SP 30m od ochranneho pasma lesa.

Profilova fotka
Mame naprojektovanu rekreačnu chatku zrubovu 5x6m mame všetky vyjadrovačky , ktore treba k sp,len sme sa dozvedely, že nam treba výnimku kvôli vzdialenosti a staticky posudok na silnejši krov kvôli padu stromov aj keď v takej vzdialenosti tam stromy nemame tie su až 31m od naprojektovanej stavby. Pozemok je naš aj pristupova cesta. Je možne dostať vynimku od Lesneho uradu. ďakujem.
Odpovedať
Ano, teraz som to prave riesila, my budeme mat vikendovy domcek iba par metrov od lesa a nebol ziaden problem (inak ochranne pasmo je az 50 metrov). Naprv bolo treba podat ziadost na prislusny Lesny urad, od nich mi prisla Vynimka a to som davala na Okresny urad, Pozemkovy a lesny urad, oni na zaklade toho vystavili Zavazne stanovisko ktore dolozim na stavebny urad. Vo Zavaznom stanovisku sa pise, ake podmienky je treba splnit, nebudes v lese skladovat material, ani odpad a tak, k samotnej stavbe potrebujes komin s lapacmi iskier. Ziaden problem, nelamte si s tym hlavu. Ak budes potrebovat poradit, napis mi do IP.
Odpovedať
@kkartinka mozem sa opytat, na ktorom lesnom urade vam udelili tu vynimku? Inak neviem, z coho by ta vynimka mala byt, pretoze lesny zakon neurcuje, ci sa v ochr. pasme lesa stavat moze alebo nie, iba ze by sa na to malo prihliadnut. Mne vcera prislo zamietave stanovisko z Lesnej spravy v Bratislave, ako zdovodnovaciu prilohu mi dolozili vyciernene oznamenie nejakeho pana na odd. ziv. prostredia, kde upozornoval, ze pri jeho pozemku je zhnity strom, ktory sa chysta padnut a ze ohrozuje jeho majetok a okoloiducich turistov. Lesny urad si predstavuje riesenie ohrozujuceho stromu celoplosnym zakazom vystavby v ochrannom pasme lesa. Nechapem to uvazovanie, pretoze ked si tam dotiahnem mercedesom luxusny karavan, tak sme co sa tyka ohrozenia majetku a osob znovu na zaciatku.
Odpovedať
@brut to sa cudujem, my sme to vybavovali na Lesnom urade v Sastine a mala som pocit, ze ide len o taku formalitu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Nemate niekto suhlasne stanovisko od lesov na stavbu v ochrannom pasme lesa z roku 2014?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte, mám podobný problém. K SP potrebujem vyjadrenie obvodného úradu pozemkového a lesného. Ten ale potrebuje stanovisko obhospodarovatela lesa , ktorým sú štátne lesy SR. Od nich mi ale pišlo nesúhlasné stanovisko. A ked som sa domáhal dovodov preco je to tak a ci nie je mozne dostat ich súhlas na základe mojho závazného stanoviska ze ak sa nieco poskodi na dome, tak si nebudem narokovat skodu od lesov, ani v takom pripade mi nemoze dat stanovisko za suhlasi, preotze je to v pasme do 50metrov.. Tak ja nerozumime a som z toho na nervy. Je to konkrétne pobocka Lesy Košice, stavat chceme na Bukovci pri KE. Prosím kto by mi vedel pomoct....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?