Problém s indukčnou doskou Beko HII64202FMT

Profilova fotka
Ahojte, máme problém s indukčnou doskou. Kupovaná bola cca pred dvoma mesiacmi, nová. Model Beko HII64202FMT. Všetko bolo v poriadku, ale dnes začala zvláštne praskať/pukať, nikdy predtým sme to nepočuli. Potom odrzu vyhodilo poistky v celom rodinnom dome, museli ísť zapájať von na stĺpe (teda poistky vnútri v skrinke boli v poriadku, všetky ističe boli hore). Skúsili sme ju zapnúť ešte raz, poistky vyhodilo úplne rovnako znova. Použité boli 2 platne na ľavej strane.. Elektrinu robil otec - nie je vyučený, ale šikovný a už nám doma robil elektrinu v iných izbách. Predtým sme mali sklokeramiku. Hrnce máme s magnetickým dnom a pod varnou doskou je rúra. Máte niekto nejakú radu? Ďakujem pekne
Odpovedať
@zofia_kruzliakova zle urobena elektroinstalacia v dome, riziko velke. Na stlpe nema co vyhodit poistky.
Odpovedať
@zofia_kruzliakova šikovný oco urobil ruskú elektrinu? Alebo zle zapojil inštaláciu? 😅
Odpovedať
Profilova fotka
@zofia_kruzliakova zavolať tam poriadneho elektrikára, nech to skontroluje. Ak nechcete vyhorieť alebo niečo viac.
Odpovedať
@zofia_kruzliakova Dosku skúsiť reklamovať, elektroinštaláciu si dať odborníkom zrevidovať...
Odpovedať
Profilova fotka
nám elektrinu vyhadzuje furt, robil nám ju vyučený chlap a robí to celý čas čo tu bývame. Otec spravil len 2 izby a teraz toto, ale on sa vyzná, aj keď nie je vyučený. Ale aj ja predpokladám, že bude chyba v tom, len som chcela vedieť názor aj niekoho iného.. Btw, ešte na obranu môjho ocka - fakt šikovný chlap. Spravil nám tu sám vodu, kúrenie, prerobil priečky, dororil strop na schodisku, ostierkoval aj vymaľoval úplne sám. Tento dom čo sme kúpili bol stavba bez elektriny, vody aj kanalizácie, všetko to robil on sám, len tú elektrinu nám na hlavné poschodie spravil vyučený človek, inak už potom môj otec. A je zručný aj v iných veciach, stavia stroje z náhradných dielov napr. Tak ja len tak, že keď vravím, že sa vyzná, tak to nie je také "kutilstvo", ale niečo celkom seriózne.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem zatiaľ za rady, ak sa dozvieme od elektrikára niečo nové, dám sem o tom info, aby aj iný vedeli, ak by tu hľadali odpoveď na podobný problém
Odpovedať
Presne toto mi spominala suseda ze im urobila indukcia beko. Byvaju pol roka, cize nova tiez. Dala ju reklamovat a uz ked volala na call centrum, tak jej povedali, ze to tie indukcie robia, vedia o tom a nieje problem reklamovat. Urcite reklamujte, nemusi byt chyba v elektrike
Odpovedať
Profilova fotka
Mám za to,že ak by bola zle zapojená,tak nebude fungovať ani minútu a nie 2 mesiace.Pokiaľ 2 mesiace všetko fungovalo bezchybne,asi bude chyba v doske.Iné elektrické spotrebiče a svetlá,zásuvky všetko funguje?Inak súhlasím s názorom,že by to mal zapojiť odborník.Pre istotu si to dajte prekontrolovať.
Odpovedať
Profilova fotka
všetko ostatné funguje úplne super, ale u nás máme celkovo elektrinu zle spravenú, keď nám pukne žiarovka, bežne nám aj vyhodí poistky a pod... najmä v zime chodíme každú chvíľu nahadzovať na stĺp. Už neviem, čo si myslieť, pretože jedna strana indukčky vôbec nejde (vyhadzuje poistky) a druhá funguje v pohode..
Odpovedať
Kamaratka tiez kupila pred par rokmi beko indukciu, ked prerabali kuchynu a odisla jej jedna platnicka. Museli jej ju vymenit.
Odpovedať
Profilova fotka
@zofia_kruzliakova Najpravdepodobnejšie Vám odišla elektronika v indukčke. Ak polka funguje a polka nie,treba to reklamovať.Ak nepochodíte s reklamáciou,potom otvoriť indukčku / niekto znalý,najlepšie elektronik / a skúsiť pomerať.Inaktá žiarovka by pri správnej selektivite ističov mala vyhodiť najmenší istič,ale už aj mne doma sa to stalo,ale nevyhodilo vonku,len v skrinke na chodbe.Tiež to spravila žiarovka.
Odpovedať
Profilova fotka
@similsk pri tvrdom skrate selektivita pri takto malých ističoch neexistuje, totižto tieto malé ističe majú rovnaký vybavovací mechanizmus pre skratový prúd
Odpovedať
Článok sa načítava...
@merak poistka vyhodí rýchlejšie pri skrate asi majú na stlpe poistky s nízkou hodnotou majú byť minimálne 2x silnejšie ako hl. istič, ja mám na stlpe 3x 70A a hl. istič len 3x25A, indukcia musela byť zapojená správne ak išla 2 mesiace, isto sú tam 3 fázy ked tam má i rúru, žeby doteraz nikdy naraz nepiekla i varila?
Odpovedať
@duzu Amperická hodnota ističa/poistky pri tvrdom skrate je máloplatný údaj. Bytovka, 90 bytov, všetky ističe nahodené a nožové poistky na päte domu vypálené. Pri výmene ventilátora v kúpelni urobili chybu a dom pol hodiny na jednej fáze, bez výťahov, kým som prišiel... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 áno, toto som aj ja zažil, žiarovka v kúpeľni išla do skratu a odpálilo 80A poistku na vstupe do vchodu. 99 skratov predtým ti poistku iba načne, pritom istič pri vybavení nahodíš a je ako pretým, no poistka zostane už načatá. A na stý raz ju odpáliš. Najmä aj to je v čase, keď je celý panelák doma a všetko možné pozapínané.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ja som len popisoval skratovú charakteristiku pri takto malých ističoch. Podľa normy by mali byť poistky na konci prípojky o hodnotu vyššie ako je hlavný istič a na začiatku prípojky, teda na stĺpe o hodnotu vyššie ako na konci prípojky. Všetko je najmä kvôli selektivite.
Odpovedať
@dedo758 , @merak áno stáva sa to hlavne vtedy ked je väčšia spotreba napr. cez upršaný víkend všetko doma a vyhodí i celú obec v čase ked je niekde inde porucha a bez prúdu i pol dňa , nebývajú už v obci žiadni el. z distribúcie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?