SP na nepodpivniceny dom - co robit v realizacnej faze?

Ahojte, prosila by som o radu skusenych modrostrecharov, dostali sme SP na nepodpivniceny dom, avsak vzhladom na nas pozemok sme v realizacnej faze zistili ze sa nam oplati urobit pivnica, teda mame podpivniceny RD samozrejme odobreny stavebnym dozorom, mozte mi povedat ako postupovat so stavebnym uradom a tiez budeme brat hypoteku na dokoncenie RD - schvalia nam hypo ak je projek na nepodpivniceny? Alebo treba robit este upravy, prosim poradte ako postupovat. DAkujem vam.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkuch v projekte sú určené výšky, rozmery a odstupy, ak sa tieto údaje nemenia, stačí keď dozor zakreslí zmeny do dokumentácie. Ak ste urobili zmeny v týchto údajoch, treba dať žiadosť na zmenu nedokončenej stavby. Banky sa to netýka. Ale keď to máte odobrené st. dozorom, prečo sa pýtate tu, je to jeho povinnosť zabezpečiť zmeny.
Odpovedať
Profilova fotka
No, zmeny treba riešiť na SÚ. Dá sa to riešiť Zmenou stavby pred dokončením, ale aj Dodatočný Stavebným povolením. Totižto zásah do nosných stien je dosť veľký na takéto zmeny treba Stavebné povolenie, ktoré nemáte. Máte, ale iné...Čiže všetko záleží od postoja príslušného stavebného úradu a benevolencii úradníčky. Takže tak. Samozrejme vypracovať projekt - suterén, základy, prízemie, rez.
Odpovedať
My sme tiež mali projekt bez suterénu ale tiež sme zistili,že suterén dať môžme...na stavebnom úrade nám povedala<že si máme dať dorobiť projekt,kde bude aj suterén a ona nám vydá nové stavebné povolenie....
Odpovedať
@jan45 mily jan, pytam sa, pretoze s tym nemam skusenost, velmi pekne dakujem za vas prispevok a poradim sa so stavebnym dozorom.
Odpovedať
@plamen @dominikaur dakujem velmi pekne za rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?