Kavovar 500e +/-

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, budem kupovat kavovar okolo cca 500eur. V podstate si na kave az tak nepotrpim, ale vypijem jej dost a preto by som rad presiel od instantnych kav k niecomu rozumnemu. Zaroven s tym chcem mat podla moznosti co najmenej starosti (preto automat). Vylozene zakladne modely nechcem hlavne kvoli tomu, ze som celkom fanusik kav s mliekom (roznych variant), takze som si nastavil rozpocet cca do 500eur. Co sa tyka znacky, rozhodujem sa medzi Philips a Delongi. Delongi je taka obligatna volba, ale vlastne mam problem najst zle recenzie na Philips a pozdava sa mi ich system Latte GO ktory sa udajne velmi lahko cisti. Okrem toho mam teraz moznost zobraat ich o 20% lacnejsie a tak som zvazoval, ze proste vezmem https://www.philips-eshop.sk/automati... po ktorom som poskuloval uz davnejsie. Zaroven som ale objavil aj https://www.philips-eshop.sk/automati... . O nom vela neviem, ale ak sa nemylim, Saeco bola/je? v podstate premiova znacka ktoru kupil Philips. Neviem, ci je to dnes v podstate rovnaka uroven, alebo ma nejake vyhody/nevyhody aj ked je v rovnakej sume. Ja tam extra rozdiel nevidim, mozno az na to parne cistenie u Saeco. Ak by to ale malo byt DeLongi, zaujalo ma: https://www.delonghi.com/en/ecam290-8... Ale narovinu, paci sa mi moznost ten 20% zlavy u Philipsu a proste to beriem tak, ze ak je jeho bezna cena asi o 200eur vyssia, nez u DeLongi, snad to o nieco lepsie bude (nielen displej a pocet napojov). Niekto kto sa v tom trochu orientuje ? 🙂
Odpovedať
1
2
Chuť kávy ovplyvňuje veľa faktorov ,či už je to odroda kávy alebo stupeň praženia. Kávy pražené do tmava sú horkejšie ako svetlejšie .Poznáme viac stupňou praženia kávy. Pražením a jeho stupňami dosahujeme vyváženú chuť medzi horkosťou a kyslosťou. Zipsuliak tuto hore ti píše že si ešte neochutnal kvalitné kávy ,no v podstane nemá pravdu. Môžeš mať takú alebo onakvejšiu kvalitu kávy, no najhlavnejším faktorom je jej čerstvosť. Darmo máš vychýrenú odrodu či blend či onakvejšiu značku ,keď káva stála niekde rok v sklade alebo v obchode.A ako som už spomenul základom dobrého espressa je pákové espresso made In Italy, K tomu dobrý mlynček ktorý dokáže namlieť kávu na espresso. Automat zhltne kadečo ,je jednoduchšia príprava no espresso nedokáže urobiť . Iba kávu z penou ktorú urobia zpeňovacie trysky. Crému však nedokáže urobiť.
Odpovedať
@zipsuliak Vďaka za odporúčanie 🙂 Objednala som klasickú a aj z tých ochutených, tuším ako alternatívne alebo aké to majú uvedené. A musím uznať, že je chutná. Aj tie ďalšie chcem poskúšať.
Odpovedať
@lucciinkka Odporúčam aj pražiareň Coffia, majú teraz jednu špecialitu z Kostariky s cuppingovým skóre 88,25. 😉
Odpovedať
@petiar Jééj super, ďakujem za ďalší tip. Ja to mám rada takto poskúšať kadejaké rôzne chute. Akože to skóre mi nič nehovorí, buď mi káva chutí alebo nie 😄
Odpovedať
@petiar je to dobra praziaren? tiez by sme chceli vyskusat nejaku dobru kavu, zo slovenskej praziarne, len neviem sa nejako rozhodnut kde zacat a cim 🙂
Odpovedať
@zavana Je o výborná pražiareň. Napríklad: https://blogokave.sk/recenzia-kostari...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?