Čo nasleduje po podaní žiadosti na stavebný úrad?

prosim vas, aký je ďalší postup po podaní žiadosti na podateľnu stavebneho uradu ? Všetky okolité parcely vlastní jeden sused. ten nám podpíše prehlásenie o vzdaní sa odvolania. Nemá námietky a ani sa nechce vyjadrovať. Tým pádom sme účastníkmi len my? Aký je teda ďalší postup ? Jedná sa o zlúčené stav.konanie
Odpovedať
@kundiboo účastníkmi konania budete minimálne vy, sused, obec, správcovia sietí, úrad životného prostredia, slovenský pozemkový fond. Po začatí konania dostaneš o tom rozhodnutie kde budú všetci účastníci uvedení. Všetci musia prebrať rozhodnutie o začatí konania ak sa tak stane až potom stavebný úrad vydá stavebné povolenie. Najprv bez právoplatnosti, vtedy si obeháš suseda že sa vzdáva vyjadrenia a dostaneš právoplatné stavebné povolenie a môžeš začať stavať. Toto je spôsob s ktorým sa stretávam ja.
Odpovedať
@7budzo7 ja už mám od suseda, že sa vzdáva vyjadrenia. Takže už mu to asi nebudú posielať
Odpovedať
@7budzo7 a do koľkých dní po predložení žiadosti musí SU začať konanie ?
Odpovedať
@kundiboo bude záležať čí stavebný úrad bude akceptovať v tejto fáze, že sa vzdáva. Podľa mňa by mal byť minimálne oboznámený oficiálnou cestou že sa niečo ide diať. SU nemá stanovenú žiadnu lehotu do kedy musí začať konanie. Má lehotu, že do 30 dní (v odôvodnených prípadoch 60 dní) musí rozhodnúť od kedy príde oznámenie o začatí. Vlastná skúsenosť s jedným RD, žiadosť podaná 01/2019 máme 04/2020 a stavebné povolenie stále nie je vydané (v tomto prípade sa riešilo aj územné aj stavebné konanie zvlášť - nebolo zlúčené do jedného). Ak stavebné povolenie žiadate vo väčšom meste tak by som sa v momentálnej situácii nespoliehal že do leta budete stavať. Ak je to na dedine, tam toho majú menej (pokiaľ nemajú viac obcí v agende) tam by to možno mohlo byť do júla vybavené. Neviem či máte vybavené všetky vyjadrenia od správcov sietí, životné prostredie a iné ale netreba zabúdať, že všetci títo majú 30 dní na vyjadrenie.
Odpovedať
v nasom pripade oznamenie o stavebnom konani posielali aj projektantovi a stavebnemu dozoru okrem vyssie spomenutych. po zhruba mesiaci sme dostali vyjadrenie o zluceni uzemneho a stavebneho. po dalsom mesiaci oznamenie. cakalo sa na prevzatie, nejaky cas na navrat potvrdeni o prevzati a neprevzate zasielky. uz sme mali dostat stavebne povolenie a kvoli aktualnej situacii ho este neposlali |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@7budzo7 len poopravím, že správcovia sietí a úrady (tzv. dotknuté orgány) nie sú účastníkmi konania, nejde o rozhodnutie o oznámení konania ale o oznámenie. Rozhodnutím bude stavebné povolenie. Stavebný úrad má v stavebnom zákone lehotu, že má oznámiť konanie do 7 dní od podania úplnej žiadosti. To, že sa to v realite nedodržiava je iná téma. Taktiež do 30 dní od podania žiadosti by mal úrad rozhodnúť (vydať stav. povolenie). @kundiboo stavebný úrad mu to musí poslať účastníkovi aj keď sa doloží že sa vzdáva vyjadrenia.
Odpovedať
@daniel_drabik oukej. Cize ked v utorok 14.4 zanesiem na st.urad komplet ziadost so vsetkym co mam, SU ma lehotu 7dni na zacatie staveb.konania ? Spravne to chapem ?
Odpovedať
@kundiboo Nič neurýchľuj, počkaj si čo ti príde z úradu. Aj tak to skôr nevyriešiš, len sa nabeháš a nadoprosuješ. Jediné čo potrebuješ je čas. Čakaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@kundiboo oficiálne je tá lehota 7 dní ale v súčasnej situácii sa na to teda vôbec nespoliehaj. U nás na obci stavebný úrad za posledné tri týždne pracoval iba v stredy..A to sa môžeš aj rozkrájať, ale v takom prípade tú lehotu ťažko dodržia..veď si tam zavolaj, pýtaj sa, zisťuj, otravuj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?