Problem: Spojenie stavieb v jednu a pre-kolaudovanie na rodinny dom?

Ahojte, mam taky problem, s ktorym potrebujem pomoct - mam maly pozemok, na ktorom stoji oficialna technicka stavba o vymere 5x5 metra. Okolo nej by som chcel pristavit take L-ko a tym ziskat mensi rodinny dom. Problem je, ze tym, ze je pozemok maly, chcel by som ist so stavbou na hranicu pozemku (vedlajsi pozemok zahrada), avsak uz vopred ocakavam, ze pri stavebnom povoleni mi to nedovoli sused a tym som skoncil. Preto uvazujem o ohlaseni drobnej stavby, ktoru by som pristavil vedla existujucej stavby a tym sa dostal na hranicu pozemku, toto urobit na 3-krat. Moja otazka vsak znie, je mozne tieto tri-styri samostatne stavby spojit vramci katastra do jednej a potom nejak zmenit na rodinny dom? vdaka za odpovede
Odpovedať
asi nie, lebo prístavba objektu nie je realizácia drobnej stavby a ak by sa to aj 3 krát podarilo zopakovať ( slepý úradník na SÚ by to možno povolil), tak technická stavba a 3 drobné stavby asi nebudú na bývanie, preto bude potrebné absolvovať procedúru zmeny účelu stavby.
Odpovedať
no dnes som navstivil prislusny stavebny urad a moznost stavby na hranici pozemku mi zamietli, max 2 metre od pozemku. drobnu stavbu na hranici mozem postavit, takze co dalej? moj plan asi trochu pozmenim, ohlasim drobnu stavbu 2,5 x 10 metrov (kde tato 10-metrova stena ma byt jednou z obvodovych stien), nasledne na to vybavim stavebne povolenie na pristavbu, ktoru spojim s touto drobnou stavbou. takto by sa mi to asi mohlo podarit postavit na hranici, ci nie?
Odpovedať
Odporúčam naštudovať si definíciu drobnej stavby. Niekde v "hornej-dolnej" by to aj prešlo, ale normálny stavebný úrad Váš postup nescháli. Aj keď kto tu kedy čierne stavby búral...
Odpovedať
viem co je drobna stavba, tento moj posledny zamer by splnal aj jej definiciu, pretoze by som ju postavil nie pevne spojenu s tou povodnou stavbou, ale zaroven na hranici pozemku. priestor medzi 0,5 metra by som doplnit vramci pristavby uz na stavebne povolenie, to by mohlo prejst, nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?