Nový stavebný zákon

Máte niekto naštudovaný nový zákon ? Platí ta cena za povolenie z 50€ na 1,25 % z investície ? A čo sa týka zmien pred dokončením stavby. ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od simonka0818:

Máte niekto naštudovaný nový zákon ? Platí ta cen…
@simonka0818 Práve dnes som sa rozprával z tetou z nášho SÚ a vravela, že poplatok za SP bude údajne 300 €.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@simonka0818 Práve dnes som sa rozprával z tetou …
@petersd no to som zvedava .. to je neskutočne aby to šlo z 50€ na tisíce .. My sa snažíme zistiť ako to bude s tými zmenami pred dokončením stavby , dnes mali na SÚ k tomu školenie a ani po 4 hodinách nič nevedeli 😆
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od simonka0818:

@petersd no to som zvedava .. to je neskutočne ab…
@simonka0818 na školení slopali ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:

@dominik_galaba tak nie že nič , ale nás zaujímali tie zmeny projektu pred dokončením stavby , konkrétne napr zmena inžinierskej siete , ako to bude teraz .. a toto teda nevedia
Odpovedať
Profilova fotka
@simonka0818 dolezite je vediet, ci idete podla stareho SZ alebo noveho 25/2025. Ak podla noveho, staci citat paragraf 68. https://www.slov-lex.sk/ezbierky/prav... SU zmenu nemusi schvalit, lebo to bola klasicka cesta ako spravit z komara somara. To znamena, ze ak zmenite kurenie a SU zmenu neschvali, mate smolu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@simonka0818 dolezite je vediet, ci idete podla s…
@mgx vďaka podľa nového , keďže ešte len čakáme na projekt . Nejde ani o to spraviť z komára somára , ale ešte nie sú vybudované siete (no sú na pláne v blízkej dobe ) takze by sme mali studňu žumpu a fotovoltiku no samozrjme akonáhle budú siete by sme sa pripojili
Odpovedať
Profilova fotka
@simonka0818 zumpa problem nie je, da sa urobit korenova cisticka. fotovoltaiku Vam SU ako primarny zdroj nepovoli, ak nepodlozite prislusny vypocet, ze to zvladnete bez distribucky. Co samozrejme nezvladnete. Hrcat kazdy den v zime 6h na centrale Vam nikto normalny nepovoli. Tzn. stavat budete, az vyriesite siete.
Odpovedať
@mgx Nevies nahodou ako je to s tym ktory zakon sa uplatnuje ak bolo vydane stavebne povolenie podla stareho SZ a idem kolaudovat ale nerobil som zmenu stavby pred dokoncemim (lebo projektant sa zatajuje/ignoruje ma) tak som dufal ze to nejako ukecam pri kolaudacii co bude az o par mesiacov. Problem by bol ak by som musel predsa len potom riesit zmenu stavby a to islo uz podla noveho zakona.
Odpovedať
Profilova fotka
@foobar kolaudujes podla stareho SZ 50/1976. Je tam prechodne obdobie do roku 2029, ktore bude riesit "prechodovy" zakon 26/2025.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominik_galaba:

@dominik_galaba Neslopali, ale je to tak ako vraví @simonka0818 . Aj naši pracovníci SÚ vraveli, že je neskutočný bordel, nik nevie dať poriadny výklad ku zákonu, lebo aj tí, čo by mali robiť výklady, nevedia, čo a ako.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?