Osadenie domu, kto...??

ahojte, prosim vas, nie ze by bol problem spytat sa na to architekta, ale uz ho otravujeme s tolkymi blbostami kazdu chvilu ze nam to je uz aj trapne :) takze k mojej otazke, pred zacatim stavby, kto osadza dom/zaklady na pozemok ??
Odpovedať
Profilova fotka
nerozumiem presne co sa pytas... otazka znie ze kde a ako ma byt umiestneny dom na pozemku? pri dodrzani odstupov danych zakonom od hranice pozemku je na tebe kde a ako dom "natocis? jasne treba zohladnit ,svetove strany, sklon...atd... a architekta sa pytaj, ak vam robi projekt ma to zaplatene... pytas sa ho k veci... :)
Odpovedať
Na projekte architekt , na pozemku geodet
Odpovedať
Projektant zakreslí do projektu domu a geodét ti ho príde zamerať a označiť a môžeš začať kopať.
Odpovedať
Dnes potrebuješ ku kolaudácii prvotné osadenie geodetom, tak nešpekuluj vygúgli najbližšieho zaplať 50 EUR a budeš mať pokoj.
Odpovedať
Vyhodené peniaze. Osádzal som si sám. Ak ide o "jednoduchú stavbu" nepotrebuješ osadiť geodetom. (Info SÚ) Šikovný majster Ti to vytýči poprípade stavebný dozor. ,Jednoduché stavby sú bytové budovy, ktorých zastavaná plocha nepresahuje 300 m2, majú jedno nadzemné podlažie, môžu mať aj jedno podzemné podlažie a podkrovie, stavby na individuálnu rekreáciu, prízemné stavby a stavby zariadenia staveniska, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 300 m2 a výšku 15 m, oporné múry, podzemné stavby, ak ich zastavaná plocha nepresahuje 300 m2 a hĺbka 6 m.
Odpovedať
Ahoj, osadenie odporúčam geodetom, lebo ku kolaudácií stavby budeš potrebovať aj dokumentáciu osadenia stavby tzv. vytyčovací náčrt, ktorý bude overený autorizovaným geodetom. Na to žiaľ šikovný majster nestačí :) Potrebuješ skontrolovať aj hranice pozemku, aby sa ti nestalo, že máš dom osadený podľa plotu, ktorý vôbec nestojí na hranici pozemku a môžeš mať neskôr problémy s kolaudáciou a susedmi. Paula
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?