Uchytenie TV do tehly Heluz Family (hrubka 20cm) - 4cm hmozdina, 6cm samorezny srob?

Zdravim majstri, idem uchytit vyklopny drziak na TV (Uhlopriecka 126cm, 14kg). V baleni i navode je popis uchytenia: 1, do muru vyvrtat 4x 6cm hlboku dieru o priemer 1cm, 2, vlozit 4x 4cm dlhu hmozdinu (prilozene v baleni) 3, osadit drziak a pripevnit 4 x samoreznymi srobmi (prilozene v baleni) Jedna sa o nosnu priecku tehly Heluz Family 20cm. Mam obavy ci to tak kratke hmozdiny udrzia. Mate niekto s tym skusenosti, pripadne viete poradit lepsie (odolnejsie) riesenie? Vopred vdaka za kazdu radu!
Odpovedať
@trojliter hlbšie a použi uzlovačky.
Odpovedať
Profilova fotka
@trojliter bezne hmozdinky dodavane s drziakmi patria rovno do kosa. Pre danu hmotnost zvykne stacit hmozdinka Fischer Duopower 8x65 (pripadne ak mas velku dieru na drziak tak 10x60) do nej skrutka prislusnej dlzky (4.5x50-60). Nosnost v tehle na jednu skrutku je 10kg, takze ak neplanujes cvicit na telke prostne tak to udrzi. AK planujes cvicit aj prostne, tak 4x diera, chemicka kotva, do nej za cerstva zavitnica M8,M10 a to udrzi aj boljer do 200l.
Odpovedať
Profilova fotka
@trojliter myslím si že na tých 14kg stačí jedna správne inštalovaná hmoždinka ale pre pokoj duše daj takéto 10x80 a môžeš sa na to aj obesiť. https://www.montana.sk/fischer-duopow...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?