Odpoveď na príspevok od mishkabb:
Zdravím, len sa chcem utvrdiť v mojom postupe: 1… @mishkabb 1) Podľa platnej legislatívy, teda ešte "po starom". 2) Nerozumiem čo to vlastne chceš, či máš, ale ak to je schválené podľa terajšieho zákona, tak sa podľa neho postupuje aj naďalej. Inak, geodet ti povie čo urobí on a čo je na tebe.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@mishkabb 1) Podľa platnej legislatívy, teda ešt… @frantisekca Dakujem, vsak aj ratam s tym, ze aj na urade mi povedia (aj ked tam maju pravidla kazdy pol rok ine...)... v 2) uz mam ohlasenu jednu stavbu par rokov / vonk. kuchynu/ a je aj dokoncena, len este po ukonceni sa ma zamerat geodetom a potom neviem co dalej ja mam robit s tym, ci este nieco niest na nejaky urad alebo co. Ale ako pises, asi fakt mi to potom uz niekto niekde povie :D ukaze ...Odpoveď na príspevok od mishkabb:
Zdravím, len sa chcem utvrdiť v mojom postupe: 1… @mishkabb Všeobecne platí, že nové zákony by nemali retroaktívne ovplyvňovať už existujúce a ohlásené stavby. Avšak, pre podrobnejšie a aktuálne informácie odporúčam kontaktovať priamo stavebný úrad. To je najlepší spôsob ako zistiť čo a ako. Ak máš ale pripravenú ohlášku, odporúčam podať ju čo najskôr. Čo sa týka kuchyne, rozumiem správne, že už si ohlásila vonkajšiu kuchyňu, postavila si ju, a teraz potrebuješ vedieť, čo ďalej po zameraní geodetom? Predpokladám, že podať oznámenie o užívaní stavby a potom kataster? Stavebný úrad alebo priamo geodet ti povie, neboj sa pýtať. Nikto učený z neba nespadol :-)Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:
@mishkabb Všeobecne platí, že nové zákony by nema… @denisa_hajdukova Ano dobre tu vonkajsiu kuchynu chapes :D Ked pojdem podat tuto ohlasku jednu, tak sa opytam na tieto moje "nedokoncene" veci.Odpoveď na príspevok od mishkabb:
@frantisekca Dakujem, vsak aj ratam s tym, ze aj … @mishkabb ja som takto legalizoval stavby (do 25m2 ): zavolal som geodeta, nakreslil jednoduchý nákres, zohnal stavebný dozor. Všetko to zaniesol na obecný a stavebný úrad. Vyplnil žiadosť o ohlásenie drobnej stavby. Do týždňa sme dostali vyjadrenie z obecného úradu+ súpisné čísla. A potom už na kataster. Ten ma 60 dni na zápis.Odpoveď na príspevok od mishkabb:
@frantisekca Dakujem, vsak aj ratam s tym, ze aj … @mishkabb S ohláškou sa dalej nič nerobí, stavebný úrad ti ohláškou povolil stavbu, žiadne dalšie oznámenia nemusís robit. Geodetické zameranie potrebuješ len pri zanesení stavby do katastra nehnuteľností, tam priložíš geometrický plán, ohlášku a je hotovo. Ziadne oznámenie stavebnému úradu. Pokiaľ ide o to, že kedy podať žiadosť, je to v podstate jedno, akurát sa mení výmera, to znamená, že v novom zákone je možnosť ohlásiť stavbu do 50 m2, v tomto stále platnom len do 25 m2.Odpoveď na príspevok od mishkabb:
Zdravím, len sa chcem utvrdiť v mojom postupe: 1… @mishkabb fungujete podla aktuálneho - keďže ste začali a "stavba" už stojí. A na Vašom mieste by som sa asi poponahlal, predsalen bohvie aký stres a panika nastane po 1.4 a kto si ako začne vysvetlovať nové znenie zákona. Inak ak chcete odporúčam pozriet aj sem - https://stavebnymagazin.sk/tag/staveb... kde sú info k témeOdpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:
Odporúčame článok 📌Nový stavebný zákon schválený:… @denisa_hajdukova vidim, ze ste sem pridali svoj clanok, kde ale uvadzate iba info, ktore uz x krat odzneli v mediach. Rad by som Vam dal na znamost info k drobnym stavbam - https://stavebnymagazin.sk/novy-stave... alebo potom aj k odstranovaniu nepovolenych stavieb - https://stavebnymagazin.sk/novy-stave... ste admin a pridali ste sem info a ja Vam len reagujem na zdroje, ktore uvadzate i Vy. Aby ste to nebrali ako spam - su tam uvedene priamo reakcie z Ministerstva dopravy SR. Inak by som to sem nedal :)