Podvody pri povoleniach

ahoj, potreboval by som poradit ,sused prerobil barak , jednak ho zodvihol o cca 150cm a mohol len o 80 , preslo mu to , ututlalo sa a nic sme nezmohli , dalej ,mal zaklady a mur domu uz na nasom pozemku a zateplil 10cm (tych 10cm je jednoznacne na mojom pozemku),cize mi zuzil dvor , namietky tiez nepresli , povolili mu to . S tymito vecami uz nespravim pravdepodobne nic (ak ano ,mozte poradit) no ale ked uz som nic nevyriesil zakonne na uradoch , tak by som chcel trochu zneprijemnit zivot (lebo aj sneh z jeho strechy pada ku mne uz 2 roky ,pretoze este nema lapace),nech si nerobi niekto zo mna prdel zadarmo. Rozmyslam ,ze by som spravil na dvore nejaky odtok k jeho zakladom , ze by mu to trochu podmacalo zaklady , fungovalo by to
Odpovedať
Profilova fotka
mas papier o tom, ze si podal namietku?, ak ano zabehni na policiu a podaj trestne oznamenie za zneuzitie pravomoci verejneho cinitela na uradnika, ktory zamietol tvoje namietky, resp. povolil nieco co nemal, inac v obcianskopravnom konani, mozes pytat aj za ujmu od toho uradnika, ak budes mat sikovneho pravnika a velmi vysoke cisla. inac da sa to aj odstranit, ak zasahuje do tvojho pozemku, lebo zasahuje do tvojho vlastnickeho prava.
Odpovedať
@frinty ono z uradu tvrdili , ze to ma dobre a hranica neni tam kde naozaj je a rozhodli sa, ze mi jednoducho uberu z pozemku ( ten chlap tam ma niekoho z rodiny ) . pritom ten dom bol postaveny pred desiatkami rokov uz kusok na mojom . uz v tedy to bol podvod a za nepritomnosti mojho stareho otca vykopali novy zaklad (ten dom ma dva zaklady )smerom k nam a stavali nan , potom mu to uz zvalit nedali , takze uz vtedy bol mur domu na nasom pozemku , ale s tym sa neda nic . stlp na brane som mal za rovno s jeho domom( on vlastne nemal miesto ani na odkvap ) , teraz jeho zateplenie presahuje 10cm na moj dvor . podla vsetkeho ani strecha by nemala zasahovat na moj pozemok a ta presahuje dalsich cca 20cm od eps (cize 30cm ) my sme sa vtedy stazovali , ale stavebny urad to vsetko popieral . teraz ani neviem , ci mam sancu vobec dokazat kde je skutocna hranica . o 10 rokov chlapovi napadne pridat 10cm eps a uz vydim , ze stavebny urad mi znovu ukroji dalsich 10cm a bude vsetko v poriadku ...no a pri jeho prerabke ma prestalo bavit sa bezvysledne stazovat a nechal som to tak . ale stve ma to stale , minimalne by som sa mu chcel aspon pomstit , ked uz nic nevyriesim . tym ze dve zimy nema lapce na streche a prvu zimu mi jeho sneh zasypal stenu skoro po okna , to uz ma nastval uplne .
Odpovedať
Profilova fotka
Chcelo by to snežnu frézu a ak sa ti da všetok sneh z jeho strechy mu fukať späť na jeho pozemok 8-) to je ta horšia varianta ta možno lepšia je možno príjemnejšia, aspoň pre mňa by bola, isť za nim zazvoniť mu na dvere najlepšie s policajtami za chrbtom a oznámiť mu pán sused ako sa máte spadol mi sneh z vašej strechy na dvor keďže nemáte lapače poďte si to odpratať a to on musi či chce alebo nechce. Na druhu stranu je to na dlhe lakte taketo dotahovačky ja by som mu minimalne každý deň ráno ošťal dom ;-) Kažopádne prieky sa dajú robiť od výmyslu sveta ale máto význam a aky to bude mať konečný dopad na teba a tvoju rodinu všetko treba vopred zvážiť a hlavne nejdenať skratovo a nerozvážne ale všetko si dokonale premyslieť dopredu aby si ty z toho nakoniec nevyšiel ako vynník lebo na tebe si zgustnu a jemu daju pokoj ( z vlastnej skúsenosti )
Odpovedať
@juraj351 on tam nebyva , keby som ho zhanal ,nech pride lopatovat , pravdepodobne nasilu, to by trvalo , by sa mi vpil sneh do domu do vtedy . radsej som to hned odprataval od steny . ale keby som mal vo dvore auto , to by bolo na vrazdu potom. ale uz sa ma pytal ci ho pustim montovat lapace , tak uz tuto zimu hadam budu , pretoze to uz asi budem parkovat vo dvore a keby som si nasiel rano kabrio tak ... ]-( . len ma napadlo , ked som nic nedokazal normalnou cestou , tak aspon mu to nejak zneprijemnit , napr. mu trochu premacat zaklady , neviem ,ci to moze mat nejaky ucinok . inak absolutne nechapem ako mozu dovolit vobec nadstavbu domu ,ked vedlajsi dom ma cca4m dvor, to by sa malo zmenit . v zime mam na dvore tien od rana do vecera .
Odpovedať
@zzo Tie stare mapy na katastroch nestali za nic. Je mozne ze naozaj je na svojom pozemku. Nechaj si zamerat pozemok teraz. Ak presahuje k tebe tak rovno mu navrhni vyrovnanie. Pokial nebude suhlasit poziadaj stavebny urad o odstranenie stavby. Kedze sa jedna o ciernu stavbu( co v tvojom pripade sa jedna nakolko ty si stavebne povolenie nedostal a stavba na tvojom pozemku vyrastla. I ked len cast.) nemal by to byt problem.
Odpovedať
Presne ako bolo vyssie spomenute, daj si premerat pozemok. Aj my mame posunuty cca o 40cm k susedom, susedia maju zas o 60cm k dalsiemu susedovi, aj nasi maju posunuty pozemok a vlastne vsetci susedia v ich okoli.. Mapy co boli kedysi, boli zameriavane udajne zhora ( z lietadla ci ako sa to robilo) a teraz podla GPS tak sa moze stat ze to nesedi.. @zzo
Odpovedať
@borderka u nas nema posunuty nik , ja napriklad mam z druhej strany 30cm ,takze aj zateplenie by bolo na mojom , odkvap mam na svojom.. Jeho dom je desatrocia na mojom ,ale stym sa neda nic ,tak je vlastne na svojom . Urad dvrdil zemiesto na odkvap ma , ale nema . Aj tu nadstavbu mal povolene 80cm , ale nadstavil 4kvadry po 25cm co je 100 ak by dal rovnaku strechu , ale dal ovela strmsiu ,tak je to este vyzsie . A urad tvrdil ze zodvihol 80cm , len neviem ako to, ze to merali metrom vo vnutry stavby a este sa vyhovarali ,ze tam mal stol a ze sa to tazsie meralo a podobne ..
Odpovedať
Boli porušené Tvoje vlastnícke práva a jednoznačne podať na súd o vysporiadanie. Buď mu tých 10 cm po celej dlžke predáš, ale súd rozhodne, že to musí zburať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?