Kominovy digestor fuka ce spary

Prosim poradte mam kominovi digestor vyvedeny von. Znacka Elica. Po case som zacala mat mastne flaky okolo kominu na strope ale aj na stene. Ked fuka tak to unika aj na stenu. Kde je problem alebo je toto normalne? Digestor nebol najlacnejsi.
Odpovedať
Profilova fotka
Nepises viacej detailov ako ci je vyvedeny von ci recirkulacny popripade ake potrubie. Takze tazko poradit.
Odpovedať
Ide do povaly? Do stropu? Do steny? Vonku? Foto by tiež bodlo.. Zapájali ste ho sami? Robí to od začiatku? Mate krb doma? Mate rekuperácia? Atd atd Bud sa rozpojil spoj vo vnutry alebo je problém s pretlakom ale skôr ten Rozpon. Nie je uochaty vývod na konci alebo sa ne zasekla klapka?
Odpovedať
@wolodymyr Prva veta: "mam kominovi digestor vyvedeny von" @petra7825 Pravdepodobne sa ti niekde uvolnil spoj. Zloz komin toho digestora, kup hlinikovu pasku a prelep vsetky spoje.
Odpovedať
@truly Komin ide von mimo domu cez potrubie. Rekuperaciu nemame a ani krb. Jedine co ma napada ze mame v spajzy odvetranie do podkrovia lebo tam nie je okno. Ked zapnem digestor tak z toho odvetrania fuka studeny vzduch do spajze co je pochopitelne. Ale komin (odvetranie) nie je prepojeny s kominom digestora ktory vedie von. Digestor je napojeny na ruru plastovu asi 15-20cm priemer. Digestor je na stene ktora je vnutorna a preto je ta rura kominu vedena cez vedlajsiu izbu (satnik) popri strope von (satnik). Vonku je mriezka ako na fotke. Neviem ci to pomoze ale tak ide mi o to ci je to zle namontovane alebo tam mam mat nejaky filter aj ked je kominivy a fuka von.
Odpovedať
My máme tiež digestor elica - turboair....Ale sme maximálne nespokojní,to hučanie je hrozne....po info v servise nám povedali že máme malú dieru vyvrtanu na vývod vonku.... Máme 10 CM a že má byť 15 CM . Myslíte že zväčšením diery to bude menej hlucne?kúpila som aj filtre . Aj tak neskutočný hluk....
Odpovedať
@lubicakl neviem ci je hlucny. Tiez vydava zvuk ale nie je to silne ako napr mixer. Dieru mame 15. Nam prepusta ako som pisala hore. Pisala som aj do servisu ale neodpisali spat. Volala som a nikto mi nezdvyha.
Odpovedať
@lubicakl to ako je digestor hlucny zalezi od mnohych veci. 1. Nemozes digestor urceny na 150mm napojit na 100, udusis ho tym a bude neuveritelne hlucny, vyrobcovia dovoluju davat to na 125ku. 2. ked pouzijes taku tu hlinikovu flexi ruru miesto hladkej, digestor bude hlucnejsi 3. cim dlhsiu ruru napojis a cim viac kolien das vzduchu do cesty tym bude hlucnejsi 4. "kupila som aj filtre" tukove filtre sa pouzivaju pri recirkulacii, ked mate vyovod tak ich tam nedavaj. 5. Ja mam tiez relativne tichy vykonny digestor od Faberu napojeny na 125ku. No ale som rad ze mam kuchynu samostatne od obyvacky, az taky tichy(aj na najnizsom stupni) ze by som pri nom chcel pozerat telku teda nieje. Ako ak niekto caka ze aspon na najnizsom stupni bude digestor len take sevelenie v pozadi tak sa treba zobudit. A hlavne nerobit obyvacky spojene s kuchynou ked sa vela vari 🙂 A pises turboair, zalezi aky, v tych motoroch je dost rozdiel, lacny digestor nebude zazrak ani ked to je elica. @petra7825 ved zhodte ten plech kryci a pozri co sa tam deje.
Odpovedať
@marek_k ďakujem za názor a radu👍
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?