Starý dom so súpisným číslom a stavba nového domu

Dobry den, chcela by som sa spytat na jeden problem. Chceme kupit pozemok na ktorom je len kanalizacia a stary dom so supisnym cislom. Vodu chceme priviest od cesty (asi to vyzaduje aj suhlas ostatnych pozemkov, ked to ide cez nich) a elektriku musime prerobit na silnejsiu (je len jedna faza). Je mozne neako vyuzit to, ze je na pozemku stary dom na zburanie s popisnym cislom? Tzn., ze ho mozeme zburat a na jeho mieste postavit novy ako keby sa jednalo o rekonstrukciu? Ide mi hlavne o to, aby sme sa vyhli vybavovaniu stavebnych povoleni. Este sa chcem spytat, ci je lepsie natiahnut siete (vodu, elektrinu) pokial je na pozemku este stary dom (samozrejme s ohladom uz na novy projekt ;-) ), alebo to riesit az po zburani (a tym vybaveniu buracich povoleni a pod.) Dakujem velmi pekne :-)
Odpovedať
@megane1 na toto ti daju odpoved na vasom stavebnom urade. V mestach by ti to nepreslo, resp. by si mohla mat s tym opletacky, ale na mensich dedinach je to bezna prax, ze sa len ohlasi rekonstrukcia a s tichym suhlasom starostu sa to zbura a postavi nove..
Odpovedať
Urcite nie, ved ides stavat novy dom. Poriadne si zisti ci ti povolia susedia tahat cez ich pozemky vodu, bude to vecne bremeno-take jednoduche to nieje, nato treba aj zmluvy podpisat. Stavebne povolenie potrebujes aj na rekonstrukciu,pokila menis dispoziciu domu,alebo k nemu nieco /co i len schody/ pristavujes.
Odpovedať
dakujem : -) susedka vodu chce tiez, takze by to nemusel byt problem. len dufam, ze vsetko pojde ako ma... uvidime, ci sa nam vydari ta "rekonstrukcia", pretoze by sme potrebovali tie 2 metre, o ktore by musel byt domcek kratsi (stary dom stoji na hranici a podla noveho musi byt novy 2m odtial). este raz dakujem :-)
Odpovedať
@megane1 ak ti sused/a povoli moze byt aj tam kde je teraz. a dobre si to rozmyslite - ak vas niekto uda mate pruser. ak to nespravite presne, koledujete si o pruser do buducna. ta stavba je evidovana v katastri - niekto ju niekedy meral. ak ju niekto bude niekedy v buducnosti merat - ci uz nove mapovanie, alebo nieco pristavite - pride sa na zmenu oproti povodnej a je mozne ze budete musiet vsetky papierovacky robit dodatocne - to len strasim ale ta moznost tam je.
Odpovedať
Pozor na iny problem. Ak zburas stary dom (obvodove steny) tak novy dom musi splnat pravidlo stavania 2m od plotu a 7m od obytnych miestnosti..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?