Odpoveď na príspevok od capzahradnik:
Ahojte, asi sa nevyhnem výmene existujucej plynov… @capzahradnik v podstate sám si si odpovedal. Výmene pracovnej dosky sa nevyhneš, ale ako provizórne riešenie je spomínaný hranol požadovanej hrúbky nalícovaný do otvoru.. Inak možo ti dám dobrý nápad, ako to urobiť aj efektne. Vyrezať požadovaný otvor do peknej veľkorozmernej dlažby a tou prekryť otvor.. Prípadne v OBI som videl také obkladové tenké kameninové platne- je to hrubé asi 2mm, vyzerá to ako kameň, ale je to ohybné plato, ktoré sa dá strihať nožnicami. Je to tepluodolné. Ked vyplníš priestor na doske tým hranočkeom, tak sa dá otvor prekryť tým kamenným plátom.. Má konzistenciu ipy, t.j dá sa ohýbať, dobre sa s ním pracuje, môžeš ho efektne nalepiť na tú časť, ktorá bude zmenšovaná a škaredá. Ja som to používal ako obklad v letnej kuchynke za linkou..Odpoveď na príspevok od capzahradnik:
Ahojte, asi sa nevyhnem výmene existujucej plynov… @capzahradnik odfotil som ti tie kamenné pláty, mám to v letnej kuchynke okolo linky. Nemuselo by to zle vyzerať ani na pracovnej doske, keďže je to tenké 2mm.Len by si to asi musel nalepiť.Odpoveď na príspevok od capzahradnik:
Ahojte, asi sa nevyhnem výmene existujucej plynov… @capzahradnik ...presne, ako píše zicher, prípadne drahšia alternatíva je nerez. Záleží aj od štýlu a typu linky.Odpoveď na príspevok od capzahradnik:
dobré nápady, ďakujem. pozriem aj tú dlažbu, obkl… @capzahradnik fuha, to bolo v takom A stojane samostatne stojace niekde pri dreve- dverách, rezive. Ale je to už pár rokov dozadu.. Kupoval som to v Trnave, ale videl som to ja v Hornbachu a tuším ešte lacnejšie ako v OBI.. Skús sa v obchode spýtať, prípadne im ukáž fotku.. Či to ešte majú, to neviem, už si to nevšímam, kedže to už nepotrebujem.Odpoveď na príspevok od capzahradnik:
dobré nápady, ďakujem. pozriem aj tú dlažbu, obkl… @capzahradnik našiel som ti to. Volá sa to kamenná dyha, ešte to majú v OBI v rôznych dekoroch https://www.obi.sk/fasadne-obklady/ka...Odpoveď na príspevok od zicher:
@capzahradnik našiel som ti to. Volá sa to kamenn… @zicher oh, dakujem, presiel som vsetky obklady v OBI a nic take som nevedel najst.Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
Pokial dobre viem, tak výrez pre plynovú varnú do… @prirodokochac v tej cene by som ani nepovedal ...na zakrytie by stacil jeden ks za 18e ... pracovna doska, netusime kolko m jej ma, ale dajme tomu minimalne 3-4m, bam 150e minimalne ako nic, ak je rohova, frezovanie ...20e minimalne ...vyrez otvorov ...osadenie ...nemusi to byt nutne na polhodku ... :) ale ani mne to nebere, vacsina ma standartny otvor +- 1.5cm rozdiel je celkom dost aky model tam bol a aky by tam mal ist teraz ?Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
Pokial dobre viem, tak výrez pre plynovú varnú do… @prirodokochac nepredstavuj si to ako tenký plát kameňa. Skôr ako kus linolea, respektíve ako korkový panel. Je to pružné, ohybné a môžeš po tom mlátiť kladivom.. Nerozbitné.Odpoveď na príspevok od capzahradnik:
Ahojte, asi sa nevyhnem výmene existujucej plynov… @capzahradnik do diery vlož na mieru vyzeranú dosku (napr. OSB), aby bola zarovno s pracovnou doskou. Zalep alebo prišróbuj ju zo spodu. Spoje zasilikónuj.. Ak ťa irituje vzhľad, vytmeluj prechod a na vrch nalep 60x60 cm lacnej fólie (možno ti niekde dajú "odpad"). Ak plánuješ vymeniť pracovnú dosku, neinvestoval by som do nej zbytočne veľa peňazí, keď aj tak nakoniec skončí v smetiaku..