Kanalizacia - ochranne pasmo

Ahojte, ideme kupovat pozemok (vid foto vyznačený žltou). Predavajúci nam poslali navrh na osadenie kanalizacie, ktorá pojde cez nas pozemok krajom až k nim a bola by zapisaná u nas ako vecné bremeno. Moja otazka je, ake ochranné pasmo musí mat kanalizacia? Tiež ma zaujíma, či si my budeme môct vôbec spravit chodnik k domu a "cestu" pre auto do garaze, kedže by to išlo cez kanalizaciu. a ešte plot. Alebo koho sa na to spýtat? nejakého geodeta?
Odpovedať
cestu tam budete môcť mať, šak kanalizácia vo väčšine prípadov vedie pod cestou. Nevýhoda je, že ak sa tam niečo s tou kanalizáciou udeje, napochoduje tam bager a rozkope vám celý pozemok a vy to budete musieť strpieť. Ale pravdepodobne to bude aj vaša kanalizácia? Minimálne časť po váš dom. Takže by som to až tak tragicky nevidel.
Odpovedať
@akcul13 nekupuj pozemok s vecnym bremenom. skor ci neskor pride k problemu a bud is isty ze ta to bude limitovat na vlastnom drahom kupenom pozemku a jeho uzivani.
Odpovedať
ano, oni už začnú na jar stavat, my až bohvie kedy, takže by sme sa na nu len napojili. A ešte otazka. pozemok je cca 66 m dlhy a 20m široký. rozmyšlali sme, že by sme ho rozdelili na dva niekde pri stlpe, a spravili prístupovú cestu na tú druhú polovicu tak, že by sme sa napojili na tú štrkovú, čim by sme si aj zužili pozemok. To by tiež nevadilo, že by cesta išla rovno ponad kanalizaciu?
Odpovedať
@rkorba tam budú v podstate dve bremená, kanalizacia a ešte aj el. vedenie, to však nie je uvedené na LV
Odpovedať
@akcul13 ako ti vravim ruky prec od toho.
Odpovedať
Profilova fotka
@akcul13 súhlas, kupovať takýto pozemok s vecným bremenom ktoré aj keď nie je zapísané na LV, je to predsa VN vedenie kde nemôžeš nič postavať - myslím, že tam je ochranné pásmo až 15m od okraju VN. Jediné miesto kde môžete stavať je to kde máš naznačený ten domček a len tak na margo toho "výkresu" skutočne si preverte kde až bude siahať dom, garáž ... lebo pre mňa by bolo značne limitujúce mať tak pekne veľký pozemok a nemôcť ho využívať v plnej miere. Takéto pozemky sa "najlepšie" predávajú .... Ako písal @rkorba - ruky preč... toto nie je vôbec dobrý pozemok na bývanie. Ani by som tam bývať pod VN nikdy nechcel.... a ešte keby sa zaujímame o cenu pozemku - do toho nás nič nie je, ale bolo by zaujímavé .... túto skutočnosť len tak pomimo vedieť ... minimálne 3/4 toho pozemku by mala ísť na polovičnú cenu bežného m2 z priemernej ceny v danej lokalite ... je to pekné na záhradu.
Odpovedať
@akcul13 S kanalizáciou problém nevidím. Ponad kanalizáciu môže ísť aj cesta - to je spevnená komunikácia. Bežne sú kanalizácie pod cestnou komunikáciou (aj my to máme tak na ulici - kanalizácia ide stredom ulice). Len budovy tam nemôžu byť. Tým rozdelením čo chceš dosiahnuť? Chceš tú zadnú časť predať? Zatiaľ by som to nerozdeľovať, ak nemáš dôvod, to môžeš hocikedy. Ten zákres domu bude asi poddimenzovaný. Teraz, ako to je zakreslené, tak by to bol dom 8x8 m, čo je veľmi malé. Čo by mi vadilo, je to vedenie vysokého napätia, čo ako sama vidíš, má obrovské ochranné pásmo. Ale ak ti nevadí mať pozemok rovno pod vedením VN... Len potom nebuď prekvapená, že v zime ti tie káble "bzučia" nad hlavou. Ja by som to nekupoval, ale je to na tebe. Pozemok ako taký je použiteľný, ale na viac ako tretine pozemku žiadnu stavbu neumiestniš.
Odpovedať
@chrobak7 ten dom som tam dala len pre predstavu, ale neplánujeme velky, max 13*9. A co sa tyka rozdelenia, chceli by sme polovicu predať, aj ked neviem, či by sa tam vosiel dom kvoli tomu napatiu
Odpovedať
A prejazd ťažkých strojov pri stavbe nasho domu po nespevnenom povrchu ponad kanalizaciu nevadi?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?