu stavat. Obec s vystavbou RD suhlasi a da nam potvrdenie (podla vyjadrenia starostu). Moze nam stavebny urad stavbu aj napriek tomu nepovolit? Dakujem za odpovede. (Pre vysvetlenie: tento cintorin, je stary, nepochovava sa tam, je tam len zopar hrobov, navyse nan ani nevidno kvoli stromom, takze pre nas to nie je problem, okrem toho je mierne pod nasim pozemkom a je zospadovany tak, ze nam vobec neprekaza). Dakujem.
Odpovedať
@luky7777 Najpr nech ti dajú zo stavebného úradu písomne že ti to povolia, a až potom kupuj pozemok. O pár storočí bude Zem jeden cintorín, zosnulých treba spaľovať. Pri všetkej úcte.
Odpovedať
Dakujem a mas s tym realnu skusenost ako to funguje na SU? Ci to oni este naozaj pozeraju alebo nechavaju na rozhodnuti obce?
Odpovedať
@luky7777 Nemám, ale choď sa spýtať či by sa vedeli vyjadriť. Stavebný úrad je dôveryhodný, čo povedia to dodržia, ale pozemok je zas drahá vec, tak netreba riskovať.
Odpovedať
Dakujem @radopp Moja dilema spociva v tom, ze viem o jednom pripade, kedy majitelia nevedeli o ochrannom pasme, preto to ani neriesili, dostali stavebne povolenie bez toho, aby sa na to pytali a stavaju v tom pasme. Ja sa skor obavam, ze ked na to upozornim, tak si narobim viac problemov.
Odpovedať
@luky7777 Tak čo vlastne chceš počuť ? Keď ti tu napíše 10 ľudí, že im to prešlo tak už budeš kludný ? Rob, ako uznáš za vhodné. Pozemok nie je zrovna vec za pár korún (aj keď netuším, kde a za koľko sa kupuje) preto by som chcel mať všetko vyjasnené ešte pred kúpou. Išiel by som na stavebný úrad a spýtal sa to na rovinu ... Nie je o čom ... Alebo si kúp pozemok, modli sa aby bolo všetko OK a keď náhodou potom nastane problém, budeš mať nepredajný pozemok ktorý môžeš využiť ako záhradu :)
Odpovedať
@lubk0 chcel som pocut realne skusenosti ludi, ktory toto absolvovali a stretli sa s tym v praxi, lebo ako vieme, castokrat je rozdiel medzi tym co je na paprieri a co sa udeje v realy.
Odpovedať
Lenze tie Vám budú k ničomu ... Každý stavebný úrad pristupuju k určitým veciam rozdielne ... Takže ak to niekde niekedy prešlo, neznamená , že to prejde Vám a zase naopak, ak to niekedy niekde neprešlo, neznamená to, že to neprejde Vám ... Proste treba ísť na úrad, baviť sa o konkrétnom pozemku a otvorene sa spýtať. Ak Vám povedia, že bez problémov, tak nemáte o čom a kúpite pozemok s čistým vedomím a svedomím ... To je celé a budete môcť pokojne spávať ... Zároveň to predávajúcemu nemusíte povedať (že ste sa infomovali) a môžete ho ešte skúsiť zraziť na cene a poukázať na možné problémi ... Jednoduché. Ak na SU povedia, že to nepovolia, alebo to bude nadlho, odlahne Vám, že ste nekúpili kravinu ... Nie je tam podľa mňa nad čím špekulovať. Nikdy by som nekupoval pozemok na základe skúseností s fóra modliac sa, že snáď mi tam niekto dovolí stavať ...
Odpovedať
@lubko0 suhlasim, dakujem.
Odpovedať
V každom prípade budeme všetci radi, ak sem napíšete, ako ste na SU dopadli :)
Odpovedať
@lubk0 dam vediet, ked sa nam to podari doriesit :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?