Môžme ťahať elektrinu ak nemáme stavebé povolenie?

Profilova fotka
Mozeme potiahnut elektrinu k nasmu domu ak mame projekt pripojky, ale nemame este stavebne povolenie ? Dakujem ! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry vecer neviem teraz ci som vas spravne pochopil novu pripojku na novom parcelnom cisle bez povolenia robit nemozete.Teoreticky mozte ale nepripoja vas. Elektrarne budu od vas ziadat stavebne povolenie pokial je to stary dom a idete prerebat pripojku tak podla mna povolenie nepotrebujete.Budete potrebovat rozne ziadosti, projekty a revizne spravy aby vam potom dali hodiny.Pokial mate nejake otazky kludne mi napiste do IP.
Odpovedať
Ked je to len stavebna parcela asi stavebne povolenie budete potrebovat ked je to stary dom tak nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako by mali elktr. pre stavbu keby sa to nedalo urobiť predtým? Kúpite rozvádzač, na nožičkách alebo do zeme, elektrikár pripraví drôty, revízny technik dá papiere, s tým a LV na SE, zmluva za obvodným zapojiť a je to. stavať nemusíte, môžete tam mať chatku, sklad, gril.
Odpovedať
Ani my este nemame stavebne povolenie a elektriku nam zaviedli, treba tam nejake papiere, ale to na elektrarnach povedia co a ako :-)
Odpovedať
my sme dávali ohlásenie drobnej stavby,k tomu kópiu LV, katastrálenej mapy a 2xkrát projekt elektrickej prípojky,starosta potvrdil a prevzal, neplatilo sa nič, následne na elektrárne sme potrebovali ohľadne papierov: projekt elektrickej prípojky, vyjadrenie od elektrárni, kde definovali podmienky pripojenia, kópiu LV, kópiu katastrálenej mapy (to ohlásenie drobnej stavby ani nepýtali)
Odpovedať
Najsklôr si musíš podať žiadosť o pripojenie na príslušnú istribučnú spoločnosť (ZSE, SSE,VSE). Môžeš žiadať o pripojenie elektriny aj na holý pozemok na ktorom nič nieje (záhrada, parcela). Do žiadosti treb auviesť požadovaný výkon - stačí max. hodnotu hlavného ističa uvedenú v ampéroch ( A) , počet fáz ( 230V = 1fáza, 380V = 3 fázy) a tarifikáciu ( 1T = pre bežnú domácnosť, 2T =pre ohrev TUV ( el. bojler) alebo elektrické vykurovanie, elektrický kotol). Na základe žiadosti ti technik pripojenia pošle technické podmienky a stanoví trasu vedenia ( t.j. od ktorého stĺpu bude ťahaná elektrika do rozvodnej skrine umiestnenej na hranici pozemku). Stanoví sa aj typ a výškové osadenie rozvodej skrine a hodnota hlavného ističa. ( ak je možné povoliť požadovanú, tak ju technik potvrdí, ak nie jemožné povoliť až do takého výkonu, tak technik v podmienkach stanoví max. povolenú hodnotu hl. ističa. Na bežné domácnosti bez elektrického bojleru a bez el. vykurovania ( ak budeš mať na plyn) stačí 1T, 3F, HI= 25A ;-)
Odpovedať
POradte mi firmu ktora vyhotovi pripojku elektriny od verejneho ele vedenia po nas plot. mame schvaleny projetk od elektrarni ... 2 km od Senca sa naxchdza nas pozemok
Odpovedať
Ahoj. Sme partia mladých ľudí, zaoberáme sa rôznymi prácami. Od stavebno-technických až po čiastočne umeleckú činnosť (kreatívne omietky a pod.). Výkop, dodanie a položenie príslušného el. kábla (asi AYKY4Bx25 ?) podľa projektu spolu so všetkým - zabudovanie skrinky do oplotenia by sme bez problémov urobili. V porípade, že záujem pretrváva, ozvite sa cez poštu, alebo priamo na môj e mail michal@nauski.sk. S pozdravom Michal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?