Ohlásenie drobnej stavby

Dobrý deň, chceme si dať postaviť oceľovú montovanú garáž. Bude postavená na patky. Garáž bude mať do 50m2. Povolenie od susedov máme. Aký je postup. Bola som na obecnom úrade a tam mi ukázala že po novom má tá ohláška 10 strán. Je potrebný aj geometrický plán a neviem čo ešte. A že sa to dáva na stavebný úrad. Hovorilo sa, že to má byť jednoduchšie a je to skomplikované. Máte niekto skúsenosti ako mám teda postupovať. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
nakresliť môže odborník s trojročnou praxou, podáte ohlásenie a počkáte 30 dní na odpoveď. Potom reklamujete a pýtate späť peniaze. Ale projekt by mal mať elemntárne údaje, aby bolo jasné, čo chcete. Všetko len písomne, ústne odpovede sú nepoužiteľné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bibina32:

Dobrý deň, chceme si dať postaviť oceľovú montova…
@bibina32 Práve riešim to isté. Tým tlačivom sa dá prehrýsť, len sú tam také kolónky ako "nadmorská výška 1.poschodia" to som nakoniec zistil na kat. mape. Riešim to dodávateľsky projekt som mal jednoduchý od dodávateľa aj pôdorys. Podával som pred týždňom, teraz čakám...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chapar:

@bibina32 Práve riešim to isté. Tým tlačivom sa d…
@chapar A keď ste to tlačivo vypísali zaniesli ste to na stavebný úrad v meste, či na obecný úrad? A obec to potom schvaľuje? Ďakujem za odpoveď
Odpovedať

@chapar A keď ste to tlačivo vypísali zaniesli st…
@bibina32 U nás máme stavebný úrad. Tam som aj platil poplatok. Pani sa mi posťažovala že toho má veľa a informovala ma, že po 30 tich dňoch platí fikcia súhlasu. Tak už len dúfam...
Odpovedať

@chapar A keď ste to tlačivo vypísali zaniesli st…
@bibina32 toto záleží na Tom, kto robí ohlasky. V niektorých obciach si sami robia ohlasky a stavebné povolenia už robí stavebný úrad (ak patria pod nejaký spoločný stavebný úrad). Niektoré obce majú svoj stavebný úrad a teda si robia všetko sami. Treba sa opýtať na obci.
Odpovedať
V DK situacia takato podane elektronicky 15.5. 2025 a 2.6. odpoved: (50m2 8x5x3m letná záhradna na pôde v intravilane za rod domom v záhrade) K ohláseniu drobnej stavby je potrebné doložiť: 1. projekt pre ohlásenie drobnej stavby. Oznámené miesto uloženia projektovej dokumentácie na Portáli výstavby neobsahuje žiadne súbory, 2. záväzné stanovisko dotknutého orgánu územného plánovania (Mesto Dolný Kubín, odbor výstavby a ŽP, ref. územného plánovania, stavebného poriadku, Dolný Kubín – p. Ing. Marián Smoleň), 3. záväzné stanovisko dotknutého orgánu (Okresný úrad Dolný Kubín, pozemkový a lesný odbor – odňatie poľnohospodárskej pôdy pod navrhovanú stavbu), 4. záväzné vyjadrenie dotknutej právnickej osoby Stredoslovenská distribučná, a. s., Pri Rajčianke 2927/8, 010 47 Žilina, v zmysle §22 stavebného zákona, 5. záväzné vyjadrenie dotknutej právnickej osoby Oravská vodárenská spoločnosť a. s., Bysterecká 2180, 026 01 Dolný Kubín, v zmysle §22 stavebného zákona, 6. záväzné vyjadrenie dotknutej právnickej osoby Slovenský plynárenský priemysel, Plátenícka 19013/2, Bratislava, v zmysle §22 stavebného zákona, 7. doklad o úhrade správneho poplatku podľa zák. č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov (platný od 01.04.2025), položka 59, písm. b) ods. 4: suma: 50 EUR
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?