Starosta pozastavil výstavbu...

Ahojte, chcel by som sa Vás opýtať, dopočul som sa, že starosta plánuje v obci pozastaviť výstavbu, čo nie je najlepšie, viem minimálne o 6 ďalších ľuďoch, ktorý chcú v obci tento rok stavať. Je to vôbec právne možné, aby si jeden človek takto rozhodol? Stalo sa to vôbec niekedy? Lebo čo som pozeral teraz Google, tak som toho veľa nenašiel. Ďakujem vopred za akúkoľvek reakciu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fo_rum co konkretne spravil ? Zakazat stavat, na pozemkoch k tomu urcenych v podstate nema ako ak su na stavbu splnene zakonne podmienky.
Odpovedať
Asi plánovaná zmena územného plánu... Hovoríš o Mojsi? @fo_rum
Odpovedať
Profilova fotka
@fo_rum len tak bez dovodu nemoze nic pozastavit. Musi k tomu dat odovodnenie, obratil by som sa priamo na neho
Odpovedať
@fo_rum z akého titulu ide starosta zastavit vystavbu? Sam ju zastavit nemoze, ale mozno nieco vo vasej obci nie je s kostolnym riadom, tak sa docasne pozastavi vystavba. Ked bude zasadat najblizsie obecne predstavitelstvo mas pravo sa ho zucastnit, mas pravo polozit otazku, mas pravo na podanie vysvetlenia. A nikto ta z rokovania nemoze vykazat, kym si obcan obce. Toto sa na internete nevyriesi (lebo nema krystalovu gulu a nevidi dovody a suvislosti), toto si musis (musite) riesit na obci. Podla toho co sa na obci, obecnom zastupitelstve, stavebnom urade mozte podnikat dalsie zakonne kroky
Odpovedať
@fo_rum Chce vyhlasit uzemne konanie o stavebnej uzavere ? Na to je proces ak to dobre chapem kde sa da namietat. http://www.trh.sk/clanky/byvanie-a-re...
Odpovedať
@fo_rum Aj u nás v meste rozhodlo mestské zastupiteľstvo v jednej mestskej časti o stavebnej uzávere z dôvodu, že je tam len jediná prístupová cesta a je v katastrofálnom stave. V tej oblasti sa v poslednej dobe veľa stavalo a aby sa situácia ešte nezhoršovala, pozastavilo sa vydávanie stav. povolení na túto oblasť. Obec na riešenie situácie - oprava cesty alebo vybudovanie novej - peniaze nemá, tak sa nevie, dokedy to potrvá. Nový starosta navyše vyhlásil, že chce urobiť analýzu výstavby a rozvoja mesta a preto plánuje dočasne pozastaviť výstavbu. V preklade to znamená, že by chcel vedieť, kde ešte môže niečo "kápnuť". Takže nie je to nezvyčajný stav.
Odpovedať
Asi od 44. minúty: https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1115... A ešte toto: https://www.zilinak.sk/prispevky/1109...
Odpovedať
Nejaký dôvod konkrétny nepovedal nikomu, kto sa pýtal, len viackrát zdôraznil, že má za pár týždňov na zastupiteľstve v pláne odhlasovať pozastavenie výstavby.
Odpovedať
@fo_rum "Stavebná uzávera je podľa zákona ochranou dôležitých záujmov v území. O uzáverách sa rozhoduje v rámci územných konaní, ktoré sú vlastne jednou z foriem správneho konania. Účastníkmi týchto územných konaní o stavebných uzáverách sú aj právnické aj fyzické osoby teda vlastníci, ktorí vlastnia pozemky alebo stavby, alebo susedné pozemky alebo stavby, ktorých by sa rozhodnutie mohlo priamo dotknúť. Územné konanie sa začína na písomný návrh účastníka, z podnetu stavebného úradu alebo iného orgánu štátnej správy." Ak si ucastnikom tak mas pravo podat namietku atd... atd.... Nie som pravnik ani sa b oblasti nevyznam len teraz som to googlil. Oslov preventivne pravnika aby si nezmeskal nejaku lehotu na vyjadrenie ak to chces riesit.
Odpovedať
no kto má kúpený pozemok to nie je bohvie čo
Odpovedať
fúha, tak tohto starostu ľudia moc nebudú mať radi, keď takéto veci spôsobuje
Odpovedať
@misutka12 alebo aj naopak... Budú ho mať radi, lebo situáciu konečne rieši. Ťažko povedať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tazko povedat co sa stalo, no rozhodne za nim na urad proste treba ist a nech sa vymackne o co vlastne ide ak je teda niekde nejaky problem
Odpovedať
@roboza aj to môže byť. každopádne ľudia sú rôzni a niektorí budú radi a niektorí nie. tak ako to väčšinou býva
Odpovedať
tu je problém elektrika a neúnosné zaťaženie cesty cez obec,no najväčší problém kafilérka,ale za to starosta nemôže to vypúšťa susedná obec.
Odpovedať
K samotnej téme = je tu možnosť jednak stavebnej uzávery, je tu však aj možnosť zmeny územného plánu ... Tá môže mať súdnu dohru, ale je to samozrejme na dlhé lakte :) @zita19 Ja len teda, zopár nepresností :D Píše sa obecné zastupiteľstvo :) Má právo sa ho zúčastniť, nakoľko je verejné, ale určite nemá zo zákona právo položiť na zastupiteľstve otázku a rovnako nemá zo zákona nárok na nejakú odpoveď ... Ak chce na zastupiteľste prehovoriť, alebo položiť otázku občan, musí ho na vystúpenie najskôr navrhnúť niektorý z poslancov, alebo sám starosta / primátor a následne to musí väčšina poslancov odhlasovať ... Následne sa dostane k slovu. Odpoveď na jeho otázku nie je však povinná ... Samozrejme, ak tieto pravidlá niekto nerešpektuje, môže byť zo zastupiteľstva vykázaný :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?