Pozemok bez vyhladu na ulicu

Ahojte. Mame moznost kupit pozemok, ktory vznikol rozdelenim velkeho pozemku 1600m na dva 800m. Rozdelenie je vsak take, ze prvy pozemok bude pri ulici a ku druhemu povedie prijazdova cesta na jeho okraji. Zadny pozemok bude teda uzavrety medzi okolitymi pozemkami. Samozrejme ho zvazujeme z dovodu vyhodnejsej ceny. Jedna sa o nasu vysnenu lokalitu v ktorej je nedostatok pozemkov, ale zase nechceme kupit na cely zivot nejaku hovadinu. Co si o tom myslite?
Odpovedať
Podla mna to nevadi.u nas je tak postavenych mnoho domov,ja v tom problem nevidim
Odpovedať
@lets_do_this Otázne je, čo to znamená, že po jeho okraji bude príjazdová cesta. Koho bude tá cesta? Komu bude patriť parcela pod tou cestou? Odkupujete zadný pozemok aj s tou cestou? Lebo ak bude cesta vo vlastníctve niekoho iného, tak si budete musieť zriadiť vecné bremeno na právo prechodu a prejazdu, inak stav. povolenie nedostanete. Potom ďalšia nevýhoda - budeš ťahať všetky siete a budovať cestu po celej dĺžke? Počítaš s týmito nákladmi? Myslím, že to nebude len v tisícoch, ale desaťtísoch. AK by aj cesta a pozemok pod ňou bol tvoj, tak za predpokladu, že je to vzdialenosť cca 40 metrov, tak budeš mať 120 m2 len cestu. Nie je škoda toľko zbytočného pozemku? Netvrdím, že sa to nedá, ale treba si to zvážiť. Nie je to ideálny pozemok a vyžiada si dosť dodatočných investícií.
Odpovedať
@mischelin Veľa takých domov vzniklo tým, že na konci rodičovského pozemku si postavili deti domy. Tiež som mal takúto ponuku, ale to som jednoznačne odmietol.
Odpovedať
Hlavne by ma zaujimalo, ci si tu cestu vybudujes sama, ci ju potom od teba prebere obec, osadi tam osvetlenie a bude ju udrziavat. Lebo svojpomocne odhrabavat v zime 100m cesty nie je bohvieco.
Odpovedať
@chrobak7 @danculd Pozemok pod cestou bude patrit k zadnemu pozemku, áno bude to 100m2 len v ceste. Cestu aj osvetlenie by sme si museli stavat sami, rovnako aj odhrabavat ten sneh :) a rovnako aj tahat cez nu odpredu siete...
Odpovedať
@lets_do_this Nuz, tak to by som si hoooodne dobre kupu rozmyslel. Musela by to byt fakt "waaaau" cena.
Odpovedať
@danculd az tak waaaau cena to nie je, na danu lokalitu primerana...ale je to wooow lokalita a ozaj tazko je tam zohnat pozemok...cize je to uplne 50 na 50 vyhody/nevyhody :-S Odhrabavat 100 m snehu sa nam chciet nebude, ale tak zase kolko krat v roku v BA snezi? :-D
Odpovedať
@lets_do_this Daj ulicu alebo lokalitu, nech si viem predstaviť, nakoľko atraktívny je ten pozemok.
Odpovedať
@chrobak7 ja som len odpovedala na otazku,ci je potrebny vyhlad do ulice:-)technicke zalezitosti ako cesta a pod su uz na nich,ci sa im to oplati:-)
Odpovedať
@lets_do_this Ahoj, kúpili sme pozemok na dom len bol zlý prístup. Prikúpili sme teda další z opačnej strany( hlavnej cesty). Samotna príjazdova cesta k domu má šírku šest metrov a dĺžku k domu cca 50 m. Bola to záhrada, takze navozili sme strk, urobili sa betónové pasy a na ne zámková dlažba. Inak mimo pasov tráva. Prípojka nič strašne, bager nestojí majland, kábel, potrubie na plyn a vodu tiež nič závratne. Samotnú prípojku robíš tak či tAk len použiješ viac "kablikov"... Údržba: v zime fréza na sneh, inak metla... Takze neboj sa toho. Jedina nevýhoda z môjho pohladu je, že mame o suseda viac...
Odpovedať
@chrobak7 je to dedina pri BA. Neviem ci vseobecne lukratívna, pre nas je to ale vysnene miesto. @zarrinka tak si ma povzbudila aspon trosku😃 A co myslite, je sirka cesty 3,2m dostatocna pre stavebne stroje aby sa dostali na pozemok a mohli sme stavat?
Odpovedať
@lets_do_this Bager má šírku cca 2,5 m, takze mali by vojsť aj stavebné stroje. Tatra má tiež približne tak pokial si pamätám...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zarrinka len ci sa tam nebude musiet tatra aj nejako vytocit.. ja mam sirku brany 3m, zmestil sa aj domiesavac, aj ked LTT, no pred branou mam tak 10m na vytocenie.
Odpovedať
@gashtaan Moja skúsenosť je taká, že skoro všetci: bager, žeriav, tatra, domiesavac hore k nám cuvali. Mame ale šest metrov šírku a bránu vyššie, takze mali moznost manévrovať. V ich konkrétnom prípade tažko ako vravíš posúdiť či bude priestor.
Odpovedať
@lets_do_this Však napíš konkrétny názov. Dedina pri BA je široký pojem - to môže byť od Rusoviec až po Nový Život. Alebo to je tajomstvo? Pre mňa bola Stupava top, aj som tak kúpil pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?