Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, mam pozemok, ktorý je pri ceste 2 metre široký (prístup k pozemku) a po 60 metroch je 10 metrov široký.
Je na takom pozemku možnosť postaviť dom ? Môže byť prístup k domu iba 2 metre široký? Ďakujem veľmi pekne. Martina.
No to si neviem predstaviť, chodiť po 2m ceste 60m autom v takom úzkom priestore a podľa mňa ti neschvália ani stavebné povolenie, k pozemku by mala byť prístupová cesta a 2m širokú cestu som ešte teda nevidel, to sa ani cestou nedá nazvať. Ja by som uvažoval o inom pozemku, budeš mať len problémy ak ti tam aj zázrakom dovolia stavať :)
Ak tam budete mať heliport, tak by to problém byť nemusel. Sranda bokom. Odhliadnuc od "komfortnosti" jazdy po tak úzkej ceste nastane problém hneď v teoretickej rovine (stavebné konanie) a následne aj v praktickej rovine (ako tam chcete po 2m širokej ceste voziť materiál nákladným autom, betón domiešavačom a pod?)
Toto neschváli zrejme nikto...momentálne riešime už projekt...máme pozemok s príjazdovou cestou dlhou 70m. Ked sme riešili aká šírka má byť pre príjazdovú cestu, riešil som to s majiteľom pozemku čo nám to predával, je dobrovoľný hasič, zisťoval šírku a optimum je 3,5m...takže neviem neviem...dalšia vec je napojenie na miestnu komunikáciu...ten vjazd celkovo musí byť širší ako 2m kvôli vytočeniu vačsích áut do brány...ako spomenul @draik vyššie, je toho moc na doriešenie, ak je to vôbec možné...
Osobne by som do toho nesiel. Je tam vela zadrhelov a podla mna by nieco take ani urad neschvalil. Uzke je to i len na bezpecny a bezroblemovy vjazd osobnym autom. to sa predsa tiez musi vediet normalne vytocit. Hasici, zachranka, stavebne prace, podla mna ide proste vsetkoé proti vam a v konecnom dosledku by na vas cakali len same problemy.