Stavanie s cetrálou

Dobrý deň, S priateľom sme kúpili pozemok a chceli by sme pomaličky začať stavať. Pozemok, ktorý sme kúpili je vedení ako záhrada. V okolí sú už postavené novostavby. Samozrejme sme po kúpe zistili že pripojenie nepojde úplne tak ľahko z dôvodu nedostatku elektrickej anergie v časti obce kde sme pozemok kúpili. Na obecnom úrade a aj v ZSD nám ale potvrdili, že problém je už v štádiu riešenia a v dohľadnej doby by pripojenie malo byť môže ( presný dátum nám nie je známy). Preto zvažujeme možnosť začať stavať dom s elek. Centrálou. Samozrejme skúsenosť s tým nemáme a preto som si prišla po radu či áno alebo nie. Odporúčili by ste to, alebo máme radšej počkať. Za každú radu a odpoveď vopred zo srdca ďakujem ❤️
Odpovedať
S nejakym susedom na blízku sa neda dohodnut? Ze by vam poskytol elektrinu?
Odpovedať
@monika2121 a stavebne povolenie dostanete aj bez elektriny? Alebo idete na fve? Alebo stavat bez sp? Lebo el.centraly su všelijaké, problém vidim skôr v sp
Odpovedať
Bez problemov, jedine naco som pouzil elektriku ue karbobruska popripade nejaka vrtacka. Staval som z tehly na montaznu penu.
Odpovedať
@stefanby plánovali sme začať stavať a potom si podať žiadosť o dodatočné stavebné povolenie. Samozrejme s povolením od obce. Neviem presne či to bude možné musíme sa ešte poinformovať.
Odpovedať
@andrejito_zemanito susedov máme len z jednej strany a je to dosť veľká vzdialenosť a ani nechceme niekoho otravovať.
Odpovedať
@monika2121 my sme kúpili už urobenú hrubú stavbu a až po poter sme mali centrálu. Na flexu vŕtačku drazkovacku a miešadlo v pohode. Vysávač Karcher nám ju vypínal, musel som pri zapínaní vysávača držať plyn. Ale lepšia centrála by nemala mať problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@monika2121 čo je to dodatočné stavebné povolenie? Ak prejde Holého zákon tak bude len stavebné povolenie predom alebo zbúranie potom.
Odpovedať
Profilova fotka
@monika2121 ja som robil zaklady centralou a pohodka 😉 na rezanie zeleza a na vibrator…
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to, no skúsil by som sa dohodnúť s niektorým susedom, či by za nejakú sumu sprístupnil elektrinu, možno to bude lepšie a lacnejšie riešenie
Odpovedať
Cely dom postaveny na centrale.na omietky sme mali od suseda centrala by nestihala. V pohode sa da...
Odpovedať
@cucesino ja som mal práve na omietky a potery centrálu, lebo 25A istič trojfazovy (myslim kategórie B ci aky) by vraj vyhadzovalo. Tak so sebou dovliekli aj centrálu, je to rýchlejšie ako u elektrární žiadať o odblombovanie, výmenu ističa a potom zase naspat.
Odpovedať
@monika2121 Ja som celý dom postavil s el. centrálou. Na elektrinu ma pripojili týždeň pred omietkami. Pokiaľ el. prípojka je v riešení a k žiadosti na stav povolenie doložíš stanovisko príslušných orgánov v tom zmysle, tak stav. povolenie ti bude bez problémov vydané.
Odpovedať
@ruren veľmi ďakujem 🙂 presne toto som potrebovala počuť 😄
Odpovedať
@monika2121 aj my sme zacali 19.7. stavat s centralou mame vytiahnute mury a budeme robit zajtra 1 deku ....jedine bol troaku problem ked chlapi robili zo zvarackou tu centrala neutiahla ale vy mozno zvarat nebudete takze to bude ok... A co sa tyka stavebneho tiez sne dostali vyjadrenie z elektrarni ze sa zavezuju ze nas do 24mes zapoja lebo tiez nemame miesto a je poziadavka na nove trafo ...a taktiez staviame na zahrade 😊
Odpovedať
@zdenka091085 a stavebné povolenia Vám vydali bez problémov na základe vyjadrenia od elektrárni ? 🙂
Odpovedať
@monika2121 Elektrárne ti síce stanovisko nevydajú, ale distribučná spoločnosť a áno na základe ich vyjadrenia, že v blízkej dobe bude prípojka vyriešená ti stavebné povolenie bude vydané.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren to vyjadrenie nám prišlo pred pár dňami, len som nevedela že stačí aj to. Tak super ďakujem za pomoc 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?