Je nutné mať ku kolaudácii osadenú sanitu v kúpelni ?

Profilova fotka
Ahojte, našla som na nejakých weboch že sa dá skolaudovať dom/byt až keď má sanitu, zariadenie kupelne osadenú. Ale nejako sa mi to nezdá, kedže sa predáva kvantum domov a bytov v prevedení holodom a mnohé sú skolaudované hoci sanitu nemajú. Viete ma odkázať na nejaký zákon kde by som to našla, alebo nejakú vašu reálnu skúsenosť s tým.
Odpovedať
@miika a kuchyňa sa skolauduje tiež až ked je na komplet všetko?to by si musela kolaudovať vždy ked to meníš
Odpovedať
@miika to si nasla na akych weboch???
Odpovedať
Profilova fotka
@topgan http://www.ipbpartner.sk/kedy_kolaudo... Stavba musí mať hotovú strechu s odvodnením a bleskozvodom, komíny, okná a dvere, všetky inštalácie, zariaďovacie predmety v kúpeľniach, povrchové úpravy stien, stropov a podláh, schodisko a balkóny so zábradliami a všetky prípojky inžinierskych sietí s meracími miestami.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu píšu tam len o zariadovacich predmetoch v kupelniach
Odpovedať
Profilova fotka
@miika no veˇd zariaďovacie predmety sú sanita.
Odpovedať
@miika Podstatou kolaudácie je, že stavba sa môže odovzdať do užívania. Preto musí mať taký stav dokončenia, že sa v nej dá bývať. Teda nemusíš mať síce lampy, ale musíš mať osadenú aspoň objímku so žiarovkou. Musíš mať osadené vypínače a zásuvky, nesmieš mať trčiace káble zo steny. Nemusíš mať koberec, ale musíš mať dokončenú podlahu - poter. Tiež okná. A ako chceš používať kúpeľňu, keď nebudeš mať vaňu a sanitu? Stačí najlacnejší vodovodný kohútik a zavesené umývadlo. Taktisto certifikáty a revízie musia byť urobené. Linku síce nemusíš mať, ale nejaký sporák a stôl áno.
Odpovedať
Profilova fotka
zariadovacie predmety v kupelni. Tak z toho som teraz mimo. Ja som si myslel, ze naozaj sanitu netreba mat osadenu a da sa kolaudovat aj bez nej.
Odpovedať
Profilova fotka
@miika ja som reagovala na prispevok, ci pri kazdej vymene kuchyne musim kolaudovat, ze to sa tyka kupelne...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 cize ak to chapem spravne, ak bude v zachode zavesená jedna zachodova misa a malé umyvadielko v zachode, tak v kupelni nemusim mat defakto nič lebo už mám jeden kus v samostatnom WC ? a tú linku nechapem, ved bezne sa predavaju kolaudovane domy ktore majú vsetko, ze dvere, podlahy, sanitu, a nemajú vobec kuchynsku linku a sú skolaudovane tie domy.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ale ako je mozne ze sa potom predavaju holobyty? ktore nemaju ani kuchynsku linku?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@miika ahoj, prosim ta, uz ste skolaudovali? :) Zaujimala by ma odpoved na tvoju otazku, dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@susanv ja som ten dom predala nakoniec neskolaudovany, holodom a nový majiteľ tam už býva, takže už určite skolaudoval.
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme kúpili dom bez sanity, obkladov atd. V podstate holodom čo sa týka týchto zariadení ,( ani bojler nič nebolo, ani wc, tobôž nie kuchyňa). Skolaudovaný už bol. Info teda treba hľadať na stavebnom úrade pri tycg či prídu kolaudovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte mame mat dve kupelnw a este jedno samostatne wcko. Musime mat do kolausacie vsetky hotove alebo stavlci hlavna kupelna? Dakujem
Odpovedať
zjednodusene povedane, dom musi byt bezpecny a sposobily na uzivanie. Takze zabradlia kde treba , okna , dvere, strecha, umyvadlo, wc a pod.. Miesto sporaka si donesem napr elektricku platnicku a som vybavena, ziaden sporak... vela ludi byva aj v este neskolaudovanom dome, hoc je to oficialne stavenisko a byvat by tam nemali, pripadne maju povolenie na predcasne uzivanie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@miika Nerozumiem otazku? Skolaudovat mozes aj stan na zahrade
Odpovedať
@andreas79 Ani nemôžeš rozumieť, pretože to bolo skolaudované pred 3 rokmi.
Odpovedať
@chrobak7 Co ten stan?? Aka mudra a vtipna slovac
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ak má dom dve kúpeľne, musia byť obe zariadené na skolaudovanie? Nestačí jedna? Ďakujem.
Odpovedať
@jozinko_viskup Stačí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?