Kúpa väčšej umývačky riadu a prerábka kuchynskej linky

Ahojte, riešil už niekto v minulosti podobnú situáciu? Ide o to, že sa nám pokazila vstavaná umývačka riadu, široká 45cm. Teraz zvažujeme kúpu novej, avšak väčšej 60tky, keďže je nás čoraz viac, čakáme druhé dieťa. Dilema teraz je - čo s kuchynskou linkou? Ako ju upraviť tak, aby sa vošla nová väčšia umývačka riadu? Do úvahy prichádza jedine to, že upravíme skrinku hned vedľa tak, že ju zúžime. No ako zabudovať novú umývačku, keďže náš drevodekor kuchynskej linky sa už zrejme nevyrába? Kuchynská linka má 10-12 rokov. Za akýkoľvek názor a inšpiráciu vopred ďakujem 🙂
Odpovedať
Predchadzajuca umyvacka mala dvierka v dekore? Kedze jej sirka bola 45 cm a vy chcete vedlajsiu policku, predopkladam sirky 60 cm zuzit, jednoducho vymente dvierka - na skrinku z povodnej umyvacky, na novu umyvacku zo skrinky. Samozrejme potrebujete spravne kovania, ale inak nevidim problem.
Odpovedať
@foobar áno predchádzajúca umývačka mala dvierka v dekore. Práveže vedľajšia skrinka má tiež 45 cm..
Odpovedať
Tak to je velmi zavadzajuca fotka - fakt to na prvy pohlad vyzera ze diera je tak o stvrtinu uzsia ako vedlajsie skrinky. Ak nemate dvierka v danej sirke a dekore tak moznosti asi nie je vela... napada mi: * vymenit vsetky dvierka * vymenit len spodne dvierka (pod urovonou pracovnou dosky), zvykne to vyzerat dobre * nechat nevstavanu umyvacku, teda taku s prednym panelom Alternativa k vymene dvierok je dat stolarovi existujuce dvierka prelakovat (vratane jednych novych 60cm). Netusim kolko to stoji.
Odpovedať
@veronika_pobehova daj zúžiť skrinku a umývačku kúp podstavnú nie vstavanú, nerez, či bielu, vzhľadom neurazí, dvierka nepotrebuješ.
Odpovedať
Napr. tu máš jednu ťamťuňg https://www.samsung.com/sk/dishwasher...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, vezmi dvere (alebo lice maleho suflika) do predajní so vzorkovnikom a skus porovnavat.
Odpovedať
Najlepsie je ist do nejakej vzorkovej predajne s doskami ako napr Jafholz, Sezam, dalsie mi teraz nenapadnu. Niektori ponukaju aj rezanie na potrebny rozmer. Ale urcite treba vyskusat aj klasicke predajne ako radi @lenkito10 Tie farby sa az tak nemenia a nevyzera to na nejaky modny farebny vystrelok tak mozno aj na tu spravnu natrafis.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna taky dekor ma egger tusim ze sa vola fine line creme
Odpovedať
@foobar viem, je to trošku optický klam, ale fakt sú tie skrinky vrátane medzere rovnaké 😄 ďakujem za názor a možnosti riešenia..
Odpovedať
@foox to bude asi riešenie č. 2, ak sa nám nepodarí zohnať podobný dekor..
Odpovedať
@lenkito10 ďakujem, a vedela by si mi poradiť do akej predajne? zatiaľ sme boli mercury, decodom, siko... a nič nebolo ani príbuzné 😞
Odpovedať
@wolodymyr dakujem moc, vyzerá že si sa trafil, je to dosť podobný dekor, možno aj rovnaký 🙂 kde by som to vedela kúpiť? resp v akých predajniach s eggerom robia?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@veronika_pobehova mozno aj nejaky stolar by vedel, len si vezmite priamo jedny dvierka
Odpovedať
Profilova fotka
Ako keď už tak by som asi vymenil aj spodné dvierka a hotovo. Budete mať vynovenú celú kuchyňu ale tak samozrejme zálezí aj od rozpočtu
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_pobehova teraz som si nie isty ci to nieje vybehovy dekor skus Demos trade ale predavaju oba cele platne .. alebo drevotrieska.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika_pobehova Toto su aktualne dekory
Odpovedať
@wolodymyr ďakujem, je to ten fineline creme, už máme aj stolára ktorý má ten dekor na sklade takže dvierka sa budú v najbližšom čase vyrábať 🙂 moc si nám pomohol, fakt ďakujeme 🙏
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?