Siemens a Miele

Ahojte, chceli by sme mať domček vybavený jedným výrobcom a rozhodujúca je pre nás kvalita. Boli sme rozhodnutý s Miele ale dozvedel som sa o Siemens. Vraj je to to najlepšie čo sa dá zohnať, máte niekto skúsenosti?
Odpovedať
Všetko má svoje pre a proti, do jednej značky by som nešiel, akože dizajnovo to možno dobre vyzerá, ale parametre sú oveľa podstatnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkisper presne tak. na samotny dizajn si clovek velmi rychlo proste zvykne
Odpovedať
Profilova fotka
@vikincbr1000 my máme umývačku, sušičku a práčku Miele. Zatiaľ len rok.. samotná umývačka od Miele je vraj stavaná na niekoľkonásobne viac cyklov, teda životnosť ako iný výrobcovia.. ale to ukáže až čas.. no zatiaľ sme veľmi spokojní.. či už so sušením, praním alebo samotným umývaním.. nemám výhrady, ovládanie jednoduché na dnešnú dobu, keď vidím niektorých výrobcov a "500 možností" či už na umývačke alebo práčke.. Miele to má jednoducho a zrozumiteľne spracované...
Odpovedať
Profilova fotka
Od r. 2013 mam spotrebice siemens , umyvacka bola opravovana ale chybu sme zavinili zrejme my pridavanim saponatu na oplach /riesene cez poistku nestalo to nic/. Po poprave fici dalsich 5r. bez chyby s tym ze opravar ma upozornil nech ju nemenim kym ide lebo je to este podstiva robota. Po rozbiti varnej dosky sme kupili bosch-ku tiez fici bez problemov hoci rozbita ide tiez len vymena skla bola drahsia ako nova. Spotrebice som kupovala s roznymi parametrami, chladnicku a pracku a susicku takmer najvyssie triedy, zvysok nizsie resp. taky priemer. Do novej domacnosti som kupila tiez vsetko siemens a bosch pracku, este cakaju zabalene, neviem posudit sucasnu kvalitu. Digestor bude franke kvoli tomu ze zabudovany nasich rozmerov nebol. Keby som mala na miele kupim si aj tie len tam neviem ci neplatim uz viac za marketing a kvalita totožná napr.so siemens.
Odpovedať
Miele je o triedu ďalej pred Bosch/Siemens... Ale nehodi sa, ak mate radi zmenu a nove veci.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Bosch a siemens patria jednej a tej istej firme. Miele je vyssi level. Preco vybavit jednym vyrobcom? Mozno kvoli farbe spotrebicov ak nebudu zabudovane, alebo PaS ked budu vedla seba, inak nemusi byt vsetko v jednej znacke.
Odpovedať
@vikincbr1000 Miéle sa pripravte že po záruke ND sú nekresťansky drahé, voči iným. Už ani to nie je čo bolo.. Miéle vyrába NEATYPICKÉ veci /vybavenie výrobku/ -len pre výrobky Miéle, niet žiadne náhrady... No ale je to Vaša vec čo si kúpite..
Odpovedať
My mame vsetko Miele a velka spokojnost.
Odpovedať
@technik007 ked vyraba NEATYPICKE veci, tak to vlastne vyraba typicke 🙂 peace
Odpovedať
@nororo Typické ND IBA pre svoje výrobky. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 ktorý výrobca vyrába "veci" aj pre iné značky? to by som rád vedel.. akože si kúpim napr. Gorenje umývačku a dám si do nej príslušestvo od Boschu alebo ako je to myslené? 🤔 ..neviem čím by som mal nahrádzať napr. v Miele, niečo (napr. príslušenstvo) inou značkou.. a pracie resp. umývacie prostriedky si tam človek, môže dať aké len chce..
Odpovedať
@technik007 Zaklad je, tie ND povacsine tak 10 rokov nepotrebujes...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atrac3 to si myslíš že každá značka si robí sama elektromotory, kompresor, elektroniku? To máš ako pri bicykloch máš kopec "výrobcov" ale rám vyrába možno 5 firiem ostatné si ho navrhnú a objednajú u konkurencie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt kde to tvrdím? ..nie nemyslím.. otázka bola smerovaná na niečo iné.. ale vyznať sa v niektorých príspevkoch je v poslednej dobe umenie... podaktorí tu píšu ako kap. Danko..
Odpovedať
Profilova fotka
@vikincbr1000 Asi je hlupost, ze nieco je najlepsie. Mne osobne nie najlepsie, ale inovaciami a sirokym sortimentovm vychadza BOSCH. od mrikrovlnky, chladnicka, umyvacka, a indukcna doska s odsavanim par priamo do seba atd... dizajnovo cenovo. a k sa kupuju kity, su zlavy atd atd. Miele ma prehnane ceny a to moze evokova u vela ludi, ze su kvalitny, ale nemaju s tym 20 rocnu skusenost.
Odpovedať
@atrac3 Myslel som napr. klasické ložisko 6204 čo ide bez problému do väčšine práčok spredu plnenie kde má podľa normy rozmery 20x47x14, Miéle má ložisko podobné s rozmermi 21,3x46,4x13,5... Bežné ložisko stojí cca 6-8€, do Miéle 40€...Nehovorím napr. o čerpadle kde náhrade neexistuje a bežné veci čo do 10r. ODÍDU!!!!! Miéle si to robí sám ND...
Odpovedať
@kejsix ...ale nie raz sa stalo že práve to ložisko odišlo a musel si ho vymeniť... Na to záruku nemáš 😉 Záruka viac menej dávajú na to čo sa málo kazí, motor,programátor,nádrž...
Odpovedať
Profilova fotka
No veď to. Sused si tiež kupoval Miele a dal nám to patrične všetkým vedieť až pokiaľ sa nepokazilo tesne po záručnej dobe. Potom si kúpil radšej už inú značku
Odpovedať
no tak ja napriklad som osobne pocula o Miele len same chvaly, ale tak to je asi individualne, vsetko ma svoje pre a proti, zakazdym sa najde zakaznik, ktory je spoko a ktory nie je. to je tak asi pri kazdej firme ci znacke.
Odpovedať
miele je trosku inde aj co sa tyka ceny a potom aj servisu, nahradnych dielov ako ine znacky. Takze je na to na tebe, treba si spisat pre a proti. Je to dobra znacka, len treba ratat s tym, ze tiez sa moze kadeco objavit, my sme vobec nepozerali na to, ze len v jednej znacke, dnes mas tolko moznosti.
Odpovedať
Dakujem za reakcie, asi nebudeme zbytocne priplácať a keď daná vec po niekoľkých rokoch odídu, tak sa kúpia zase novšie, úspornejšie,... Keď si tak zoberete kazia sa BMW tak aj Dacie. A niekedy tie BMW aj viac kedže je tam viac elektroniky 😄
Odpovedať
@vikincbr1000 tak to je jasne. ono si zabudol este na servis, tam je si myslim, ze dost podstatny rozdiel v cene 🙂
Odpovedať
BOSCH/SIEMENS je to iste, vyvoj elektroniky je totozny, resp, jedna elektronika ide do obidvoch znaciek, lisi sa jedine dizajnom/farbou LED diod. Miele je o triedu inde (hlavne cenou), je to premiova znacka. Neznamena to, ze sa nepokazi - vzdy sa najde vadny vyrobok. Ale pouzivaju sa kvalitnejsie materialy a aj celkovo kvalita je vyssia. Samozrejme sa to odrazi na cene. Pre BOSCH/SIEMENS sa pri vyvoji robia zivotnostne testy, kde sa simuluje 10r funkcnost a vyrobok musi tieto testy prezit pri plnej funkcnosti. BOSCH robi rozbor konkurencnych vyrobkov a testuje ich aby sa porovnala kvalita/zivotnost/konstrukcia... Videl som zopar rozobratych vyrobkov od konkurencie. V niecom su lepsi, v niecom zaostavaju. Neda sa to zovseobecnit, na trhu je mnoho vyrobkov od lacnych az po drahe. Takze ked sa rozhodujete Medzi Miele a Siemens ani s jednou znackou neurobite zle. Uz je to potom iba otazka ceny, ci ste schopny akceptovat pomerne vyssiu cenu (Miele) za premiovu triedu.
Odpovedať
Profilova fotka
@epto suhlasim s tymto tvojim komentarom. Otazne je kolko je clovek ochotny na zaciatku investovat. Pretoze napriklad ked sa stavia dom, zariaduje kuchyna, uz tam ide vela penazi a potom pri spotrebicoch vacsina ludi skor siaha po zlatej strednej ceste, aspon viem to podla znamych, ze to tak mali
Odpovedať
Miele robí naozaj kvalitné produkty, práčka ktorá má 25 rokov stále funguje, je to vyššia kvalita ako Siemens, Bosch. Áno, cena opravy a náhradných dielov je vysoká. Treba si to zvážiť, ak máš peniaze, tak by som do toho išla, nie každého baví každých 5-7 rokov meniť spotrebič. Ja som mala na druhom byte práčku Bosch, nebola som spokojná, pri praní jemných vecí ako sú napr. záclony, alebo jemné blúzky mi zatrhávala látku. Prešla som rukou bubon, nič tam nebolo výrazné, čo by to malo spôsobovať a predsa to robila, pravdepodobne ten spoj, ktorý ide naprieč bubnom 😞 . Takže za mňa, ak sú peniaze, neváhaj a kúp si Miele...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?