Co to pre mna znamena? - OZNÁMENIE O ZAČATÍ ÚZEMNÉHO KONANIA

Dobry den, dnes som dostal list - OZNÁMENIE O ZAČATÍ ÚZEMNÉHO KONANIA A NARIADENIE ÚSTNEHO POJEDNÁVANIA Prosim Vas, na co davat pozor a ake namietky su myslene? Návrh na vydanie územného rozhodnutia o umiestnení stavby: Polyfunkčný objekt Účastníci územného konania môžu svoje námietky uplatniť najneskôr pri ústnom pojednávaní, inak sa na ne nebude prihliadať. V rovnakej lehote oznámia svoje stanoviská dotknuté orgány a organizácie. Účastníci konania môžu nahliadnuť do podkladov rozhodnutia na tunajšom stavebnom úrade počas úradných dní. Budovu ktoru chcu stavat nebude 2m od hranice pozemku a ma mat tri poschodia kde ostatne domy su dvojpodlazne. Cez pozemok je vedene vodice vysokeho napätia do 35KW.
Odpovedať
@miroslav02201 znamená to, že sa môžeš prísť pozrieť na projekt na stavebný úrad, aby si vedel, čo sa tam bude stavať. Ak sa ti čokoľvek nepáči, teda máš nejakú námietku, môžeš ju podať najneskôr na tom ústnom pojednávaní. Ak nemáš s projektom problém, nikam nemusíš chodiť, nevyjadrenie názoru sa považuje za súhlas.
Odpovedať
@moratibru Dakujem, ak nedam namietku teraz tak uz nebudem moct mat vplyv na udelenie stavebneho povolenia? Problem je ze sa nachadzam v zahranici a termin 14 dni na osobne dostavenie sa je momentalne nerealny a splnomocnenie k zastupovaniu takto na dialku asi tiez. Mozem poziadat o nejake informacie pisomne alebo o zmenu terminu?
Odpovedať
@miroslav02201 vyskúšaj sa informovať. Nemyslím si, že ti budú prdlžovať lehotu na vyjadrenie ... Ale projekt by mali dať k nahliadnutiu po dohode aj inej osobe bez splnomocnenia ... Sestra bola tak za rodičov na SU keď išlo o búracie povolenie aj o nové stavebko, normálne sa zavolalo, opýtali sa či môže prísť aj niekto iný ako majitelia nehnutelnosti (rodičia) a nemali s tým vôbec žiadny problém. Dokonca mi to mohla aj odfotiť ... Následne svoje námietky môžeš aj oficiálne poslať poštou, prípadne mailom. Nám akceptovali aj mailovú formu, nerobili z toho žiadne problémy ... Ale pochybujem, že ti ten projekt budú posielať elektronicky. To asi ani nebude úplne legal ...
Odpovedať
@lubk0 mne poslal stavebny urad identifikator a heslo na stiahnutie projektu automaticky v oznameni ked stavali na vedlajsej parcele. Asi teda zalezi od stavebneho uradu, resp. od casu kedy sa to zavedie vsade.
Odpovedať
@miroslav02201 Na tom oznámení je číslo, pravdepodobne aj majl, kľudne im zavolaj, napíš, povedz, že si v zahraničí, či ti nevedia poslať aspon situáciu osadenia a prípadne pohľady naskenované. Ak nie, či by nemohol za teba niekto iný nahliadnuť, ale bez splnomocnenia by to nemali urobiť. Prípadne, ak je tam viac účastníkov konania, dohodni sa s niektorým z nich, že ti to ako účastník konania nafotí a pošle, aby si vedel o čo ide. Námietku kľudne vieš dať aj majlom, alebo sa dohodni s iným účastníkom a dáte to spoločne.
Odpovedať
@vykricnik Toto je také otázne, lebo aj projekt je autorské dielo, čiže účastník konania môže nahliadnuť, môže si odfotiť, alebo mu môže stavebný referent odfotiť, naskenovať a pod., ale projektanti neradi posielajú celé svoje projekty v el. forme, nemajú zaručené, že sa nerozšíri kade - tade.
Odpovedať
@moratibru a to by mal kto akoze zarucovat a odkedy je pravo neukazat nikomu projekt nadradene vlastnickym pravam v stavebnom konani? Uz by sme sa tychto nastenkovych praktik v zamknutom suterene mohli zbavit konecne.
Odpovedať
@vykricnik porovnávaš dve rôzne situácie. @moratibru má pravdu. Právo nahliadnuť je právo, kedy môžeš doslova len nakuknúť do dokumentu, robiť si vlastné výpisky, poznámky. Dokonca aj výroba fotokópii pri "nahliadnutí" je neprípustná. A už vôbec nie z autorských diel !!! To, že to niektorí úradníci dovoľujú, neznamená, že to má oporu v zákone.
Odpovedať
@petersd odcituj zakon, zazaluj urad. Alebo suchaj nohami. Vobec ma nejake urazene ega s copy&paste projektami nezaujimaju.
Odpovedať
Dakujem za rady. V oznameni je uvedene: Účastníci konania môžu nahliadnuť do podkladov rozhodnutia na tunajšom stavebnom úrade počas úradných dní. Ak si niektorý z účastníkov konania zvolí svojho zástupcu, tento zástupca musí predložiť písomnú plnú moc toho účastníka konania, ktorý sa dal zastupovať. Takze dohady vylucujem, ale skusil som pre istotu aj tak elektronicky poziadat o poskytnutie blizsich informacii, pripadne posunutie terminu. (mozno sa postasti) Daju sa namietky podat elektronicky? Neviete ktory zakon sa touto tematikou zaobera? Musi byt splnomocnenie notarsky overene? Tri roky spätne na danom pozemku krajsky stavevebny urad zamietol predchadzajucemu majitelovy polyfunkcnu budovu nakolko bolo hrubo porusenych niekolko ustanoveni stavebneho zakona. Medzicasom som sa stal vlastnikom susedneho pozemku a takto som sa stal nechtiac priamym ucastnikom konania.
Odpovedať
@miroslav02201 splnomocnenie nemusí byť overené Pokiaľ ide o citáciu z oznámenia, takto štandardne to stavebný úrad píše, je to v zmysle zákona Netreba zabudnúť, že na stavebných úradoch pracujú ľudia a vo väčšine prípadov úplne normálni, ochotní pomôcť. Stačí im zavolať, vysvetliť a skúsiť sa s nimi nejako dohodnúť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?