Priemyselná budova a ÚP

Zdravím, minuly rok sme kúpili budovu s účelom v nej podnikať. V LV je zapísaná ako priemyselná budova (popis Klietková hala). Chceli sme rekonštruovať a zmeniť aj účel využitia. Došlo nám však vyjadrenie z ÚHA, že pozemok je určený na IBV. Vieme s tým pohnúť. Budova bola postavená pred rokom 1976. Ďakujem za relevantné odpovede.
Odpovedať
@marlyke To sa pýtaš, alebo len konštatuješ? Lebo otázku tam nevidím. Ak je oblasť určená na IBV, tak stav. povolenie na rekonštrukciu haly nedostaneš. Tá budova bude môcť byť časom jedine zbúraná. Miesto nej tam vyrastú rodinné domy.
Odpovedať
@chrobak7 ano pytam. Ano zabudol som tam otaznik. Dik za odpoved aj ked neptesila. Ako je mozne ze tam schvalili take UP ak tam stála priemyselna budova?
Odpovedať
@marlyke Nikde nie je dané, že využitie určitej oblasti nemôže byť zmenené. Pri zmene sa nemusí zohľadňovať aktuálna zastavanosť ani vlastnícke pomery. Je plno taký oblastí, kde kedysi boli napr. výrobné haly a potom sa to predefinovalo na multifunkčné budovy. Alebo na mieste skladov vyrástli rodinné domy. Alebo sa zbúrali rodinné domy a vyrástli tam bytovky.
Odpovedať
@chrobak7 tym padom by som to mal vediet zmenit spat, poziadat o zmenu UP zony alebo vie s tym nieco spravit obec, mestska cast? Co ak rekonstruovat nebudem?
Odpovedať
@marlyke To ja neviem, či to vieš zmeniť späť. Ak raz rozhodli, že tam raz (nemusí to byť o 2 roky, územný plán môže byť výhľadový - možno o 20-30 rokov) budú rodinné domy, tak s tým nič neurobíš. To, že ty tam náš nejakú budovu, najmä z roku pána, schvaľovateľov plánu nezaujíma. Ak ju nebudeš rekonštruovať, tak bude chátrať, kým nespadne. A potom príde niekto, kto od teba, alebo tvojich detí kúpi pozemok a postaví tam rodinné domy.
Odpovedať
@marlyke novy alebo stary UP? Lebo v KE, zial, UP nema ani informativnu rolu...
Odpovedať
@marlyke v ktorej mestskej casti? Ja by som to mozno skusila cez miestny urad poziadat o vyjadrenie k ucelu podnikania, k rekonstrukcii alebo nieco vhodne napisat aby sa ti miestny urad k tomu vyjadril. Este komu patri pozemok pod budovou? Miestny urad by mal preverit suvisiace nalezitosti a dat nejake stanovisko. Aj ked oni nevydavaju pravne stanovisko ale mozno budes vediet na com si a ako dalej postupovat.
Odpovedať
@wivik majitelom budovy aj pozemku som ja. Skusim to cez miestny urad
Odpovedať
@zita19 aj v starom aj v navrhovanom je to urcene na malopodlaznu bytovu zastavbu. Avsak hranica priemyselnej zony lezi na hranici mojho pozemku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?