Kto mi vybaví stavebné povolenie v Trnave?

Profilova fotka
Nepoznáte niekto kvalitného a nie veľmi drahého "vybavovača" stavebného povolenie pre okr. Trnava? Stavať budeme v Dolných Orešanoch a chceli by sme čo najskôr, teda, aby bolo stavebko čo najskôr vybavené. Svojpomocne sa bojím toho, že nás budú všade ťahať za nos.. ĎAKUJEM !
Odpovedať
Ahoj, skus miestne noviny s inzeratmi,,nam to tak fungovalo formou nasho dopytu, ale nakoniec si to vybavujeme my. Ponuky 800 a viac eur som ignorovala, ale dostali sme aj za 150Eur, co mi pripadalo v pohode. Treba sa pytat, ci ma ten niekto s tym viac skusenosti a hlavne, ci ma aj konexie na uradoch ;) Potom to pojde rychlo..Samozrejme, zalezi tam od uradu a ci je projekt a ostatne kompletny.. Nech to povolenie teda cim skor mate v rukach zelam!
Odpovedať
Profilova fotka
@maluboma V novinach som zatial nic nenasla, pozeram uz par tyzdnov. Skusim ten dopyt. Bola by som ale radsej, keby mal s tym clovekom niekto skusenost, ako kvalitovu tak aj cenovu - viac ako 250eur by sme nechceli investovat..i ked by bol fakt dobry. Mozem sa spytat, preco ste sa rozhodli vybavovat si to sami? Ako ste na tom dnes? Vdaka :-)
Odpovedať
ahoj micak, my si stavebne povolenie vybavujeme sami a vobec to nie je tazke. Vsade ti daju tlaciva, ktore vyplnis, odovzdas a za par dni ti pride odpoved. My sme uzemne nepotrebovali, takze samotne stavebne povolenie (so vsetkymi potrebnymi vyjadreniami) netrva tak dlho.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivmar ahoj ivmar! av akom ste teraz stadiu? Nestavalo sa vam, ze vas posielali od uradu k uradu a zrejme zbytocne? Zatial co pocuvame od vela ludi, ake veci ti uradnici stvaraju bojime sa, ze do konca roka nevybavime stavebne. Radsej by sme si to vybavovali sami, to je jasne... Mozem sa spytat, preco ste nepotrebovali uzemne? Dakujem!
Odpovedať
@micak ivmar má pravdu, dnes to už nie je problém, na úrade dajú tlačivo, zakrúžkujú, čo treba doložiť, nikto Ťa nebude posielať od dverí k dverám,treba LV, projektovú dokumentáciu, osadenie stavby s uložením sietí, vyjadrenie -súhlas od elekrární, vodárni, plynárni, telekomunikácií, od obce pre znečistenie ovzdušia a pod..... / podľa toho, čo budete mať/ všetko dostaneš skoro na počkanie, jeden deň poroznášaš po úradoch a po 3-4 dňoch zasa pozbieraš potvrdené :-D , dnes Ťa nikto nebude zbytočne zdržovať, odnesieš na st.úrad a do mesiaca máš povolenie..... aspoň my sme to tak mali..... ;-) to územné Ti dá obec...
Odpovedať
@micak Ahoj, ano, vzdy sa pytaj na uz vybavene stavebne povolenia od tej osoby. Ta teta v nasom pripade pracovala na stavebnom, takze mala aj konexie aj vedomosti..My sme to vybavili kvoli tomu, ze napokon to nebolo az tak zlozite. Ako hovoria kolegovci, ked si vsetko obehnes napr v 1den osobne, tak na pockanie alebo do 1tyzdna, max dvoch mas vyjadrenia po kope. Takze napokon tu pani ani nebolo treba. Teraz uz len cakame na nejaku hydromeriolizaciu ci co /ak som to spravne nazvala :) / a potom sa ma uz konat stavebne konanie..Dufame, ze do 1.juna by to mohlo byt povolene. Drzim palce vam, a nebojte sa, zvladnete to i ked sa to zda byt zlozite..
Odpovedať
stanislava111 ma uplnu pravdu. všetko sa to da v pohode vybavit. Len si najskor zozen LV - original na katastri (potrebujes tusim 8 € kolok), kopiu katastralnej mapy (tiez 8 € kolok). Tieto dve veci ti vystavia na pockanie priamo na mieste. Potom potrebujes vyjadrenai od plynarov, elektrarni, ziv. prostredia, telecomu a mozne este nejake ine... (podla toho kde sa pozemok nachadza). Telecom ma dokonca tlacivo na stranke, takze staci vytlacit, vyplnit a zaniest. K tymto ziadostiam o vyjadrenie budes potrebovat aj nejake prilohy (to si presne nepamatam, že kam ake, ale viem, že sme davali len kopie LV, kopie katastralnej mapy a elektrikarom sme pozicali projekt). Vyjadrenia pridu cca do 7 dni. Naskor vsak chod na stavebny urad a tam ti presne vyciarknu, ktore vyjadrenia z akych instucii budes potrebovat. Nakoniec, ked budete mat vsetky vyjadrenia, vyplnte ziadost o stavebne povolenie, osobne doructe na stavebny urad a este zapolatite 33 € poplatok a uz len cakat (v takom stadiu sme teraz my :-)). A preco sme nepotrebovali uzemne? Lebo mame krajny pozemok na zacitku ulice, cize jeden sused je miestna komunikacia a od druheho sudeda, lepsie povedane od hranice jeho pozemkuk budeme mat vzdialeny dom 2 m. V takom prpade uzemne nepotrebujeme, čize sme usetrili cas aj nejake evrace :-) Dufam, že som pomohla
Odpovedať
Teraz chcem poprosit o radu ja. Vy, ktorí uz mate vybavene všetky papiere, viete mi poradit? Nedavno nam prisla domov zalohova faktura od SPP "poplatok za pripojenie" - 318 €. Mna aj manzela to zaskocilo, lebo jemu, ked podaval žiadost o vyjadrenie plynarom, nikto mu ziadnu fakturu nespomínal. Povedali, že teraz platit nic nebudeme. Mame to uhradit, hoci plynová prípojka, lepšie povedane pripojenie novostavby na plyn bude cca o 2 roky? Ak s tym mate skusenosti prosim podelte sa o ne. Dakujem
Odpovedať
@ivmar my sme pripojovaci poplatok platili hned (tusim ked sa vybavovalo vyjadrenie k stavebnemu povoleniu tak to plynari pytali) a pripojili nas cca o 2 roky. akurat, ze ked sme dali ziadost o pripojenie, panicka si neskontrolovala, ze uz mame zaplatene a nasu ziadost strcila do suflika a cakala kym zaplatime, az ked sme to zacali urgovat a povedali jej ze uz mame davno zaplatene tak to vybavila.
Odpovedať
@ivmar My plyn mať nebudeme,nakoľko je v naašej dedine veľa odberate&ĺov a niečo tam bolo slabé,tak nám to nedali a už zeraz ked máme skoro dom postavený by nám to dali.... Od nás vtedy pýtali až 25tisíc SK za pripojenie,keď si povieme.... kedy to budeme už chcieť pripojiť....To bolo pred 3rokmi,takže vidím,že ta cena išla riadne dolu..... :-|
Odpovedať
@micak My sme si to dali tiež vybavovať a povedal,že to bude aj 2mesiace!!!ak sme si to obehli sami a za mesiac sme to mali hotové ;-) ;-) Stačí si zobrať v pondelok a v stredu volno a je to a potom už len čakať kedy začnú chodiť papiere a potom to všetko odniesť na stavebné.... Niektorý keď sme mali všetky potrebné papiere pri sebe nám papier dali za kolok ihneď ;-) takže do mesiaca cca sme to mali ;-)
Odpovedať
Ďakujem za radu. Takže to uhradíme a starostlivo uchováme potvrdenie o úhrade - pre istotu. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ludia ja sa nestacim divit ako rychlo ste to vybavili. To sme fakt z rovnakeho mesta? Totiz, dnes som bol rozniest aspon prve ziadosti o vyjadrenie k stavebnemu povoleniu. Vodarne... ziadost, LV, Katastralna mapa, PJ zdravotechniky..... cas potrebny k vyjadreniu 3 tyzdne !!! ZSE... ziadost, LV, katastralna mapa, PJ elektriky... cas potrebny na vybavenie 3 dni...SUPER SPP... ziadost, dotaznik, LV, katastralna mapa, nechceli PJ?.... cas potrebny na vybavenie 4 tyzdne!!! Kde do kelu okrem ZSE ste to tak rychlo vybavili?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si tiež zaplatila 200 eur a mala som to vybavené do mesiaca. Všetky zmluvy som mala doma. Nemusela som si brať ani jeden deň dovolenky a hlavne som mala ušetrené nervy z našich úradov a podobných inštitúcií. Keď sa tomu niekto venuje a chodí tam ako na klavír za klientov, tak ho tam aj poznajú a možno vybavia viac ako my obyčajní ľudia. :-)
Odpovedať
@lacoste01 vyjadrenie od ZSE uz mam doma a zaroven s vyjadrenim som vyfasoval uz aj zmluvu o pripojeni kde je okrem ineho spomenuty aj "pripojovaci poplatok" 198€ ktory treba uhradit na ucet ZSE do 14 dni od podpisania tejto zmluvy. Mali ste to tak aj vy? Pride mi to trochu divne, ze este nemam ani stavebne povolenie a teda ani oficialne rozhodnutie o tom, ze skutocne mozem zacat stavat a uz aj platim pripojovaci poplatok co mozno v reale bude treba az o rok-dva.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 Jasné, bolo to okolo 5000 korún, presne si to nepamätám. To máš tak isto ako keď máš hodiny. Nemusíš nič natočiť a poplatok za hodiny platíš. Takýto veľký poplatok sme platili jedine v ZSE.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 nam teta povedala ze poplatok mame zaplatit ked budeme potrebovat zapojit pripojku, specialne som sa na to pytala ci to treba platit hned. Inak stavebko mame na ceste v poste - sami sme si to pobehali a 6 tyzdnov aj to len kvoli trojtyzdnovym elektrikarom inak mohlo byt o dva tyzdne menej ;) v trnave
Odpovedať
@ajkaag ja som zase s elektrikarmi mal doteraz asi najmenej starosti. Stale cakam na vodarov (udajne 3 tyzdne cakat), plynarov (udajne 4 tyzdne cakat), trnavatel (2 tyzdne cakat), vynatie z pozemkoveho fondu (tiez dva tyzdne cakat). Jedine co som vybavil uplne na pockanie bol T-COM kde som za 15 minut mal v ruke papier aj s vyjadrenim. Mimochodom na mestskom urade panicka spomenula, ze by som mal aj od Siemens-u mat vyjadrenie "ze nech sa pre istotu aj oni vyjadria" :( doteraz neviem kde v TT mozem poziadat o nieco taketo. Aj na ich internetovej stranke som nenasiel nic take tak som im napisal email ale doteraz (4dni) sa nikto nevyjadril! Ziadali aj od vas vyjadrenie od Siemens-u?
Odpovedať
@ferre1 vyjadrenie žiadajú kvôli tomu, že Siemens je správca verejného osvetlenia v TT a majú káble všade, kde je verejné osvetlenie. Žiadosť o vyjadrenie pošli do BA, myslím, že sú na Stromovej ulici cca č. 9 v BA. Skús vygoogliť a nájsť nejaký kontakt. Myslím, že k PD sa vyjadruje Ing. Michálek, možno ti dajú na neho kontakt, vyskúšaj. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 prepaaaac moja chyba preklep, elektrikari mi dali vyjadrenie na pockanie, to vodarov trojtyzdnovych som myslela aj s ich 10 eurovym poplatko ]-( plynarom tak za tyzden zavolaj na zakaznicku linku, trosku sa ich da popohnat ;-) sedia tam celkom ochotne tety. V t-come boli zlati, to potvrdzujem pekne na pockanie ;-) od siemensu od nas nechceli nic, ale nestaviame priamo v trnave. Inak na stavebnom teta mi dala papier aj s adresami tak sa jej spytaj ze kde od siemensu pytat
Odpovedať
Tak zatial mozem konstatovat, ze pocas 10 kalendarnych dni sa mi podarilo vybavit nasledovne: T-CON - na pockanie ZSE - 3 dni UPC Trnavatel - tyzden Vynatie z pozemkoveho fondu - 1,5 tyzdna Cakam na: Vodarne - budem volat zase na zaciatku buduceho tyzdna SPP - trochu chaos, na info cisle som sa skusil dopatrav v akom stave je moje vyjadrenie ale bol som odkazany na cislo priamo do TT, ze nech si zavolam. Moje prekvapenie bolo, ze pani tu v TT nemala ani po dvoch tyzdnoch moju ziadost u seba a potvrdila, ze ked som to daval na zakaznicke centrum tak to poslali tusim do Prievidze. No parada. Siemens - este len tento tyzden poslana dorucene zasielka tak uvidim. Takze som cakatel na 3 vyjadrenia a potom sup s tym na stavebne povolenie
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 na vodarne sa priprav, ze ti vodu nezapoja, kym neurobis betonovu sachtu.. ked sme sa ich spytali, ako mame urobit beton bez vody :-N , ked nam ju nezapoja, tak sme dostali odpoved: zbierajte daždovu .... to si nerobim srandu, to nam bolo fakt povedane ! :-S Tak sme sa nastvali a dali si urobiť studnu a s nou postavili cely dom :) sachta sa robila az poslednu jesen pred stahovkou :) a studna sa zide na poliavanie... Tak som zvedava, ako pochodis ty :)
Odpovedať
@ferre1 kup si plastovu vodovodnu sachtu a mas pokoj.
Odpovedať
@katrin21 @nevo ak sme pri vodomernej sachte tak uvazujem o takomto niecom a bude pokoj http://www.betonoveohrady.sk/vodomern... Mimochodom ako ste postupovali so samotnym pripojenim vody, ele., plynu? Vykopali ste si vsetko sami alebo prisli nieco z toho aj priamo spravit? Elektriku a vodu budem musiet dat podtlacit pod cestou kedze je na opacnej strane. Plyn mam na svojej strane tak to sned bude najmensi problem. Odpad.... to je presne v strede cesty :(
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali pripojky aj kanalizaciu na pozemku, na nom sme si k domu uz kopali samozrejme vsetko sami.... oni prisli osadiť maximalne vodomer, plynomer....
Odpovedať
@katrin21 mimochodom kde v TT staviate resp. uz asi byvate ako tak pozeram album :)
Odpovedať
Profilova fotka
uz byvame.. mas IP :)
Odpovedať
@ferre1 vsetko si musis vykopat/podtlacit pod cestu sam. mari sa mi ze len plynari si to robili sami, ale teraz si nie som uplne ista.
Odpovedať
@micak Ahoj, ahoj, neviem či to ešte potrebuješ, alebo či si už začala niečo vybavovať?? Ja to momentálne vybavujem, ročnou dcérou úplne v pohode. Nedala by som za to nikomu peniaze, lebo ozaj to nič nieje. Treba si to len rozumne rozplánovať, aby sa zároveň čakalo na viac vecí, aby sa ušetril čas. Tiež vybavujem v Trnave. Momentálne čakám už na oficiálne stavebné povolenie. Trvalo to zhruba 4 mesiace, ale to aj k vôli tomu že developer tam mal ešte nejaké nedostatky a je to nová ulica čiže tam záleží ako máš označený pozemok na LV, tam je také číslo 1, alebo 2 a podľa toho to trvá trochu dlhšie, alebo kratšie. Slovne to znamená intravenál, alebo extravenál. My sme museli podstúpiť to zdĺhavejšie vynímanie pôdy, ktoré je aj ale o 40€ drahšie, ale inak sa nedalo. Inak to celé nič nieje, ty si to len podáš a doma čakáš, dajú ti vedieť, prídeš si pre to, alebo ti to pošlú, zanesieš to všetko spolu tam kam treba a tak. Keby si chcela mailom ti môžem podrobnejšie rozpísať ako som to robila, už som to jednej známej rozpisoval. Tak veľa šťastia
Odpovedať
@ferre1 Ahoj, ja len k tej šachte o ktorej uvažuješ. Tiež si myslím že je to šachta, ktorá sa oplatí, ale boli sme na vodárňach v TT a ten pán B. nám povedal že táká nemôže byť, že on to neschváli, lebo nieje vodotesná a nemá dno. Šachta ževraj musí byť vodotesná a najlepšie tá plastová, lebo tá má aj certifikát vodotesnosti. No ale keďže sme nechceli plastovú, betónovať bez vody je problém a ani sá nám nechcelo, tak muž sa nahneval a kúpil je z lukabetónu /sú aj na internete/ spravili nám cenu a spravil jej dno z betónu, a tie spoje zatiahol betónom. Čo povie pán B. z vodární uvidíme, Šachta je už mesiac hotová, ale oni tam ešte niečo riašia s developerom nejaké zmluvy o vlastníctve, tak sa nemôžeme dočkať a tak sme sa nahnevali a dali sme navŕtať zatial studňu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?