Dodatocne povolenie - Presov

Ahojte, potreboval by som poradit. Staval som svojpomocne dielno-garaz, ktora bola riadne ohlasena, tak ako aj riadne postavena. S jednym rozdielom, ze nema zastavanu plochu 25m2 ako mala mat ale cca 32 + nieco zateplenie pridalo..., co z toho zjavne nerobi ciernu stavbu ako nepovolenu, ale nieco len v zmysle ako postavenu v rozpore s ohlasovaciou povinnostou. A ako som cital novy zakon, vyzera to ze v buducnosti keby na to nejako prisli - uz len zameranim strechy ktora ma cez 40m2, by to mohol byt celkom riadny pruser (zburat, prepadnutie statu). Moja otazka na niekoho kto sa orientuje v zakonoch, co je lepsie? riesit to toho roku, ako dodatocne povolenie, alebo az po prvom januari, kedy by sa to riesilo ako "konanie o preskumaní sposobilosti nepovolenej stavby na prevadzku", kde co som sa docital nieje potrebna projektova dokumentacia ( ktoru nemam, len vsemozne nakresy na zaklady, jedine projekt na strechu som mal vypracovany) ale bol by potrebny vraj len nejaky nakres sucasneho - zrealizovaneho stavu. Dakujem vopred vsetkym.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ab1020:

Ahojte, potreboval by som poradit. Staval som sv…
@ab1020 tak nemohla byt "riadne ohlasena aj riadne postavena" ked je o 28% väčšia ako mala byť. Buď bola riadne ohlásená a niekto sa sekol o viac ako meter - nereálne. Alebo bola riadne postavená ale nebola "riadne ohlásená " = od začiatku sa vedelo že to bude väčšie ale z nejakého dovodu ste sa chceli vyhnúť stavebnému povoleniu (keďže je projekt na strechu, tak toto bude ta spravna možnosť). Je to tu anonymné, takže smelo s pravdou von, lepšie sa potom radí.
Odpovedať
od zaciatku sa nevedelo ze to bude potrebne natiahnut, ale pri rieseni zakldov a vsetkeho sme usudili ze z jednej strany potrebujeme mat dnu o kus viac, a z kazdej strany mi bolo povedane ze je vsetko OK.... tak som to nejako neriesil.... pred riesenim ohlasenia som nad tym uvazoval, ale vzhladom na to co mi aj na urade povedali ze to potrva i rok, a milion papierov k tomu, bolo pre mna nepredstavitelne. projekt na strechu som riesil az dodatocne, nakolko som si chcel byt 100pro isty. ked tomu chapem spravne, je to jednoducha stavba nie urcena na byvanie. spravne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ab1020:

Ahojte, potreboval by som poradit. Staval som sv…
@ab1020 sice je to o trochu väčšie ale uz to ma viac ako 25m2 čiže nato už potrebuješ stavbne povolenie a projekt, takže ako to posúdia jednotlivé orgány ani boh nevie. Ja by som bol ticho a suchal nohami a modlil sa aby sa nato niekto neozval, lebo také jednoduché dodatocne to zlegalizovať nebude.
Odpovedať
ono, s posudenim si myslim ze nebude problem, lebo nieje to polorozbita chatrc, je to zarovno z domom a pod. Ja len niesom stotozneny z projektom resp. s nasou uzasnou legislativou, kedze ak by to malo do 25m2 nepotrebuje to mat nic a ak to ma i o cm2 navyse, tak vsetko vratane protipoziarneho a inych veci. hoc stale to je len nieco ako garaz a nie dom na byvanie....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ab1020:

ono, s posudenim si myslim ze nebude problem, leb…
@ab1020 Tak úprimne legislatíva je skoro OK. Je to ako keď v obci na 50ke idem 60km a mimo obce na 90 idem stovkou. Keby bola stovka idem stodesať. Proste nejaké hranice musia byť stanovené a nadávať na ne je blbosť. Tíško to nechaj tak a dúfaj... :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?