Umývačka riadu - hrdzavie vnútro

Ahojte, potreboval by som poradiť s umývačkou riadu. Po roku sme si všimli, že sú vo vnútri umývačky ryhy s povlakom hrdze. Je možné tieto škrabance nejak ošetriť aby sa hrdza nerozširovala? Ďakujem.
Odpovedať
Zbytočné sa namáhať nejakým ošetrovanie korózii. O chvíľu to bude zjavne deravé. Nedokážem si predstaviť, akým spôsobom ošetriť tu korózii, keď je zjavne, že tam dochádza k mechanickému treniu, poškodzovaniu.
Odpovedať
@gguuggoo buď chemicky pasivivať alebo elektrichemicky ale najskôr by som odstránil to čo tam šúcha
Odpovedať
Na fotke to vyzerá horšie než to je. Nie je to až také hlboké.
Odpovedať
Prečo sa rieši odstránenie korózii, keď je jasné, že prvotná príčina je inde? Dočasné, krátkodobé riešenie je uspokojivé? Obchody sú plné prípravkov na odstránenie korózii, internet ponúka tiež mnoho riešení a rád ako toho docieliť aj úplne bežnými prostriedkami. Navyše, vôbec neviem o akú materiál sa to vlastne jedná. Výrobcovia bielej techniky totiž veľmi často používajú rôzne špecifické zliatiny ktoré majú veľmi ďaleko od bežnej nehrdzavejúcej ocele, napr. 1.4301 a podobne...
Odpovedať
hlavne treba zistit co sa ti tam takto trie. mozno mate kos zle dany, alebo dom proste zle ukladate riady. toto sa da podla mna jedine vycistit.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno sa ti to podari nejak kratkodobo zachranit, ale myslim si, ze sam vies, ze prosto bude to chciet novu mycku ochvilu.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja si teda neviem predstavit, ako by si to chcel opravit. inu moznost ako kupu novej umyvacky tu nevidim.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne príde ako keby to bolo od nožíkov alebo od čoho. Hrdzu vieš síce očistiť, no neviem čím by sa to dalo natrieť, ak ste to tak mysleli
Odpovedať
@gguuggoo V UMR bola naštartovaná motorová píla??? 😉 To už len jemným brúsnym kotúčom, šmirgľom, prebrúsiť a keby to bola skutočná nerez, tak nehrdzavie, /jedine ak by si ju brúsil niečim,čo si brúsil predtým obyč.železo/ ale po tomto prebrúsení by som to nastriekal ZN sprayom..
Odpovedať
Vyzerá to ako keby to bolo od nejakého noža alebo čo. Každopádne to nie je vada umývačky skôr mechanické poškodenie nepozornosťou
Odpovedať
@technik007 V žiadnom prípade nepoužívať žiadne bežné abraziva!!! Keď už, tak určené pre Inox. A ano, aj Inox koroduje. Ale vysvetľovať to, je mimo tému. Zinok sprej je hlúposť, ten sa z toho zmyje po prvom použití umývačky.
Odpovedať
@frantisekca Ja som raz takto ošetril akože nerez, ako som spomínal, ale je pravdou že to nebola UMR...Ktovie ako by sa choval ZN spray na UMR po zasušení..Podľa toho tá nádoba v UMR nie je nerez, ale iba pochrómovaná ako aj bubny na práčkach..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Podla mna sa toto neda osetrit tak, aby to vydrzalo tie podmienky, ktore su v umyvacke pocas cyklu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?