Problém s umývačkou Bosch SMI 59M25EU

Dobry deň, tretí rok máme vstavanú umývačku Bosch SMI 59M25EU. Pred polrokom sa prvýkrát objavila takáto chyba - po naprogramovaní nočného umývania sa pribl. po dvoch hodinách začalo cyklicky púšťať nejaké čerpadlo a rozsvietila sa kontrolka prívodu vody. Na ovládacom paneli nefungovalo žiadne tlačidlo a na displeji svietilo E15. Vypli sme umývačku z elektriny a keď sme ju ráno zapli, normálne nabehla. Odvtedy sa toto zopakovalo asi tri krát. Neviem, či to s tým môže súvisieť, ale v poslednej dobe sa ešte pridružil problém, že nie vždy odtečie voda z dna. Sitko čistíme pravidelne, skontroloval a vyčistil som aj vrtulku odtokového čerpadla. A dnes som si všimol, že tá voda tam možno nateká z otvoru, ktorý je vo vnútri na ľavej bočnej stene, asi 15 cm od dna omývačky. Neviete niekto, prosím, čo to môže byť a čo sa s tým dá robiť? Ďakujem.
Odpovedať
Tým otvorom priteká voda do umývačky (aspoň na Elektroluxke tadiaľ). Chyba bude pravdepodobne v uzatváraní vody umývačkou. Nechcem strašiť ale nie že vás vytopí (stalo sa to mojej sestre presne pri umývačke Bosch) že do rána im pomaly nateka voda do vnútra a pomaly pretiekla. Niektorý tú v straších príspevkoch na fóre odporúčali umývačku odpojiť od elek. siete, vytiehnuť umývačku z kuchynskej linky a že vraj pomože keď ju na minúta nakloníte k sebe. Dôjde k resetovaniu Aquasafe-u. ;-)
Odpovedať
@evikuke áno mala by tade pritekať voda. Určite by som tento problém nepodceňovala, vyskúšať by bolo na mieste umývačku nakloniť a uvidí aspoň čo to spraví a keď nepomôže, tak by som sa skúsila priamo obrátiť na technika, keď toto sa deje nie je to sranda.
Odpovedať
@redmannsk Na fote ako uvádzaš je šípka vľavo hore-prítok vody, šípka dole -filter... Na Bosch UMR E15 -display znamená presne problém ZAPLAVENIA-problém s vodou...Vyriešiš to tak že, skontroluj perfekntne odtok vody ale poctivo!!!!! a potom pred začatím práce UMR-myčku presne ako Ti píše!!!!! Ak ju máš zabudovanú v linke tak von vytiahnúť a VRCH nakloniť dopredu / NIE DO BOKOV/ ale DOPREDU čo najviac aspoň 60-70 stupňovom náklone.... Rob to opatrne a tak isto nazad... Po tomto úkone ak je čistý odpad-hadica tak UMR bude pokračovať v práci k Tvojej spokojnosti... Tak veľa zdaru k odstránení závady....!!!!! ;-)
Odpovedať
Ďakujem za rady, ešte dnes vyskúšam.
Odpovedať
@redmannsk ... a prečítaj si návod. My sme odpálili 2 myčky od Boshu, lebo sme ho nečítali. Nemajú sa napr používať tabletky 4v1, 6v1..... ale obyčajný prášok bez prísad. Myčka si sama testuje vodu a ak treba natiahne si sama leštič, zmäkčovač a neviem ešte aké chémie zo zásobníkov kam sa pravidelne majú dopĺňať. Potom násobné hodnoty likvidujú tesnenia. No a ak chcete niekto dať umývačke skôr KO otvorte ju pre doplnenie posledného špinavého taniera počas umývania :-). Vtedy jej už nepomôže ani technik007 odporúčaný telocvik.
Odpovedať
Spravil som snáď správne čo som mal, bohužiaľ nepomohlo. Voda nateka v čoraz väčšom množstve, tak sme zavolali servis, zajtra by mal prist. Do telefonu povedal, že nevie, v čom by mohol byť problém.
Odpovedať
Takže problém je podľa všetkého inde. Asi nám prednedávnom majstri zle vyriesili odpady pod linkou a po miernom zaneseni odpadu nam voda z dresu cez sifon nateka do umyvacky. :-( V kazdom pripade dakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?