Chcem stavať na pozemku a v územnom pláne je zeleň

Profilova fotka
Ahojte, ma niekto skusenost s takym niecim? dnes sme boli za starostom, a zmena UP je neisty a dlhodoby proces. vie niekto o rychlejsej a jednoduchsej ceste? dakujem.
Odpovedať
1
2
@emma_932 tento problém sme riešili minulý rok, nakoniec sme takýto pozemok radšej nekúpili...
Odpovedať
Profilova fotka
marianka_21 my mame kupenu zahradu a radi by sme stavali tam, bolo by to pre nas vyhodne.. inak uz vsade okolo sa stavia, zrovna tato cast este neni schvalena..
Odpovedať
Tu ti ale nepomoze nic ine, ako cakat kym obec zmeni UPI. Proste je tam momentalne prikazana zelen a basta, ale mozu tam schvalit aj obciansku vybavenost, nie vystavbu RD.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
kde to mate?Ružinov?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, "ozivila" by som tuto temu, nastali totiz nejake zmeny. na spominanej zahrade je cierna stavba, postavena pred rokom 1975, OU uz nam dal potvrdenie, a domcek je zapisany do katastra. pan zo stavebneho uradu nam poradil, ze takto zlegalizovany dom mozeme zrekonstruovat, /ten ale treba zburat a postavit novy presne na tom mieste kde stoji ta cierna stavba/ mate s tym nejake skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to máte šťastie. My sme museli zaplatiť doplnok územného plánu 3000 €.
Odpovedať
Profilova fotka
neviem o tom, ze by sme mali stastie, lebo stavat /oficialne/ sa tam tak ci tak neda :-S ked ta nasa "rekonstrukcia" - ak sa to vobec podari - niekoho nas.rie, moze nam narobit problemy. @mirooslav o doplnku uzemneho planu pocujem prvykrat, u vas bola aka situacia? ta ista ako u nas - mali ste zahradu? obecny urad vam v pohode schvalil ten doplnok? /za tych 3000 €../
Odpovedať
Profilova fotka
Naša situácia nebola rovnaká, mali sme ornú pôdu mimo zastavaného územia obce. Obecný úrad nerobil problémy, akurát sme to museli celé zaplatiť my.
Odpovedať
Profilova fotka
Mimochodom aj my sme špekulovali nad legalizovaním čiernej neexistujúcej stavby :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav aj tak sa chystam za starostom, spytam sa ho. dakujem za tip :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav dalsi dobry napad :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@miirooslav... ahoj prosím ťa, môžeš o tom doplnku popísať trochu viac? Riešime podobný problém a o ničom takom nás na MU neoboznámili. Povedali že musíme čakať na zmenu UP a to bude najsôr o 4roky a žiadna výnimka ani riešenie nie je možné.... záhrada je mimo uzemného plánu aj napriek tomu, že všade, z každej strany je postavený dom! Díky
Odpovedať
Profilova fotka
Pri prvej návšteve obecného úradu sme sa dozvedeli, že musíme pozemok dostať do územného plánu obce, bolo nám povedané, že treba urobiť nový územný plán obce, ktorý vraj stojí cez 10 000 €. Pretočili sa nám ciferníky v očiach a sklamaní sme mysleli, že na to kašleme. Po rozhovoroch so zopár ľuďmi, čo sa rozumejú veci, sme zistili, že existuje aj doplnok územného plánu, ktorý je časovo aj finančne menej náročnejší. Dokonca sme zistili, že by sa to dalo vyriešiť aj tzv. štúdiou územného plánu, ktorá je najrýchlejšia a najlacnejšia, ale tú nám starosta kategoricky zamietol (z toho vyplýva, že všetko záleží na ochote starostu). Tak sme sa rozhodli pre doplnook územného plánu, našli sme ešte jedného investora, ktorý potreboval úpravy v UP na opačnej strane obce a tak sme to spojili do jedného dodatku a išli napoly. Samozrejme nasledoval zastavovací plán, dotiahnutie sietí, vybudovanie príjazdovej cesty - podotýkam, že to všetko na vlastné náklady - a to ešte stále nestaváme. Kľudne sa pýtaj, ak chceš vedieť viac, odpovieme, čo budeme vedieť :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@nene99 nie je to nahodou v Moste? :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav... ďakujem za odpoveď ,skúsim prezistiť, či by to bolo možné aj tu... cenu nového UP si asi určuje mesto všakže, takže to reálne môže byť menej,ale aj omnoho viac :( Zastavovací plán je pre celé mesto 20% siete a príjazdová cesta to vše tam je... predstav si štvorec v strede mesta, z každej strany je dom, len ty na tom štvorci nemôžeš postaviť... no aby ťa šlak netrafil :( emma_932 nie-nie, nie je ale evidentne je takých miest po SK viac :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Držím palce v boji proti našim skvelým úradníkom :-D ,, radosť sa niekam ísť niečo opýtať ,,
Odpovedať
Profilova fotka
tak tuto odpoved sme dostali, ked sme ziadali o studiu UP V obci Most pri Bratislave sa prave teraz robia Zmeny a doplnky uzemneho planu (nie novy uzemny plan - UPN) - preto som Vam pisala, ze nic rychlejsie si vy sami neviete zabezpecit. Tieto Zmeny a doplnky UPN obstarava samotna obec a robi sa naraz pre viacero lokalit, jedna z nich je aj ta Vasa. Vami spominana "studia uzemneho planu" neexistuje. Ak Vam to niekto poradil, zrejme tym myslel spracovanie "Urbanistickej studie" - takato studia sa bud robi pri priprave Zmien a doplnkov UPN (to ste uz nestihli a ani to nepotrebujete robit) alebo po schvaleni UPN na spodrobnenie riesenia lokality (to budete musiet urobit po schvaleni zmien a doplnkov UPN v tom pripade, ak to obec bude od Vas pozadovat). Zaver - nemate inu moznost ako pockat na schvalenie Zmien a doplnkov UPN obce Most pri Bratislave, iny (rychlejsi) postup zial neexistuje. V danej veci nemusite byt iniciativny, vsetko zabezpecuje obec - treba uz len pockat na odsuhlasenie dotknutymi organmi a nasledne obecnym zastupitelstvom. @mirooslav co si o tom myslis, ako odbornik na streche na UP :-)
Odpovedať
@mirooslav možem sa aj ja opytat zopar otazok?kedže tiež riesime tento problem, jednoducho pozemok hned za dedinou hlavna cesta je tam aj siete, a pozemky pred nasim este v uzemnom plane su ale nas už nie(nakolko sme nevedeli že tam vobec vlastnime pozemok tak tym padom sme ani nemohli pripomienkovat UP, a UPO bol schvaleny v 2012) a chcem sa spytat že ten doplnok existuje nejaka ofiacialna žiadost o doplnok UP? a co sa tyka ceny tak dokopy to bolo 6000?kedže pises že ste boli dvaja. a nahodou nevies co je vlastne ta tzv. štúdia územného plánu?lebo odpoved uradu je "nie a neda sa" :-| dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@luk25 Ahoj. Za doplnok územného plánu sme dali dohromady 3000 €. A mimochodom aj nám povedali na úrade že žiadny doplnok nám nezoberú a že treba nový územný plán čo by bolo cca 10-13000€. Potom mi múdri ľudia povedali že pri dobrej vôli starostu by nám stačila štúdia územného plánu. Tak sme opäť narukovali na obecný úrad. Už bol starosta trošku mimo a tak povedal ,že sa skúsi opýtať na ten doplnok (tú štúdiu nám zamietol) mimochodom tá by stála ta cca300€. Na ten územný plán nie je žiadosť aspoň pokiaľ viem . Prose je to starostovi, resp. teraz ma napadá že pokiaľ by ho schválilo zastupiteľstvo tak starosta s tým nič sám nespraví. Pýtaj sa odpoviem čo viem ( je to banda ktorá funguje proti nám za naše peniaze)
Odpovedať
@mirooslav dakujem velmi pekne, potešil si ma že sa to da, v najbližsej dobe nabehnem na urad a uvidime, a chcem sa este spytat a tým doplnkom sa zaradil vas pozemok do uzemneho planu alebo len že pri najbližsej zmene UP vas pozemok zaradia do UP?lebo ja som sa niekde docitala že zmena UP stoji 5000-6000e, resp. je iny pojem zmena UP a iny pojem doplnok UP?
Odpovedať
Profilova fotka
@luk25 áno tým že sme dali vypracovať a následne nám obec schválila doplnok UP tak náš pozemok sa zaradil do zastavanej časti obce , alebo povedané do časti obce kde je možná IBV. A pojem zmena a doplnok je rozdiel tak ako si to človek vezme. Samotný doplnok je zmena , ale ty sa pýtaj podľa mňa na doplnok. Veď ak máte nový územný plán z roku 2012 tak prečo by si ho mala celý meniť.( v tejto obci je plán min. 15 rokov starý a už boli na ňom robené viaceré doplnky). A ak si to budeš sama financovať nerozumiem prečo by to mal byť problém , jedine ak konkrétne starostov ako u nás !
Odpovedať
@mirooslav vdaka pojdem na urad a uvidim co mi na to povedia, pretože ochota pomoct ludom, ktorí chcu byvat v tej dedine a platit im dane, je nulova :-|
Odpovedať
@mirooslav @luk25 máme veľmi podobný problém v Trenčíne. Mesto si svojím stupídnym územným plánom určilo nezmyselné kategorizovanie pozemkov - a vlastne ich znehodnotilo. Máme obrovský pozemok na okraji mesta. Vedľajšia obec sa rozširuje smerom k nášmu pozemku a mesto Trenčín v tej istej lokalite výstavbu zastavilo. Nehovoriac o tom, že miesto je veľmi pekné a ani si neviem predstaviť krajšiu lokalitu na výstavbu rodinných domov. Asi niekto tuho rozmýšľal pri zostavovaní územného plánu mesta a to som čítala, že trenčania naň čakali 5 rokov. :-N No - a čo vymysleli. Idem bojovať. A to som myslela, že keď je to v katastri mesta, bude to ľahšie ako keby to bolo v katastri obce.
Odpovedať
Profilova fotka
Práve naopak na dedine pokiaľ je zastupiteľstvo rozumné je to asi jednoduchšie. OPAKUJEM !!! POKIAĽ JE ZASTUPITEĽSTVO ROZUMNÉ !!! :-)
Odpovedať
@mirooslav no, s nami to vyzerá všelijako, zatiaľ to nevzdávam, ale argumenty aké padali na stretnutí zo zástupcami mesta a teda tej mašinérie okolo ma miestami dosť prekvapovali. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Je to des . Poznám to . Možno si neuvedomujú z čích peňazí sú platení.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte ja podobny problem pod mojim pozemkom posledny dom a moj pozemok je podla listu vlastnictva z vacsej casti umiestneny v zastavanom uzemi obce ale pod tym doplnok umiestnenie pozemku mimo zastavaneho uzemia obce.prezeral som si aktualny uzemny plan obce a spodna cast pozemku by podla toho mala don este zasahovat no aj tak mi nechcu povoli stavbu na casti kde je este uzemny plan
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahoj, Nas pozemok nie je v UP obce uvedeny ako stavebny, ale ako pozemok, s ktrorym sa do buducnosti kalkuluje ako so stavebným pozemkom. Obec teraz zacala konanie pre doplnenie do UP, aby okrem inych aj nas pozemok bol uvedeny ako stavebny. Je mozne aby nam obec vystavila potvrdenie na zaklade ktoreho nam stavebny urad da stavebne povolenie aby sme nemuseli cakat na na ukoncenie doplnovacieho konania UP??? Dakujem velmi pekne za Vase odpovede. ;)
Odpovedať
@tado00 MYslím, že nie. Stavebné povolenie vám môžu vydať až keď bude právoplatne schválený územný plán s možnosťou výstavby v danej oblasti - lokalite.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?