Ochranne pasmo lesa a vynatie pody

Chcem sa spytat niekoho, kto sa vyzna v zakonoch a postupe vybavovania stavebneho povolenia. Chcem stavat mensiu chatu v extravilane, blizko lesa. Konanie pre moje stavebne povolenie bolo pozastavene, s odovodnenim, ze stavba chaty je blizsie ako 50 metrov ku hranici lesa a je potrebne kladne stanovisko od pozemkoveho a lesneho odboru a tiez vyjadrenie Stanych lesov. Lenze stavebny pozemok bol uz vynaty a zaplateny. Ako je mozne, ze stavebny pozemok bol vynaty ked pozemkovy a lesny odbor teoreticky teraz moze vydat zaporne stanovisko ?
Odpovedať
@stavepeter LEbo si zvolil zlý postup. Najprv si si mal podať žiadosť o začatie územného konania, ak by dali kladné stanovisko, tak na základe toho si mal vyňať pozemok. A nakoniec si mal riešiť stavebné povolenie. A možno máš zlúčené územné a stavebné konanie, v takom prípade pozemkový fond urobí vyňatie na základe oznámenia o zlúčení konaní. Oni neskúmajú, či tam naozaj budeš môcť stavať. Oni ti urobia vyňatie tak, ako požiadaš. Však si vyžiadaj stanovisko štátnych lesov a ak ti povolia, tak je to v poriadku a môžeš pokračovať. Ak nie, tak posunieš stavbu a vyjmeš nový kus.
Odpovedať
Povolenie dostanes bez problemov ale budes musiet podpisat vyhlasenie,ze v pripade skody(napr.spadnuty strom pri burke na chatu,plot a pod.)nebudes ziadat pozadovat odskodnenie od Statnych lesov alebo urbaru.
Odpovedať
@chrobak7 Áno, mám zlúčené územné a stavebné konanie. Súhlasil som s tým na základe odporúčania od stavebného úradu. Človek zo stavebného úradu na túto vec zabudol a predvčerom mi telefonoval, ze sa konanie musí pozastaviť a toto doriešiť. To je divné, že pozemkový a lesný fond vyňatie v takomto prípade urobí. Veď to vyňatie je predsa za účelom stavby, ved dostali k nahliadnutiu aj projekt. Nie je v mojich silách najprv naštudovať všetky potrebné zákony a dokázať podľa toho postupovať, na to je tu stavebný úrad, ten má dohliadať na to aby bol postup správny. Posunúť vyňaté miesto sa nebude dať.
Odpovedať
@hora111 Tak to je dobrá správa. Máte s tým skúsenosti ? Je nejaký možný dôvod prečo by to nemali povoliť ?
Odpovedať
@stavepeter áno,podobne som to vybavoval,lebo mám chatu menej ako 50m od lesa a toto potvrdenie je formalita ale potrebná na ďalšie vybavovanie stavebného povolenia.Ak im podpíšete to prehlásenie,kde sa zaväzujete v prípade škody,že nebudete žiadať odškodné,nápravu alebo výrub stromov v blízkosti stavby z dôvodu bezpečnosti,papier dostanete.
Odpovedať
@hora111 dobry den,prosim vas tiez ideme stavat dom menej ako 50 m od lesa.prosim vas co teba poslat lesom,ake tlaciva?dakujem
Odpovedať
Uz tomu su styri roky,ale ziadost som dostal na pozemkovom a lesnom odbore,potvrdil na lesy mesta ,katastralna mapa s vyznacenim buducej stavby(ceruzou),mozno este nieco,nepamatam,je to papierovaci ceremonial k stav.povoleniu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?