Ako postupovat ???

Ahojte.kupili sme pozemok a chceme stavat.predbeznu predstavu o dome uz mame...chcem sa spytat,ze ake su dalsie postupy s tymi vybavovackami okolo toho...projekt,stavebny urad atd...ze co najskor vybavovat atd atd...som laik tak sa radsej popytam skusenejsich co to uzmaju za sebou.dikyyyy
Odpovedať
Najprv stemalu zistit ci je pozemok ok na stavbu, inzinierske siete, uzemny plan, susedia, svine a psy na okoli,, tarchy na pozemku, sirka pozemku cu vyhovuje vwsej pripadnej nehnutelnosti, stavby aj buduce v okoli, je toho vela,,ale teraz ked ho uz mate tak na stavebny urad opytwt sa co vam tam dovolia postavit,,,kde staviate?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanapi11 v pripade zaujmu IP. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanapi11 popozeraj si http://www.modrastrecha.sk/forum/stav...
Odpovedať
@zuzanapi11 Potrebujes stavebny dozor, ten by ti s tym mal pomoct, mne chlapik vsetko povedal co a ako, daco to stale ale oplatilo sa , poznal vsetkych uradnikov a pod.
Odpovedať
najlepšie by bolo hneď zájsť na stavebný úrad, neviem či máte pozemok v extraviláne al. intraviláne. my intravilán. na stavebku nám povedali čo a ako, aké odstupy od susedov, aké vyjadrovačky, od koho, atd. dali sme vypracovať projekt na mieru, na stavebku bolo hlavne najprv treba situačný výkres, ako bude dom osadený..či sa všetko dodrží ako má, kadiaľ budú vedené siete...potom sme žiadali o vyjadrovačky od jednotlivých inž.sietí. dali nám vyjadrenie o možnosti bodu napojenia a podľa toho sme mali vypracovať projekty na jednotlivé siete (my sme to mali už popredu s projektom) následne podľa toho ti dajú vyjadrenie pre stavebné povolenie..samozrejme , každý si zapýta nejaké evríčka.. treba list vlastníctva, katastrálnu mapu..poplatíš nejaké kolky, staveb. úrad všetko "prešetrí" a vualá...stavebné povolenie..a ešte som zabudla...treba stavebný dozor zohnať...spolu zo spracovaním projektu a vyjadrovačiek nám to trvalo skoro 5 mesiacov..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?