Ochranne pasmo pohrebiska

Zdravim Vas..mam taky problem ohladne ochranne pasma pohrebiska.nejde mi do hlavy jedna vec.nas stary cintorin sa rozhodlo mesto rozsirit,len ide o to ze v mape uzemneho planu mesta je ochranne pasmo iba na rozsirenu cast cintorina a nie na cely cintorin ,dokonca aj mensia cast cintorina ani nieje v ochrannom pasme.myslite ze je to vsetko v poriadku.koli tomu rozsireniu sa dostal nas pozemok do pasma.
Odpovedať
@verbatim1 pri zmene územného plánu sa poplatok za jeho vypracovanie vyčísľuje podľa riešenej plochy. Zrejme preto v novom územnom pláne neriešili v mapovej časti ochranné pásmo statej časti cintorína. Aj keď v textovej časti bude zrejme napísané, že ochranné pásmo je 50 m od hranice parcely cintorína a to sa vzťahuje aj na starú časť. Stavať môžeš v pohode aj v ochrannom pásme, len musíš deklarovať, že v ňom budú bývať len smutní ľudia, čiže to bude dom smútku ;-) Prípadne treba na prízemí urobiť pohrebníctvo (aspoň na papieri) a na vrchu bývanie
Odpovedať
Ved prave hladam cestu aby som mohol stavat bez toho aby to suviselo s pohrebnictvom :-) uz skusam vsetko mozne ;-) pevne verim ze sa mi to podari. dokonca aj v NRSR predlozili chlapci z OLANO zmenu v zakone o pohrebnictve este minuly rok v juli myslim,ale samozrejme navrh nepresiel(pritomych 139,za 30, proti 4 a 105 sa zdrzalo hlasovania)velmi ubohe.vela ludi ma s tymto zakonom problem. ale dakujem za radu
Odpovedať
@verbatim1 vsetko zalezi od starostu, ci ti dovoli stavat v ochrannom pasme.tiez som to riesil, stary starosta nedovolil, novy dal zmenu uzemneho planu a dalo sa uz stavat, ale nie RD.
Odpovedať
@originalx ako myslis nie RD,a co si potom staval?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den. Zakon o ochrannom pasme je pre ludi nie proti nim. Znenie zakona a dokladne precitanie je uplne jasne. To co sa tu pise je vytiahnute z kontextu. Precitajte si to dokladne § 16 Zriadenie pohrebiska - pokial to pohrebisko ide niekto zriadit (8) Ochranné pásmo pohrebiska je 50 m; v ochrannom pásme sa nesmú povoľovať ani umiestňovať budovy. (9) Vlastník pozemku v ochrannom pásme má nárok na primeranú náhradu za obmedzenie užívania pozemku. Náklady spojené s technickými úpravami v ochrannom pásme a náhrady za obmedzenie užívania pozemku v ochrannom pásme uhrádza zriaďovateľ pohrebiska. Ak sa vlastník pozemku v ochrannom pásme a zriaďovateľ pohrebiska o výške náhrady nedohodnú, rozhodne o nej súd. Ochranuje Majitela pozemku alebo stavby pri zriadovani pohrebiska. Nesluzi na sikanovanie ako si to urady vysvetluju. Je to pre novo zriadovanie pohrebiska. Dalej znenie zakona... § 33 Prechodné ustanovenia - Pre existujuce pohrebiska (4) Šírka ochranného pásma pohrebiska 50 m sa nevyžaduje pre pohrebiská zriadené pred nadobudnutím účinnosti tohto zákona. Ak má pohrebisko dom smútku bez chladiaceho zariadenia, prevádzkovateľ pohrebiska je povinný do troch rokov odo dňa nadobudnutia účinnosti tohto zákona zabezpečiť vybavenie domu smútku chladiacim zariadením.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?