Kotol Tiger Condens 25KKT42 - Nefunguje ohrev teplej vody

Ahojte, teraz pred Vianocmi mi kotol prestal fungovat, doteraz vsetko skoro OK. Ked som sa osprchoval, vsimol som si, ze cerpadlo huci dlhsie ako 5 minut po tom, ako zhasol horak (ohrev teplej vody) a hned som vedel, ze bude problem - kotol prestal fungovat, nezohrieval vodu, ani nefungovala podlahovka. Zavolal som servisneho technika, ten prisiel, vraj je zle cerpadlo teplej vody, tak ho aj vymenil. Po vymene kotol ako-ak fungoval, ale menej menej ako den, teraz funguje tak na 50%, funguje iba podlahove vykurovanie. To zatial ide, mam nastavene na 40C, ale ked zapnem tlacidlo ohrievanie teplej vody, tak v kotle zacne hucat cca 30sekund, kontrolka horaka svieti, ale hned na displeji ukaze, ze voda do podlahovky ma 85C, a potom vsetko vypne; ale pocujem, ze cepadlo huci dalej, len akurat, ze kotol nekuri. Vedel by niekto poradit? Aj mne servisak povedal, ze tepla voda ma prednost, ale ked vypnem podlahovku, tak kotol nezohrieva teplu vodu, len huci cerpadlo, to je vsetko (prilozim ruku na lavu stranu kotla, a citim vibracie). Kedze kotol funguje, aspon ze vyhrievanie podlahovky, musi byt nejaky sposob, ako spojazdnit aj ohrev teplej vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@d101 kondenzacny tiger ma oznacenie kkz ale to je nepodstatne, ten 42litrovy zasobnik dohreje za dlhsi cas? alebo vobec?
Odpovedať
Profilova fotka
@d101 zaujimalo by ma, kedy sa na tom kotli robil posledny krat servis 🙂
Odpovedať
@d101 volá sa to ako ten francúzsky žandár... Fugas. Hľadaj chybu tam. Ak si nebudeš vedieť dať rady, volaj servisáka. Ideálne iného, ako bol ten predtým....
Odpovedať
@megdesign ja?🤣
Odpovedať
@rusty727 pravdu povediac, neviem ako to zistim...
Odpovedať
@mgx pravidelne...inak, co si sledoval tvojou (sarkastickou) otazkou?
Odpovedať
@megdesign v navode od kotla nie je ani zmienka od fugase..asi budem musiet zavolat ineho servisaka
Odpovedať
@rusty727 mas pravdu, je to KKZ, omylom som napisal nieco ine; dufam, ze si to KKT nikto nevysvetli v zlom...a neda sa mi to v nadpise/prispevku opravit😞
Odpovedať
@d101 trojcestný ventil býva poväčšine osve...
Odpovedať
Profilova fotka
@d101 netreba byt stahovacny, normalne som sa pytal, ci ten kotol pravidelne servisujes. Lebo je velky rozdiel, ak niekde chodis kazdy rok pravidelne a riesis len vzniknute problemy (male uniky, cistenie, filtre, vymennik) a ked niekde prides ku kotlu, ktory servis nevidel 5 rokov a potom sa majitel cuduje, ze repas kotla stoji pomaly polovicu noveho. Zacni vymenou servisaka a kontrolou 3cestneho ventilu a cidiel naokolo. Ak nema protherm/valliant ebus diagnostiku najdi takeho co ma, inak menite diely co vobec menit netreba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?