Pozastavenie stavebného povolenia pre osadenie garáže?

Ahojte, dnes mi na stavebnom úrade povedali, že mi pozastaví konanie zkrz osadenia garáže, musím sa posunúť min. 5,5m od cesty. Mal niekto podobnú skúsenosť? Mám sa radšej posunúť alebo zrušiť garáž, aby som aspoň dostala povolenie na dom? Ďakujem za rady skúseností.
Odpovedať
Profilova fotka
@zdenka91 to sa len radšej posuňte, to už nebúrajte.
Odpovedať
@zdenka91 ak budete mať vjazd do garáže od cesty tak posunúť dozadu, alebo dať vjazd do garáže od dvora.
Odpovedať
no vlastne sa ani nemôžem posunúť dozadu, lebo sa nachádzame v ochrannom pásme a už by to zasahovalo (k tomu sme podávali výnimku na 6m). Len čí to má zmysel uspieť na SÚ, keď mi ani racionálny dôvod ani zo zákona nič nevysvetlili.
Odpovedať
najlepšie je zrušiť garáž..tým pádom získaš ŠP na dom.. a pak garáš postaviš jednoducoh na čierno ako každý druhý občan v tomto štáte :-D 8-)
Odpovedať
@stefanl aj ja by som to takto riešila,ked skolauduješ spraviš si niekde niaky pristrešok na auto,ak ju nemaš ešte postavenu bez povolenia,ale asi nie a nebudeš nič burať.zatial maš len plany a čakaš na stavebne povolenie.spraviš si potom ohlašku na obci na drobnu stavbu a maš pokoj ved tak to ma pol slovakov a zburať by ti ju nedali,ale by si len zaplatila pokutu a zastavia ti stavbu na rok,ale som počula že ma vynsť zakon že budu davať burať čierne stavby,lebo každy sa nebal a začal stavať aj bez povolenia,lebo vedel že dostane niaku smiešnu pokutu ktoru si zaplati a stava dalej.ale mojej znamej zastavili na rok a dostala 300e pokutu ked stavala na čierno.
Odpovedať
@zdenka91 Ono to asi má nejaký racionálny dôvod - existuje niečo ako uličná čiara. U vás v obci to bude asi tých 5,5 metra - teda žiadna stavba nesmie byť k ceste blilžšie ako je dané. Je to zvyčajne preto, lebo sa myslí na budúcnosť - keby vznikla potreba rozšíriť cestu, aby výstavbe neprekážali žiadne stavby. Ak ti pozastavili stav. konanie, tak ti príde listom oznámenie a tam to bude zdôvodnené, prečo ho pozastavili. Zamestnankyňa ti to nemusí vysvetľovať ústne, dá ti to písomne. Ešte mi napadá - bolo územné konanie? Alebo máš zlúčené územné a stavebné konanie? Lebo ak bolo územné konanie, tak už tam by si to mala napísané ako podmienku, že treba garáž posunúť. Ak máš územné rozhodnutie , pozri si ho. Nech už bude dôvod akýkoľvek, treba pouvažovať o zmene projektu, aby si splnila podmienky. Takže posunúť garáž dozadu. Ak sa nevojde, treba ju zmenšiť. Alebo zmenšiť terasu. Alebo posunúť dom. Ty sa musíš prispôsobiť obecným regulatívam, nie naopak. Inak pozemok, cez ktorý ide elektrické vedenie , by som ani nekúpil. Teraz ťa to len obmedzuje, prakticky na 1/3 pozemku nemôžeš stavať. A prečo je ochranné pásmo 6,5 metra? U vedenia 22 kV je ochranné pásmo nasledovne: a) pri napätí od 1 kV do 35 kV vrátane: - pre vodiče bez izolácie 10 m; v súvislých lesných priesekoch 7 m, - pre vodiče so základnou izoláciou 4m; v súvislých lesných priesekoch 2 m, - pre zavesené káblové vedenie 1 m, Takže buď by tam malo byť 10 metrov, alebo 4 metre. Tú vzdialenosť ti určila distribučná spoločnosť vo svojom vyjadrení? Keďže oba stavebné objekty (garáž aj dom) vybavuješ jedným stavebný povolením, tak si v nevýhode, lebo takto nedostaneš stav. povolenie ani na dom. Keby si vybavovala osobitne stav. povolenie na dom aj na garáž, tak stav. povolenie na dom mohlo pokračovať. Teraz to musíš riešiť komplexne - spolu. Takže naspäť za projektantom a prekresliť projekt. Alebo keď ti príde prerušenie stav. konania bez uvedenia dôvodu, tak sa môžeš odvolať na krajský stav. úrad. Ale som presvedčený, že ak to raz prerušia, tak nejaký dôvod to bude mať, nebude to preto, lebo zamestnankyňa sa ráno pohádala s manželom.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?