Je možná výnimka stavať v extraviláne obce, po schválenom územnom pláne?

Pytala som sa aj v inej teme, no zakladam aj novu. Mam otazku na zbehlejsich, nakolko len zistujem co a ako. Ide o to, ze chceme stavat na vlastnom pozemku dom, ale ten pozemok je mimo UP obce. Na OÚ sa vyjadrili, ze dalsia mozna zmena bude v roku 2018. Posledne zmeny sme presvihli, lebo sme stavbu este neplanovali. Chcem sa opytat ci existuje nejaka mozna vynimka stavat mimo ÚP. Nas dovod je ten, ze nemozeme stavat v ramci uzemneho planu (aj ked plocha na to na nasom pozemku je) kvôli susedom, ktorí by nam kurili rovno do okien cely rok, nakolko kurenim si pripravuju aj TV. Je mozne nieco take udat ako dovod pri poziadani o zmenu? Dakujem.
Odpovedať
Nie, pokiaľ v UP tá oblasť nie je zahrnutá na výstavbu, tak sa tam stavať nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
@dvetisic15 otázka je veľmi všeobecná. Keby sa nemohlo stavať inde ako je územný plán, ktorý polovica obcí nemá , tak by veľa domov nestálo. V prípade územného plánu sa žiada o stavebné povolenie, to je zlúčené s územným konaním. Vo Vašom prípade požiadate o umiestnenie stavby, potom o stavebné povolenie. Detaily Vám vysvetlí projektant alebo stavebný dozor.
Odpovedať
Nie je zahrnuta, lebo sme o to neziadali ked sa pripomienkoval novy UP. Ziadali sme o posunutie "hranice planu" len o par metrov za zahradou, lebo sme netusili, ze zo spomenuteho dovodu, tam nebude mozne stavat. Preto som sa pytala ci na zaklade uvedeneho dovodu by bolo mozne ziadat o nejaku vynimku. A kazdy "strasi" novym stavebnym zakonom, takze zacat nievo bez patricnych povoleni, by asi bolo nemozne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?