Ako postaviť malú prevádzku bez stavebného povolenia.

Dobrý den. Som živnostník, brúsim nástroje, nože a pod. Mám odkúpené v meste 2 garáže vedľa seba, ale je to jedna murovaná stavba zo 60 rokov, nič iné tam neni najbližšie stavby sú cca 10 m. Garáže som kúpil preto že potrebujem malú prevádzku v meste a nikde som nemohol zohnať iný priestor. Každá garáž má 3x6 metrov čiže získavam štvorec 6x6 m postačujúci na moju prevádzku. Stavbu potrebujem zvaliť a spraviť nový obvodový plašť (drevo vata OSB) ten starý je zavlhnutý strechu A-čko, okno, elektriku aby sa tam dalo celoročne existovať. tým že to má 6x6 tak presahujem plochu ktorou by som sa dostal na 25m2 bez stavebného povolenia. Neadalo by sa to obísť tak že na katastri sú garáže stále zakreslené ako 2 priestory a každá má svoje popisné číslo, a priečka bude v strede aj po rekonštrukcii čiže by som rekonštruoval akože každú zvlášť bez povolenia, zožrali by mi to? Som moc naivný ? Vizuálne to ale zase bude z vonku ako jedna stavba tak ako doteraz len tam nebudú dvoje železné vráta ale dvere a okno. A ďalšia vec ako to mám spraviť keď po rekonštrukcii to chcem dať zmeniť na katastri z 2 garáží na 1 nebytový priestor aby som tam mohol legálne fungovať. Ďakujem Vám.
Odpovedať

Odpovedať
@ronak Ahoj. Není mě jasné, proč to chcete bez povolení. Když by to náhodou následně někdo z finančního kontroloval, tak by hrozilo, že Vám z nákladů vyhodí ty prachy, které jste do toho ilegálně investoval. Jaký je pro Vás problém jít cestou legální a bez rizika nějakých průšvihů ? Nakonec stejně budete muset v katastru mít zapsán nějaký objekt k podnikání , tudíž to může proběhnout pouze kolaudací toho objektu a tomu evidentně musí předcházet stavební povolení. Jinak, když to uděláte na černo a nikdo Vás nepráskne, tak to udělejte, ale bez dalšího ptaní. ;-)
Odpovedať
Finančne krvácam a každé € ktoré nezaplatím mi veľmi pomôže. Áno uvedomujem si čo si napísal že pred kolaudáciou musí byť stavebné povolenie, počul som že od 2015 má byť nový stavebný zákon ktorý zjednoduší takéto malé stavby, tak si budem musieť počkať čo bude vlastne schválené
Odpovedať
Profilova fotka
@ronak tieto informácie zistíš jedine na Vašom stavebnom úrade - ale akonáhle sa začneš pýtať tak riskuješ, že si na teba dajú bacha pri prerábke. Ináč keď tak na to pozerám - tak poznáš dôvod prečo sú pôvodné múry zavlhnuté?
Odpovedať
Profilova fotka
@ronak Ako píše puxo - treba odstrániť z blízkosti obvodových múrov to, či tam drží vlhkosť, po obvode celej stavny by som spravil drenáž a vlhnutie múrov by sa tým vyriešilo. Ešte aj s tou strechou by som niečo spravil, aby mala väčší presah, žľaby s odvodom vody a ak spravíš omietku, tak máš z toho peknú prevádzku.
Odpovedať
@ronak ked financne krvacas,tak to neprerabaj.Ked vidim ake barabizne vedia tu ludia na streche poopravovat a su vhodne na byvanie,tak aj toto by si vedel zachranit.
Odpovedať
Kedze to ma sluzit ako prevadzka na podnikanie,stavebnemu povoleniu sa nevyhnes. Taktiez budes potrebovat aj zmenu ucelu stavby. Kazda prevadzka potrebuje dodrzat urcite parametre /hygiena,hasici atd./
Odpovedať
radsej potichucky podnikaj v starej bude, ked to poprerabas, tak zistis co vsetko budes musiet absolvovat aby tvoje podnikanie bolo koser, a az potom budes financne krvacat...
Odpovedať
@kuracinarez Áno aj túto variantu mám v zálohe, oprava by stála 3000 a komplet nové 6000 + poplatky.
Odpovedať
@godfather Aj teraz podnikám v podzemných garážach a roky sa modlím aby niekto neprišiel na kontrolu. Každý nájom v centre mesta sú šialené peniaze a miestny majitelia to majú radšej prázdne ako by to mali dať za 100 ku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?