S ktorým bezvreckovým vysávačom ste spokojní?

Hladame bezvreckovy vysavac. V dome vinylova podlaha+dlazba, ale samozrejme aj koberce. Uz som pocula nazory z roznych stran, ale tu sa mi snad ozvete viaceri a urobim si z toho nejaky rozumny zaver. Uvidime. Dakujem za kazdy nazor. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nerob to!!! bezvreckový vysávač je najväčšia hlúposť. Práve mám jeden odložený, ktorý čaká na to, že sa ním bude vysávať len auto a nebol to žiadny lacný kus, bola to rowenta, ale je to hrúza. Nádoby to má malé a to je u všetkých bezvreckových takmer rovnaké. Stále to treba vysýpať, čo je omnoho horšie ako keď vyhadzuješ sáčok, lebo sa to stračne práši. A len čo je trochu plná nádoba a zaprášený filter, tak to ťahá len tak aby sa nepovedalo. A aj tie filtre treba stále čistiť a prášiť. Teraz mám znovu vreckový elektrolux a strašne si vysávanie uživam ;-)
Odpovedať
@lupienkova Mame (v skrini) ETA Dualic, vrecko/bezvrecko. Je to hola blbost. Tesim sa ked sa pokazi, nech ho vysmarim :-D
Odpovedať
@matorado jak sa ma pokazit ked je len v skrini :-)
Odpovedať
@maria123 Tusil som, ze na to pridete.. No dooobre, tak pouzivame ho na odsavacku soplikov a vysavanie auta... ;-)
Odpovedať
neviem, ako tie velke,mam Rowentu,nie dlho-ručny-ale aj ked sa nabija dlho predlho,učinok minim.a asi aj ako tie pred nim dlho nevydrži,čiže som skepticka
Odpovedať
My sme mali elektrolux a hroza. Slsbo sal, stale sme ho museli cistit... uz nikdy viac. Terazmame cela rodina Zelmer oddyseh Y a spokojnost :-)
Odpovedať
Ked sme sa nastahovali potrebovali sme vysavac a ja som stale chcela bezvreck.ze nebudem kupovat vrecka ziadna starost. Mozno tak pol roka ok po roku 0bodov. Prestal tahat ked som povysavala ani som to nespoznala... otras nikdy viac skoda €
Odpovedať
Ja by som vreckové deťom nedávala, nerobí to dobre. Viete, potom to môžu brať ako samozrejmosť a bude sa to stále zvyšovať. Zaplatíte im predsa obedy v škole a načo im vreckové. Potom sa šíria drogy.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinika11 akoze to dieta preda ten vreckovy vysavac aby malo na drogy ? :-D :-D :-D
Odpovedať
Mame dve Rowenty a spokojnost, predtym sme mali jednu a ta sluzi dodnes na chalupe. Su vreckove ozeliem par eur za vrecka,je to jednoduchsie cistenie. Ale do skoly ich detom nedavame, to v ziadnom pripade!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj pani @tinika11 vie byť aj vtipná :-D /alebo, ked píše o vreckovom - peniazoch ?/
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado ono to je asi o tom ako sa to spravi, ja som dom do dielne zbastlil cyklon http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... a veru vo vysavaci za nim nie je nic. Po skusenosti s tymto som rozmyslal ci nekupim dysona :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lupienkova no je tu celkom vlna kritiky na bezvreckove skrz tie drogy :) , ale my mame dyson .. a spokojnost , pred tym sme mali vreckovy elektrolux a neda sa to porovnat .. vykon stale, nesmrdi a vysava dost dobre .... hold ale cena je pre niekoho vysoka ...
Odpovedať
@majkoj Co je to cyklon? Viem, ze existuju nejake "cyklonove" vysavace, ale netusim, ako to funguje. Mame centralny, neriesim.
Odpovedať
Profilova fotka
@lupienkova to najdôležitejšie som zabudol, mali sme bezvreckové, dokonca 2 po sebe, Panasonic, teraz sme prešli na vreckový Elektrolux, bola s tým oštara, prach, špina, dokonca som tie filtre aj sem-tam opral, ale po 2-3 rokoch sa znižoval výkon a bolo to utrpenie vysávať... @gorgar dyson - to je iná káva
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado to je princip bezvreckoveho vysavaca https://www.youtube.com/watch?v=TJ_I8... . Vyuzijes odstredivu silu aby si oddelil vzduch od prachu. Specialne v dielni je to problem, lebo je jedno, ze mas 10l nadobu, ked za minutu zapchas filter :).
Odpovedať
@lupienkova Ak ste na byte, pohodlnejšie je kúpiť vreckový. Bezsáčkový by ste čistili max tak vo vani. Inak my sme mali bezsáčkový LG, vydržal 5 rokov, teraz máme zasa bezsáčkový sencor svc1010eue2, zatial fajn. Ja som zasa pohodlný na kupovanie sáčkov
Odpovedať
Mame uz druhy bezsackovy,ale uz nikdy viac! Rychlo sa zaplni,slabo saje. Bezne vycistenie mu nestaci. Nastastie byvame na dome,takze ho vzdy vyfukame vonku kompresorom ,to mu trochu zvysi tah.
Odpovedať
Profilova fotka
Používam už viac rokov bezvreckové vysávače, ale presne tak, ako píše majki555 - ak človek nemá garáž a vnej kompresor na vyfúkanie filtrov po laždom vaprázdnení zbernej nádoby, tak je lepšie mať klasický vysávač s vreckom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ja si myslim, ze je to tym, ze sa vsetci snazia kopirovat dysona, ale nevedia ako na to. Pri tom cyklone co som zbastlil ja, som filter este necistil. A to tym odsavam pilu, ci brusku, tam vznika velmi jemny prach.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Na odsávanie jemných pilín z frézy na drevo a píly používam klasický priemyselný vysávač - taký ten súdkovitý, ale aj tam sa práve kvôli jemnému prachu filter rýchlo zanesie. Ten systém na tom videu vyzerá veľmi dobre, len niečo také sa oplatí pre toho, kto má dielňu a robí s tými strjojmi často. Ak ja použijem frézu trikrát za rok, tak si vystačím aj s vysávačom.
Odpovedať
Profilova fotka
@lupienkova pridam svoju skusenost aj ja - asi 4 roky sme mali bezvreckovy electrolux (ziadna lacnota, stal cca 100 eur) a bola to hroza. Podlahu zvladal ako tak, ale koberce nevedel vysat skoro vobec, strasne slabo tahal a to mal vysoky vykon. Nadavala som za kazdym, ked som ho vytiahla.. no a cistenie tiez hruza, dost vela prachu ide do vzduchu, filter to malo taky ze clovek ho mohol aj 3 hodiny cisit, lebo to bola taka harmonika so zahybmi, kde sa prach urputne usadzal.. Ked sme sa prestahovali do domu, kupili sme Dyson a to je uplne o inom :) cena sice bola okolo 300 eur, ale nelutujem. taha ako divy, velka nadoba na necistoty, ktora sa najma uzasne lahko vyprazdnuje.. normalne lahko cistitelny filter... proste super :) uprimne by som vsak do ineho bezvreckoveho vysavaca uz nesla, ak by som nemohla kupit dyson, potom by som radsej volila vreckovy. Mame som nedavno kupovala vreckovy Samsung a je fakt super.
Odpovedať
Dakujem Vam vsetkym za nazory/ rady. Tak ste ma vystrasili, ze sme nakoniec kupili vreckovy :D Tak uvidime aky bude.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
bezvreckovy uz nikdy viac.
Odpovedať
Bezvreckovy jedine Dyson, ine znacky su pri bezvreckovkovych vysavacoch akurat tak vyhodene peniaze. Dyson nestraca saci vykon, ma silny motor a dlhu zivotnost. Nas vysava uz 8 rokov bez jedineho zavahania a stale rovnako.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?