Ako podat namietku k "Oznamenie o zacati spojeneho uzemneho a stavebneho konania"

Ahojte, dostal som list, ze mi obec kde mam pozemok a planujeme stavat dom oznamila zacastie stavebneho konanie a sucasne vzhladom na to, ze su mu (starostovi) dobre zname pomery staveniska a ziadost poskytuje dostatocny podklad upusta podla par.61 ods. 2 stavebneho zakona od ustneho konania a miestneho zistovania. Bol som sa dnes pozriet pre istotu na SU. Je to SP na susednom pozemku. Jedna sa o dom bungalov 980 od proline. http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... Nejako som si neuvedomiln a urade ze on so mnou susedi so stenou garaze a oknami z izby a kuchyne.... Dom ma osadeny 2m od hranice pozemku. Chapem ze pozemok ma dost uzky (ja mam takmer 2x taky) a dalej dom umiesnit nemoze a ze ja tym padom musim nechat 5m odstup od hranice pozemku, ale s tym som zmiereny. Vadia mi vsak tie okna a nerad by som aby mi pozeral do okien a do dvora s vyhladom ktory chcem mat ja do vlastneho dvora:). Chcem dosiahnut aby bol povinny zabespecit okno tak aby nebolo narusene sukromie moje a mojej rodiny. Ci to bude neprehliadnym plotom, alebo borovicovim sklom je mi jedno. V globale niesom fanusik dvojmetrovych plotov tak ma to dost mrzi ale v kazdom pripade chcem vyjadrit ze nesuhlasim s tym ako to je v projekte (ak tam nie je uvedene ze budu skla upravene nejako). Staci prist na SU a s panu uviest ze pri tom ako su uvedene okna v projekte mam obavy sukromie svoje a svojej rodiny? A ze navrhujem pouzitie borovicoveho skla alebo fyzickej zabrany / napr. neprehladneho plotu / ? S nakupom pozemku som mal starosti navyse, teraz toto....nejako mam pocit ze za vsetko musim bojovat, dokazovat, spisovat.
Odpovedať
1
2
@karci123 a teda ak on je dva metre od hranice a ty budeš 5, vzdialenosť okien medzi vami bude 7 mestrov, dobre rozumiem?
Odpovedať
Ano, je to vraj minimum bez ohladu na to co to bude za stavbu. Kedze sa u mna nejedna o stiesnene priestory.
Odpovedať
@karci123 Pre umiestňovanie rodinných domov, ktoré vytvárajú medzi sebou voľný priestor, sú kritériá pre vzdialenosti medzi stavbami a od spoločných hraníc pozemkov upravené v § 6 vyhlášky samostatne špecifickými požiadavkami na základe doteraz získaných skúseností z praxe. Minimálna vzdialenosť 7,0 m, pri ktorej ešte môžu byť v protiľahlých častiach stien rodinných domov umiestnené okná všetkých miestností a okná obytných miestností, je odstupom, ktorý musí byť vždy rešpektovaný, pokiaľ nepôjde o umiestňovanie stavby v stiesnených územných podmienkach podľa § 6 ods. 4) a 5) vyhlášky. Ustanovenie § 6 ods. 3, 4 a 5 musí byť aplikované obdobne ako pri ostatných stavbách vždy spolu s obecnou požiadavkou uvedenou v § 6 ods. 1. ak bude dodržaných 7 metrov, môžeš písať námietky, aké chceš. nepochodíš.
Odpovedať
Cize mam to chapat tak ze mne dom blizsie ako tych 5m aj tak nepovolia. Cize kto prvy pride ten prvy melie, ako sa hovori. Tak ostavaju mi teda len alternativne sposoby ako zatienit vyhlad, tak?
Odpovedať
Profilova fotka
@karci123 V zasade ano, kto skor pride, ten skor melie. Stavebnik logicky neexistujucu stavbu, ktoru ty mas maximalne na rozume, respektovat nemusi. Mas este jednu moznost - so stavebnikom sa porozpravat a skusit pohladat kompromis. Ale inak si myslim, ze s tym sukromim vam uz ludia fakt trochu j**e. Nechapem, co je za problem, ze ti sused z domu uvidi do zahrady. Planujes tam snad pestovat kanabis alebo co? Nehovoriac o tom, ze presne tak isto moze vyjst z domu von a cumiet na vas cez plot... ak si tam teda nedas ten dvojmetrovy.
Odpovedať
Vies, poviem ti to tak...byvam v panelaku 35 rokov. Ma to svoje plus aj minus. Aktualne viac minus. Nemyslim ze mi j**e len kvoli tomu ze sa na to pytam. Prave riesim aj udrzbu domu mojej babky v inej teme a mam dost skusenosti so susedmi ktori vystavaju pri plote za tujou a ako nahle sa im pozdravim, tak hľa...upaľujú až sa za nimi práši...takže neviem komu tu j**e. Ked je na nieco zvedavy, nech sa opyta. Nemam problem. Ked si planujem stavbu, na ktoru mi nikto z neba neda, tak ma zaujíma či bude na mna nejaky čumil na dôchodku pozerať lebo sa práve nudí a práve nedavajú v tv telenovelu. Jednoducho ja to vidim tak že je rozumné a z mojho pohladu aj logicke si dat okna do ulice a do zahrady....nie na kraj...jednak tam bude plot a moze to niekomu vadit. Asi mas pozitivne skusenosti so susedmi. Ja mam aj dobre aj zle.
Odpovedať
@karci123 presne tak
Odpovedať
@karci123 Obvykle je to tak, že z jednej strany pozemku je povolené stavať 2 m a z druhej 5 m, tým pádom je vždy zachovaných 7m. Iná vec, ak ide o stiesnené pomery, existujúcu zástavbu, nejde o väčšiu lokalitu atď.
Odpovedať
Skusim sa spojit so stavitelom. Stvrtok aj tak nic nevybavim na urade. Dakujem.
Odpovedať
Zastupuje ho v konani chlapik ktoremu sa neda dovolat, tak skusim bydlisko kedze to tu mam 5 minut od prace.
Odpovedať
ale prečo by si mal dať niečo na okná, veď to si môže aj vy dať, alebo vysadiť zelený plot, aj vy budete k nemu vidieť, nielen on k vám.... veď aj on stavia za peniaze, nie len vy.... dodržíte 7m vzdialenosť a OK... vidíte to príliš čierne, sťahujete sa z bytu, to tu viac ľudí pozná, keď sa nasťahujete do domu, všetko budete vidieť inak... a kaziť si nezmyslom vzťah so susedom hneď na začiatku, nie je moc dobrá myšlienka
Odpovedať
@karci123 dom ako celok na pozemku je členený na rôzne zóny. Iná je napr. v spálni, iná na balkóne, terase a iná na záhrade. A záhrada určite nepatrí do intímnej zóny. Neviem nič o tvojom pozemku a plánovanom dome, ale skús sa to pozrieť tak, či uvedenou stavbou budú narušené tvoje rozplánované veci, či ti vznikne nejaká škoda, prípadne či príde k znehodnoteniu niečoho? Treba namietať opodstatnené veci, ktorými sa stavebný úrad môže zaoberať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@karci123 pokial bude dom 2m od pozemku a 7m od tvojho, zbytocne budes namietat. Rovnako nesedi, ze kto skor pride ten skor melie. Urad je poviny brat ohlad na prava vlastnika susedneho pozemku. Keby si prisiel prvy ty, NEMAL by ti dovolit stavat 2m od hranice, lebo tym obmedzis suseda, kedze ma uzky pozemok a ty ho mas siroky a mas moznost to riesit inak.
Odpovedať
treba skusit riesit sukromie so susedom... ved aj jemu bude dobre, ked sa nebudete obcumovat, aj ked predpokladam, ze projekt menit nebude,ved ak ma takto vyhovujucu orientaciu a dodrzi vzdialenost nebude si tocit cely dom, lebo susedovi vadi okno. My mame vzdusnou ciarou viac ako 7m so susedmi (8-10) ale vidime si z izby do izby a o dvore nehovorim (este sme aj vo svahu), a nam to teda nielenze neprekaza, my si pokecame ... ale sukromie riesime, zelenou, tienenim atd. Brali sme do uvahy aj to ako bude vyzerat cela ta ulica, ak by sme si tam stavali hocico hocijako, takto to mame viac menej rovnake, aj ked uplne ine typy domov. Oni si vonkajsie posedenie dali na jednej strane plota daleko od nasej hranice a my na uplne opacnej atd. Cize sukromie ked chceme mame. Ale inak sa jedna, ked uz sa pozname.. teraz chce jeden stavebnik u nas stavat a problemy a problemy, tiez namietkujeme, on sa ohana pravnikmi, ale zeby prisiel a v reale pozrel ako to tam vyzera, tak to nie... odvolanim sa budu zaoberat ak bude opravnene a budu mat realne co riesit, predvolaju ho, podiskutuju a mozno povolia aj napriek tvojej namietke ale vy mozete mat pokazene susedske vztahy :) Ak by som chcela uplne sukromie musela by som si kupit celu lúku a nie maly pozemok a kompletne ju obohnat murom.. lebo vzdy mi nan bude niekto vidiet...
Odpovedať
@fefe123 ale ved on si urcite da nieco na okna:)) obaja si daju... nikto nechce pozerat ku susedom :) to len takto pri povoleniach sa vsetko riesi horucou hlavou a vsetko je problem
Odpovedať
@mishkabb sranda , ja pozerám susedovi priamo do domu -vstupu , druhému do okna a páči sa nám to....pozdravíme sa vždy a tak..ý
Odpovedať
@daralbajda a ked sused sulozi s manzelkou, tak sa jej pozeras cez okno do oci, ze? aj to sa Vam paci :-D :-D :-D kus nadsazky, sorry 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda nuz zatial by som to obmedzil, na "paci sa MI to" :) .
Odpovedať
Pre veci uvedene sa s nim snazim v prvom rade skontaktovat. Asi ma na to svoje dovody. Len mi jedivne ze na stranu domu kde mam viac miesta/dvor si nedam ani jedno okno (juzna strana okrem ineho) ... iba na konci domu vychod na terasu. A na severnu stranu si da radsej okna hned dve. Projektov je vela predsa. Jednoducho keby na sever nikto nedaval velke okna tak by mal kazdy pokoj, tak to vidim ja. Pozemok zas nie je uplne uzky, ze by nebolo z coho vyberat projekt.
Odpovedať
@karci123 v stanovenej lehote napíš a doruč na SÚ k oznámeniu.... námietku - ky k navrhovanému umiestneniu stavby RD, t. j. všetko čo máš na srdci :). SÚ tieto námietky posúdi jednotlivo a neoprávnené zamietne a oprávnené zoberie do úvahy.. Vlož sem situáciu so zakreslením nárhu na umiestnenie RD s rozmermi, s orientaciou svetových strán, existujúcej susednej stavby alebo na kópii z katastrálnej mapy.. aj do súkr. správy,, Je návrh na umiestnenie RD v súlade s platným ÚP, odstupy..atď..
Odpovedať
@atak77 voyerista?
Odpovedať
@daralbajda neviem, ty povedz, ked sa ti to paci :-D
Odpovedať
@atak77 Svojou,či mojou manželkou? Keď svojou kuknem,keď s mojou poprajem veľa úspechov... ;-) Sa mi hovorí,keď som rozvedený a mám len spolubývajúcu.
Odpovedať
@dodok kto pil,prestal pit ,casom zacne opat pit,kto fajcil,prestal fajcit po case zacne znovu fajcit,kto sexoval ,prestal sexovat ,casom zacne sexovat sused...
Odpovedať
@karci123 tak to je divne, my na sever akurát kúpeľne a jednu izbu máme.. nič iné... A susedov, čiže ja k nim vidím tak akurát z vane (nejak u nás skončila vaňa pri obrovskom okne) :D z druhej strany juh/západ sme ako akvárium :D v termíne daj námietku ak sa ti nepodarí skontaktovať. In bude tiež chcieť súkromie... Možno na to nemyslí keď ešte žiadna výstavba okolo nie je
Odpovedať
@karci123 pozerám ten projekt na stránke, neviem či má nejaké zmeny, ale nemá to on kvôli ceste takto otočené? Ma tam garáž.
Odpovedať
@mishkabb cesta je len pri jednej strane pozemku, pristupna po celej dlzke (ano niekde su uz privedene siete /relativne pokope/ cize tam sa logicky neda).
Odpovedať
robis z komara somara ...postav si dom ty bez okien k jeho strane a nebude ti nikam vidiet a terasu si daj uplne na inu stranu ...a mas po probleme,sused bude vidiet omietnutu stenu ...ja som z tohto dovodu nechcela okno v kuchyni aby mi nejaky hajzlik nevykrikoval ze ho spehujem a ja pritom iba obed varim, no vsetci ma odhovaraju lebo ze budem mat tmu..nastastie sused ma rozum nedal ziadnu namietku...ked si taky uzasny ze vsetci ta chcu spehovat budu ta spehovat aj cez dierku v dvojmetrovom mure
Odpovedať
@lavieenrose jasne, ja si celu juznu stranu domu zadebnim a budem cakat 5rokov pokial mi tuje vyrastu...
Odpovedať
@karci123 a preco by si on mal zadebnit celu severnu stranu tiez ma narok na denne svetlo ty si ten ktoremu to tak neuveritelne vadi.....iba ja ja ja a ja moje potreby a moje zaujmy ...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?