Na stavebnom urade mi nedvihaju mobil,zla komunikacia kvoli dialke.

Aj vy mate problemy s komunikaciou na stavebnom urade? Miesto kde chcem stavat je vzdialene cca. 90km. Nebudem menovat kde a kto, ale mam problem s komunikaciou. Chybali mi ku stavebnemu povoleniu nejake dokumenty, ktore sa mali na stavebny urad dolozit, teda poslat. Ked sa chcem informovat, ci uz su dokumenty tam, tak mam problem, lebo sa niekolko dni nemozem nikomu dovolat. Ked sa dovolam tak len aby bol zo stavebneho rychlo vybaveny hovor, lebo vraj ma iny hovor. Ked zistim, ze dokumenty uz su dorucene na stavebny ale chcem zistit ci uz mam skutocne vsetko na vybavenie stavebneho povolenia a kedy by mohlo byt hotove, kedze je to na stavebnom vyse mesiaca, tak sa nemozem dostat k informaciam pretoze uz treti den volam viac krat na cisla a z rozneho mobilu a nic. Napisal som aj sms a dokonca mail a stale cakam. Osobne sa momentalne dostavit na stavebne nemozem kvoli niekolko tyzdnovej PN. Takze nemam pravo na informacie? To takto vsade funguje? Ak zistim, ze nemam vsetko v poriadku, budem nastvany pretoze sa tam nemozem dostat k informaciam. Veru takto to nemoze fungovat..
Odpovedať
@dzonyby s telefonovanim mame aj my rovnaky problem, nam vsak aspon na e-maily odpoveda pan z uradu.. a to ze to tam mas uz mesiac, co k tomu dodat. my sme videli rozhodnutie po troch mesiacoch a to sme vsetko potrebne predlozili.
Odpovedať
Profilova fotka
a na obecny urad v danom meste sa vies dovolat? a tam sa stazovat inak nechapem dovod preco si sem nenapisal meno tej obce mozno tu niekto z tej obce je a pozna tych debilov tam na tom urade
Odpovedať
Ak je to nejaká malá obec, môže byť, že ten človek zo stavebného úradu tam nie je každý deň. My tiež staviame v menšej obci a pán, čo zastupuje stavebný úrad, je tam len v utorok tuším od 11,00 -15,00 hod. Takže keď sme chceli niečo riešiť, tak sme si to vždy museli ustriehnuť a zariadiť tak, aby sme tam prišli v tom čase. V ostatné dni bol v okolitých obciach. Ale tak zasa, aspoň bol taký ústretový, že vždy povedal, čo všetko treba a nerobil s ničím extra problémy.
Odpovedať
kontakt je tam na mobilne cisla..
Odpovedať
@lucka_d ako ste mohli mat vyjadrenie az po troch mesiacoch kedako si pisala ste mali vsetko predlozene? Ked stavebný úrad po podaní žiadosti o vydanie stavebného povolenia s tromi vyhotoveniami projektu pre stavebné povolenie a všetkými vyjadreniami účastníkov stavebného konania má zákonnú lehotu 30 dní na vyjadrenie sa k žiadosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@petrife tak to ste mali stastie ze ste mali takeho ochotneho uradnika, lebo ja nemam to stastie a vzdy ked nieco vybavujem tak ti uradnici to je jedna velka katastrofa
Odpovedať
@dzonyby V niektorych pripadoch moze mat stavebne konanie lehotu dlhsiu, ako 30 dni.... Kludne aj 60 a viac... O stavebné povolenie treba požiadať písomnou žiadosťou, ktorá okrem mena a adresy stavebníka musí obsahovať druh a účel stavby, predpokladaný termín jej dokončenia, parcelné čísla s uvedením vlastníckych práv, meno projektanta, či sa stavba robí svojpomocne, alebo ju niekto stavia, základné údaje o stavbe a zoznam účastníkov stavebného konania. Žiadosť podobne ako návrh na územné rozhodnutie nie je zadarmo. "Žiadosť o stavebné povolenie na stavbu rodinného domu je 33 eur,“ spresňuje Kanócz. Úrad musí o vydaní či nevydaní povolenia rozhodnúť do 30 dní, vo výnimočných prípadoch do 60 dní. Najčastejšie chyby v konaniach sa robia práve v potrebných prílohách. "Formálne sa často podávajú nekompletné žiadosti, ktoré stavebník dopĺňa sporadicky a očakáva, že mu bude vec vybavená v zákonnej lehote. V takom prípade je Stavebný úrad povinný vec na tento čas prerušiť. V tom prípade sa tento čas dopĺňania dokumentácie do lehoty nepočíta,“ pripomína Ferianc. Od nich teda veľa závisí, či územné rozhodnutie a stavebné povolenie dostanete. Stavebný úrad však môže zastaviť konanie napríklad aj vtedy, keď stavbu začnete stavať predtým, ako stavebné povolenie nadobudlo právoplatnosť.
Odpovedať
@megdesign hej, vo vynimocnych pripadoch, ale reagoval som na lucka_d, ze ked mali vsetko v poriadku tak nerozumiem preco im to trvalo tri mesiace..
Odpovedať
@dzonyby cez telefon "dezert" nevedia prijať :-)
Odpovedať
@dzonyby este pred podanim ziadosti sme sa boli osobne pytat co treba predlozit, aby sme konanie nemali prerusene. vtedy sme sa ho pytali ze za aku dobu bude rozhodnutie, a ked som mu spomenula 30dni tak sa nam vysmial do tvare, ze nehrozi.. niektori uradnici su pani, zakon im nic nehovori, resp. obracaju si ho vo svoj prospech. v spravnom poriadku je leho na vydanie rozhodnutia v jednoduchych veciach bezodkladne. v ostatnych pripadoch 30 dni a vo zvlast zlozitych pripadoch 60dni. zrejme on by si to vedel odovodnit. a kedze nam bude vydavat aj kolaudacne rozhodnutie, tak sme do toho nejak nerypali, aby nam nerobil pri kolaudacii nejake problemy. :-|
Odpovedať
@dzonyby kontaktuj starostu obce, stazovala by som sa. Ale az Ti mozem poradit, iste veci by som telefonicky neriesila, vsetko treba mat na papieri. Totiz uradnici na stavebnom urade maju nulovu zodpovednost takze ak ti z uradnej moci nadristaju chobotiny, vzapati ich popru a Ty sa mozes ist klzat. vsetko na papier, cierne na bielom, castokrat aj farbu bluzky tety referentky!
Odpovedať
Mozes to skusat cez obecny urad, ale v pricipe stavebny urad nepodlieha obecnemu. Ak sa jedna o malu obec, kde je velka vystavba, tak tam proste ten jeden clovek nestiha. U mna to bolo tiez tak, telefon pani nedvihala, na mail odpovedala sporadicky. Jednoducho nemala cas. V moje obci oficialne uradovala 4h v jedno poobedie, jedna uradnicka totiz zodpovedala za viacero obci a vies si predstavit, ze ked sama riesi vystavbu v niekolkych obciach, cize musi aj fyzicky navstevovat stavby - obhliadky - a potom sama vybavuje byrokraciu, tak si vies predstavit ako nestiha.. Mas to podobne ako napr. katastre v BA a okoli, je tu taka vystavba, ze nestihaju spracovavat zrychlene vklady (do 15 dni), nieto standardne, takze tie casto vkladaju nie 30 dni, ale aj 3 mesiace.. Bohuzial sa zostihlovala statna sprava na nespravnom mieste..
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?