Prerušenie stavebného konania zo strany stavebníka

Dobrý večer, vzhľadom na isté okolnosti sme sa rozhodli nestavať, a do budúcna to je dosť neisté. Na stavebny urad sme podali žiadosť, a prebrali začatie stavebného konania. Chcem sa spýtať, je možné prerušiť na určitý cas stavebné konanie ? Ak áno, tak dokedy. Resp. Je lepšie ak zbehne, vydaju nam stavebné povolenie a nebudeme stavať ? Aký je Váš názor ?
Odpovedať
Profilova fotka
@charles91 -byt tebou pokracujem. predlzovat sa to da +- do nekonecna :)
Odpovedať
@mgx A ked prerusím, da sa to znova obnoviť ?
Odpovedať
Ak by sme nahodou nestavali, vráti nam stavebný urad po určitom čase projekt ?
Odpovedať
@charles91 Z tvojej strany sa to nedá prerušiť, prerušiť môže iba stav. úrad. Ty si podal žiadosť a v zmysle správneho konania beží stav. konanie. Ak si doložil všetky podklady, čo som presvedčený, že nie, tak ti stav. úrad na konci konania vystaví stav. povolenie. S právoplatným stav. povolením by si mal začať stavať zvyčajne do 2 rokov od vydania. Táto lehota sa žiadosťou dá predĺžovať. Ak si nedoložil všetky podklady a niečo ti bude chýbať, tak stav. úrad preruší konanie a vyzve ťa na doloženie chýbajúcich podkladov. Ak ich nepredložíš do stanovenej doby (uvedená bude v prerušení), tak stav. úrad bude pokračovať v stav. konaní, ktorého výsledkom bude zamietnutie žiadosti o stav. povolenie.
Odpovedať
@chrobak7 a projekty vráti ?
Odpovedať
a su -čo na to?
Odpovedať
@charles91 určite výhodnejšie je dovybaviť SP do právoplatnosti a potom pred uplynutím 2 ročnej lehoty požiadať SÚ o predĺženie platnosti SP, dá sa žiadať aj opakovane,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?