Stavba 1m od hranice pozemku.

Ahojte. Chcem sa spytat, ci nahodou nema niekto skusenost so stavbou domu 1m od hranice pozemku ak je majitel susediacej parcely po smrti a zatial este neprebehlo dedicske konanie. Respektive, dedicske konanie este ani nebolo zacate a dedici o tom v blizkej dobe ani neuvazuju. Berie sa to ako bez vyhrad ci pripomienok suseda k samotnemu konaniu, alebo tuto skutocnost berie stavebny urad do uvahy a riadi sa striktne podla zakona teda 2m od hranice. O podobnych vynimkach tu je na fore kopec diskusii, ale zatial som tam nenasiel podobny scenar. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@sanopin najlepšie spravíte ak sa pôjdete rovno spýtať na príslušný stavebný úrad lebo na každom úrade Vám povedia niečo iné... ale podľa správnosti je to na výnimku lebo podľa zákona musia byť 2m ale v stiesnených podmienkach je to možné ale najbližší dom musí byť od tvojej stavby 7m a hlavne žiadne okná z obytných mietností (izby, obývačka, ...)
Odpovedať
dik za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@sanopin presne ako ti poradil jankevely, treba sa ísť informovať na stavebný úrad, kde ti presne povedia ako postupovať a či je možné stavať iba 1m od hranice pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?